POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.21.

Orbán Viktor: A baloldali politikusok letagadnák, hogy háborúpártiak

Közben mind Soros zsebében vannak.

Fővárosi kampánykörútja keretében kedden a XVI. kerületbe látogatott Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányfő a városházán megbeszélést folytatott a kerület polgármesterével, Kovács Péterrel, majd a Szentmihályi Kulturális Központnál választópolgárokkal találkozva arról beszélt: a baloldali politikusok a választások közeledtével legszívesebben letagadnák, hogy háborúpártiak. Csakhogy mindenki tudja, hogy egytől egyig Soros zsebében vannak. A régiek is meg az újak is. Márpedig aki fizet, az rendeli a zenét – fogalmazott Orbán Viktor.

 

„Egy sor kijelentés cáfolja Magyar Péter állítását, amely szerint az ellenzékben senki sem háborúpárti” – írta a Magyar Nemzet. A lap emlékeztet: Magyar Péter egyik jelöltje korábban Ukrajna kapcsán agymosottnak nevezte a magyar népet, a Kossuth téri tüntetésének a szónoka pedig Zelenszkij beszédét megosztva szégyent emlegetett Magyarország békepárti álláspontja kapcsán. A Magyar Nemzet idézi Márki-Zay Péter kijelentését is, a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje korábban magyar katonák ukrajnai bevetését sem zárta ki – számolt be az M1 Híradója.

Rezsicsökkentés-ellenes, bevándorlás-párti, háborúpárti jelöltek vannak Magyar Péter EP-listáján” – mondta Menczer Tamás a Tv2 adásában, közölte az M1. Az interjúról a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalra töltött fel egy összefoglalót. Menczer Tamás azt mondta: a listán olyanok is vannak, akik a magyarokat agymosottnak tartják.

„Ha valaki megnézi az ő jelöltjeit, akkor én nagyon bízom benne, hogy ez befolyásolni fogja a magyar emberek döntését. Ennél baloldalibb, háborúpártibb, bevándorláspártibb politikai közösség, mint az ő pártja, és ő maga nem is lehetne” – fogalmazott Menczer Tamás a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

Magyar Péter a tüntetésein rendre ironikus hangnemben beszél arról, hogy Magyarország közvetlen szomszédjában háború zajlik

és azt is igyekszik elbagatellizálni, hogy a harcok eszkalációja elemzők szerint is egyre fenyegetőbb. Magyar Péter ennek ellenére azt állítja, hogy sem ő sem pedig a többi baloldali politikus nem háborúpárti.

Szombaton a közösségi oldalán a kormánypártok stop háború plakátja előtt pózolva a vele együtt a plakáton szereplő Soros Györgyöt, Karácsony Gergelyt és Gyurcsány Ferencet is védelmébe véve feljelentéssel fenyegetőzött. Azt írta, rágalmazásért jogi lépéseket tesz.

Azt, hogy háborúpárti vagy-e, vagy sem, nem Te döntöd el, hanem a finanszírozóid és a futtatóid. S az a rossz hírem van számodra, hogy ők bizony mind háborúpártiak. Nem kicsit, nagyon” – reagált a fenyegetésre a miniszterelnök politikai igazgatója a bejegyzés alatt. Orbán Balázs arra utalt, hogy a támogatásért cserébe Magyar Péternek is végre kell hajtania a parancsokat.

Néhány napja a Magyar Nemzet írt arról, hogy a Magyar Péter EP-listáján hetedik helyen szereplő Kollár Kinga Ukrajna kapcsán agymosottnak nevezte a magyarokat. Sőt – ahogy a portál fogalmaz –, az ukránokat példaként állította a magyarok elé.

Sajnos amíg az oktatás nem változik, addig mi is ugyanolyan agymosott nép maradunk, mint az oroszok. Azért én nagyon hálás maradok az ukránoknak és velük együtt az amerikaiaknak is, hogy megállították az oroszokat és így nem tudtak hozzánk könnyűszerrel bemasírozni. Mert a magyar haderő nem tartotta volna fel őket” – írta Kollár Kinga.

Korábban Magyar Péter Kossuth téri tüntetésének Svájcban élő szónokáról, Keresztesi Péterről derült ki, hogy Zelenszkij beszédét megosztva 2022 márciusában „szégyent” emlegetett Magyarország álláspontja kapcsán.

Magyar Péter mögött ott van a teljes Soros-féle kampánygépezet, a jelöltjei pedig Soros-szervezetek emberei” – hívta fel a figyelmet a kormánypártok kommunikációs igazgatója Magyar Péter bejegyzése kapcsán.

Menczer Tamás hangsúlyozta: a baloldali politikus és jelöltjei világosan elmondták, hogy Magyarország „szégyen” a békepárti álláspontja miatt, és a békét akaró magyar embereket „agymosottnak” nevezték. A politikus hozzátette „Magyar Péter baloldali és háborúpárti. És persze hazudik. Mint mindig.”

Magyar Péter jelöltje több szálon is kötődik a háborúpárti Soros-hálózathoz – ezt írta a Magyar Nemzet a Magyar Péter EP-listájának második helyén álló Dávid Dóráról. A lap feltárta, hogy korábban olyan szervezeteknél dolgozott, amelyek kapcsolatban álltak Soros-szervezetekkel. Magyar Péter azt bizonygatja, hogy nem háborúpárti, a kormánypártok szerint azonban a háborúpárti Soros György kampánygépezete áll mögötte.

Magyar Péter fórumain rendszeresen azt hangoztatja, hogy sem ő, sem pedig a többi baloldali politikus nem háborúpárti. Ezt azzal nyomatékosította, hogy szombaton a közösségi oldalán a kormánypártok stop háború plakátja előtt pózolva, a vele együtt a plakáton szereplő Soros Györgyöt is védelmébe véve feljelentéssel fenyegetőzött. Azt írta: rágalmazásért jogi lépéseket tesz.

Soros György azért került a plakátra, mert a kormány szerint a milliárdos spekuláns a háború folytatását szorgalmazza.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója úgy reagált Magyar Péter fenyegetésére, hogy, idézzük,

„Azt, hogy háborúpárti vagy-e, vagy sem, nem Te döntöd el, hanem a finanszírozóid és a futtatóid. S az a rossz hírem van számodra, hogy ők bizony mind háborúpártiak. Nem kicsit, nagyon.”

Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója pedig közösségi oldalán azt írta, Magyar Péter mögött ott van a teljes Soros-féle kampánygépezet, a jelöltjei pedig Soros-szervezetek emberei. Hozzátette:

a baloldali politikus és jelöltjei világosan elmondták, hogy Magyarország “szégyen” a békepárti álláspontja miatt, és a békét akaró magyar embereket “agymosottnak” nevezték.

A Magyar Péter EP-listájának második helyén álló Dávid Dóra bemutatkozó videójában arról beszélt, hogy megállta már a helyét több országban a magánszférában. A Magyar Nemzet most részletezi eddigi karrierjét.

„Magyar Péter jelöltje több szálon is kötődik a háborúpárti Soros-hálózathoz”

– ezzel a címmel közölt cikket a lap Dávid Dóráról. Azt írják, 2014-ben az Advocates for International Development nevű szervezetnél volt gyakornok, ennek a szervezetnek az egyik partnere jelenleg David Pressan amerikai nagykövet ügyvédi irodája,

2014-ben pedig a Soros-féle Open Society Initiative és a szintén Soros által pénzelt Amnesty International is partnere volt.

A Magyar Nemzet azt is közölte, hogy Dávid Dóra 2015-ben közel egy éven keresztül a Save the Children nevű civil szervezetnél dolgozott, ami 2016 óta több alkalommal kapott támogatást Soros György egyik alapítványától. Magyar Péter jelöltje Angliában szerezte a jogi diplomáit,

a Magyar Nemzet információi szerint jelenleg a Meta, korábbi nevén a Facebook jogtanácsosa.

Ennek kapcsán a lap arra hívta fel a figyelmet, hogy a beosztása több kérdést is felvet, például azt, hogy a legfontosabb közösségi médium milyen szerepet játszik az európai parlamenti választás kampányában.
 

origo.hu

Brutális idő lesz: bármikor jöhet felhőszakadás, jégeső

ripost.hu

Most jött: tömegkarambol történt az M5-ösön, most is tart a mentés

mindmegette.hu

Jó hír a vásárlóknak: a Lidl testvérboltja is megjelenhet Magyarországon

mandiner.hu

Leesett az álla Magyarországtól a TikTok-sztárnak (VIDEÓ)

metropol.hu

Közbeszól az univerzum: ezekre a csillagjegyekre sorsfordító felismerés vár

mandiner.hu

Valamire készülnek az oroszok? Felvétel készült a legújabb rettegett fegyverükről

ripost.hu

Nem erre számítottunk: Kőgazdag Csabi végre válaszolt Jákob Zolinak

mindmegette.hu

Tepsis finomság vasárnap délutánra: hagyományos tejszelet

ripost.hu

Érkezik a bolygóvonat: ezeknek a csillagjegyeknek hoz szerencsét

ripost.hu

Két perc alatt rúgták ki, megalázták BL-döntő előtt a világsztárt

ripost.hu

Így vedd fel a harcot a meztelen csigák ellen

ripost.hu

Ne dobd ki a banánhéjat, mert aranyat ér, mutatjuk, mit kell vele tenni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Rövidesen indul a Békemenet

POLITIK

Németországban máris kezdeni akarják a sorozást

POLITIK

Világháborúval fenyegető, Ukrajnát támogató javaslatokról egyeztet a NATO Prágában

POLITIK

NATO különleges küldetés indulhat Ukrajnában: mi áll a háttérben?

POLITIK

Karácsony közel 1 milliárdot adott a csókosoknak

POLITIK

A krisnásokra is lecsaptak a sorozók Ukrajnában

POLITIK

Így verték át Karácsonyék az embereket és a hatóságokat

POLITIK

Meghalt az iszlamista merénylő által megkéselt német rendőr