KIAJOBB

Szerző ML

Létrehozva: 2024.05.15.
Módosítva: 2024.05.15.

Váratlant lépés a Fradinál, veszélyben a kapitány

A Ferencváros ma este megkoronázhatja az idei szezonját, amennyiben legyőzi a Paksot a MOL Magyar Kupa döntőjében (19:30, M4 Sport). A sorozat alatt eddig végig Varga Ádám őrizte a Fradi kapuját és nagyon úgy néz ki, hogy a fináléban is megkapja a lehetőséget Dejan Sztankovicstól.

Hasonlóan a tavalyi évhez, idén is a Puskás Arénában rendezik majd a MOL Magyar Kupa döntőjét, melynek főszereplői a Ferencváros és a Paks lesznek (19:30, M4 Sport). Előbbi a Nagyecsed, a Puskás Akadémia, a Debrecen, a Diósgyőr és a Nyíregyháza együttesét győzték le. Utóbbi a BKV Előre, a Honvéd, az Újpest, a Vasas és a Kisvárda útján jutott a fináléba. A Fradinál a kupában eddig Varga Ádám védett, akinek jó esélyei vannak arról, hogy vele kezdődjön a kezdőcsapat névsora.

240511_kma (23)
Varga Ádám védheti a Ferencváros kapuját a MOL Magyar Kupa döntőjén Fotó: Koncz Márton

Nagyon nagy dolog lehet ez számomra, ha a mester úgy dönt, újra én kezdhetek

– mondta a boldogan a Ferencváros kapusa a Molkupa oldalán. “Boldog vagyok, hogy idáig eljutottunk, amiatt még inkább, hogy sikerült jó teljesítménnyel hozzájárulnom a csapat sikeréhez. Minden kisgyerek ilyen helyzetekről álmodozik, és nekem most talán megadatik, hogy egy kupadöntőben védjem a Ferencváros kapuját.”

A 25 éves hálóőr a Debrecen ellen hőssé vált a legjobb 16 között, ahol a tizenegyespárbajban megfogta Kocsis Dominik lövését, ezzel végül sikerült kiharcolni a továbbjutást. A csapatkapitány, Dibusz Dénes könnyen lehet, hogy csak a cserepadról figyelheti majd az eseményeket, a 33 éves hálóőr vélhetően az Újpest elleni szezonzáró derbin játszik majd.

Idén eddig háromszor találkozott egymással a Fradi és a Paks. Nyár végén Vargáék kiütéses 6-1-es győzelmet arattak, ám decemberben visszavágott az ellenfél (3-2). Április elején aztán egy kései Adama Traoré góllal vitte el a három pontot a Groupama Arénából a Fradi. Varga szerint hiba lenne lebecsülni a Paksot.

“Stabil teljesítményt nyújtott idén a Paks, jó játékkal, sok helyzettel és rúgott góllal meneteltek, és bár a hajrára tekintélyesre hízott az előnyünk, egy kupadöntő egészen más, mint egy bajnoki szezon. Egy meccsen dől el minden és ez a helyzet esélyt kínál az alacsonyabban jegyzett csapatnak is, mert egy futballmeccs nagyon képlékeny dolog, tényleg bármi megtörténhet. Gondoljunk csak bele, hogy tavaly Zalaegerszeg-Budafok döntőt rendeztek a kupasorozatban. Erre aztán tényleg senki nem számított a szezon elején, sőt közben sem, hiszen egyik csapat sem szerepelt jól a bajnokságában, a kupasorozatban ugyanakkor remekeltek. Nem lehet azt mondani, hogy érdemtelenül jutottak be a döntőbe, mert amikor kellett, mindig tudtak hozni egy extrát. Ez a kupasorozat lényege, számunkra pedig figyelmeztetés.”

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30 

 

origo.hu

Megrázó részletek derültek ki Tompos Kátya utolsó napjairól

ripost.hu

A Merkúr az Ikrekbe hazatér: 3 csillagjegy fantasztikus hírt kap

borsonline.hu

Nem utalt semmi a tragédiára: Tompos Kátya három nap alatt adta fel a harcot

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 829. napja – Dél-Korea szerint nagy a baj, Oroszország illegálisan szerzett fegyvereket vethet be Ukrajnában

ripost.hu

Ez a bundáskenyér mindent lepipál, pedig csak egy apró változtatás kell hozzá

mandiner.hu

Galérián minden idők legnagyobb Békemenete

ripost.hu

A tudósok is elsápadtak attól, ami az óceán mélyén felbukkant

lakaskultura.hu

Látványos megújulás Törökvészen: így készült el a napfényes tetőtéri lakás

ripost.hu

Szabad-e megenni a kukacos cseresznyét?

ripost.hu

Ha ezt látod a lángosozónál, menekülj!

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt helyesen megoldod, az emberek felső 2 százalékába tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Sokkoló hír Szoboszlairól: kiderült, mennyit ér

KIAJOBB

Erre büszkék lehetnek a Fradinál, évek óta nem volt ilyen a fociban

KIAJOBB

Őrületes káosz, nem biztos a sztárpilóták jövője a Forma-1-ben

KIAJOBB

Megmondta a véleményét Szoboszlairól a Liverpool legendája

KIAJOBB

Bejött a váltás? Így teljesítettek új klubjuknál Marco Rossi kulcsemberei

KIAJOBB

Magyar focista lehet az új Chelsea-edző első erősítése

KIAJOBB

Szoboszlai Dominik volt edzője máris visszatér, Klopp hozhat szerencsét a BL-döntőn

KIAJOBB

Történelmet írt, tíz éve még asztalossegéd volt a Konferencia-liga döntő hőse