dosszié ikonMagyar Péter
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.20.
Módosítva: 2024.05.21.

A Jobbik teljes erővel beállt Magyar Péter mögé

Minden maradék erőforrásukat mozgósították.

Az amerikai nagykövetséggel újabban szoros kapcsolatot ápoló Jobbik vezérkara teljes mellszélességgel beállt Magyar Péter mögé – derült ki a Magyar Jelen cikkéből. A Jobbik teljes infrastruktúrája Magyar kampányát segíti, amiben kulcsszerepet tölt be a korábbi jobbikos kommunikációs vezető, a rendszerváltás előtt már jó amerikai kapcsolatokkal rendelkező Radnai László és fia, Radnai Márk is.

 

Forrás: Forrás: Képernyőkép - Videa.hu

A Jobbik teljes infrastruktúráját Magyar Péter rendelkezésére bocsátották már az első pillanattól, amikor a volt igazságügyi miniszter exférje a politikai színtérre lépett – írta tényfeltáró cikkében a Magyar Jelen. A portál tucatnyi fotóval alátámasztott cikkében bemutatta, hogy Magyar nyilvános rendezvényein az újabban konzervatív identitását hangsúlyozó Jobbik egyes kulcsemberei szervezik, irányítják a kampánystábot és a testőrséget. A lap információi szerint Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök és a mögötte állók személyesen is egyeztettek Magyar Péterrel, hogy mekkora csapatot és milyen erőforrásokat tudnak a rendelkezésére bocsátani.

A Magyar Jelen feltette a kérdést: vajon kinek az utasítására irányította át a David Pressmannal és Nagy Ervinnel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik infrastruktúráját és használható embereit Magyar Péter felbukkanásának első percétől az új projekthez? Itt fontos felidézni, hogy az egykor még a zsidó parlamenti képviselők listázását szorgalmazó Gyöngyösi Márton 2023 áprilisában széderesti vacsorán vett részt az Egyesült Államok budapesti nagykövetének meghívására, ahol jelen volt Nagy Ervin színművész is, aki lelkes híve Magyar Péternek és rendszeres szereplője a tüntetéseknek.

A lap szerint már akkor jobbikos káderek sorakoztak fel Magyar Péter mögött, amikor még csak fenyegetőzni kezdett a titkos hangfelvétellel. Már ekkor teljes erővel zajlott a szervezkedés, a pénzügyi, szervezeti források csatasorba állítása, hogy minél nagyobbat szóljon a politikai attrakció. A Magyar Jelen szerint a politikai létéért küzdő Gyöngyösi meglepő gyorsasággal és kételyek nélkül sietett az új baloldali messiás segítségére, mint aki kész kottából dolgozik.

Megmozdult az impexes hálózat

Az egyik legfontosabb háttérember, az ex-jobbikos Radnai László lett Magyar Péter vezérkari főnöke – olvasható a cikkben. Radnai az egykor nemzeti radikális Jobbik látványos pálfordulásában kulcsszerepet vállalt, amikor 2016-ban csatlakozott a párthoz, és átvette a kommunikáció irányítását.

Radnai László már 1983-tól nagy amerikai multinacionális cégek magas beosztású alkalmazottja volt, akit eredetileg a kommunista titkosszolgálat híres fedőszervétől, a Chemolimpextől irányítottak át a Dow Chemicalhoz. Amerikai kapcsolatai innen erednek, az elmúlt években magas beosztásokban dolgozott a Gallup Intertanionalnél, a Du Pont-nál, a Leo Burnettnél, a Havas Wordwilde-nál és a Meanwihile Consultingnál. Több éven át ügyfelei közé tartozott a nemzetközi Bertelsmann RTL Groupja is. Radnai 1997-től éveken át az SZDSZ médiatanácsadójaként is dolgozott. A Jobbiknál azt a szerepet szánták neki, hogy a háttérből levezényelje a „néppártosodást”, vagyis a párt átállítását – idézte fel múltbeli történéseket a Magyar Jelen.

Toroczkai László a Jobbik 2018-as – a választási kudarc után tartott – elnökválasztó kongresszusán tárta fel elsőként Radnai romboló tevékenységét. „Megjelentek azok a külső tanácsadók, akik nem alulról építkezve küzdötték fel magukat közénk, hanem fölülről érkeztek” – fogalmazott a politikus, aki jelenleg a Mi Hazánk elnöke.

A Ripost akkor arról is írt, hogy Toroczkai László és támogatói a történeti levéltárhoz fordulnak, hogy onnan szerezzenek információkat Radnai Lászlóról. Úgy tudják ugyanis, hogy ott tekintélyes aktát őriznek a Jobbik volt kommunikációs igazgatójának múltjáról.

A cikk szerint Radnai hatalmas karriert futott be a kommunista titkosszolgálat egyik közismert fedőszervezetében, a Chemolimpex nevű külkereskedelmi cégben. A vállalatot évtizedeken át használhatták kémtevékenységre a szovjet és a magyar kommunista titkosszolgálatok.

Fotó: Képernyőfotó/YouTube.com

Ennél a cégnél már huszonegy évesen osztályvezető volt Radnai László. Az érintett később az M1 műsorában tagadta, hogy kapcsolatban állt a szovjet és a magyar kommunista titkosszolgálatok egyik fedőszervezetével. Radnai ugyanakkor azt is elmondta: elképzelhető, hogy ezeknél a vállalatoknál dolgoztak olyan belügyesek, titkosszolgálati műveleteket végző emberek, akiknek volt olyan feladatuk, amivel most meg akarják őt vádolni.

A vezérkari főnök és az operatív tiszt

Visszatérve a Magyar Jelen írásához, a portál úgy tudja, hogy Radnai László február végétől Magyar Péter „vezérkari főnöke”, aki a háttérből irányítja az eseményeket. A nyilvánosság előtt „operatív tisztként” a fia jelenik meg, ő Magyar Péter működésének, rendezvényeinek első számú irányítója, a háttércégek szervezője, anyagi források kezelője. Radnai Márk – aki egyébként az RTL Klub szappanoperáinak főrendezője – mindenhová követi Magyar Pétert, szervezi, irányítja a demonstrációkat, ő volt a „karmestere” a Kossuth téri rendezvényeknek is.

Magyar Péter április 6-i budapesti tüntetésén az ifjabb Radnai végig együtt volt Magyarral és barátnőjével, Vogel Evelinnel.

Magyar és a Jobbiktól küldött ifj. Radnai

Radnai Márk vállalkozásai jelentős szerepet játszhatnak Magyar Péter finanszírozásában. Látható cége a Roger Capital Kft., melynek fő tulajdonosa az a Salusinszky család, melynek István nevű tagja a kommunista időkben a Magyar Külkereskedelmi Bank vezérigazgatója volt.

A Jobbik kommunikációs vezetője is Magyart szolgálja

A közösségi média hatékony felhasználása döntő szerepet játszott Magyar felfuttatásában, így hát a Jobbik kommunikációs igazgatót rendelt mellé. A Magyar Jelen szerint Kiss Zoltán Imre „kétségkívül rátermett fiatalember”, aki a nem túl fiatal jobbikosok közül mindig is kitűnt a közösségimédia-platformok ismeretével. Azt is érdemes tudni róla, hogy öt évvel ezelőtt a nagy baloldali összeborulás jelöltjeként, Gyurcsány Ferenccel és a Momentummal a háta mögött már próbálkozott a politikával, igaz mindössze 201 szavazatot sikerült összegyűjtenie.

Aztán mint fiatal káder kinőtte magát a Jobbikban, mindenekelőtt a közösségi médiában bizonyított, egyre inkább kommunikációs főnökként segítette Gyöngyösi Mártont, aki egyik napról a másikra átirányította a segítséget kérő Magyar Péterhez.

A Magyar Jelen kitért arra is, hogy már a „politikai cirkusz” megindulásától Kiss Zoltán Imre kezelte Magyar Péter Facebook-oldalát. Árnyékként követte, folyamatosan videózta, a videókat megvágta, a posztokat kirakta, időzítette, a kommenteket moderálta, szűrte, manipulálta.

A biztonsági szervezet parancsnoka, Kiss Zoltán Imre 

Magyar Péter már Kiss Zoltán Imrével együtt ment az ügyészségre is, az élő közvetítésben jól látszott, hogy az autóban ő forgatta a teátrális érkezés felvezető anyagát. Az ügyészségre való bevonuláskor Magyar közeléből el nem mozdulva, egy lépés távolságból filmezett mindent.

Ekkor még látványosan álcázni próbálta magát, nehogy felismerjék. Fekete maszkban követte Magyart.

A háttérben, egy közeli utcában már ekkor ő irányította Magyar Péter nehézsúlyú bodyguardokból álló testőrségét, az alvilág köreiben is jól ismert nehézfiúkat. A fotókon jól látszik, amint az ügyészég előtt várakozva eligazítást tart nekik. Itt már le merte venni magáról a maszkot.

Kiss Zoltán Imre felügyelte március 26-án már az első pesti demonstrációt is. Itt éppen a hangosítást ellenőrzi. Még ekkor is próbálta álcázni magát, továbbra is nagyon félt a lebukástól. Nemcsak maszkot, egy kalapot is felvett. Miután így is többen felismerték, a Kossuth téri nagygyűlésen már nem álcázta magát. Látványosan szervezett, irányított, dirigált.

Rendszeresen tájékoztatják Gyöngyösi Mártont

Azóta is folyamatosan kezeli, moderálja Magyar Péter közösségimédia-felületeit, de ha kell, táskát cipel, Nagy Ervint is kiszolgálja. Mindig „bekálbelezve” irányítja a teljes kampánystábot. A lap információi szerint Kiss Zoltán Imre közben folyamatosan tájékoztatja Gyöngyösi Mártont a Jobbik elnökét.

A legalább húsz emberből álló testőrség irányítása is a jobbikos igazgató dolga. Fotósok rögzítették, amikor például Debrecenben eligazította Magyar Péter alvilági körökben is jól ismert embereit.

Az operatív tiszt és főrendező szerepet szemmel láthatóan előre elkészített, gondosan egyeztetett parancsok, utasítások, tervek alapján látja el. A Magyar Jelennek megszólaló stábtagok szerint Kis Zoltán Imre stílusa ugyanolyan arrogáns, kioktató, mint Magyar Péteré. Bárkin átgázol, nem tűr ellentmondás. Sokakat megalázott már, nem szeretik, a háta mögött kibeszélik.

Mindezek alapján kijelenthető, hogy Magyar Péter háttéremberi között nemcsak a Jobbik árulói, hanem a rendszereken és pártokon átívelő kommunista hálózat bizonyos tagjai is megtalálhatók.

origo.hu

Újabb súlyos csapásokat mértek az oroszok Ukrajnára, Amerika döntése fordulatot hozhat

ripost.hu

Másodikként sem érzi magát vesztesnek a Next Top Model Hungary versenyzője

life.hu

Jennifer Garnert nem kedveli JLo - a volt feleség azonban készen áll segíteni, ha Affleck újra visszaesne

metropol.hu

Jégeső, 50 mm-t meghaladó csapadék: nyolc vármegyére adtak ki másodfokú riasztást

mandiner.hu

Az egész világ a békemenetről beszél – mutatjuk, miről számolt be a nemzetközi sajtó

ripost.hu

Érkezik a bolygóvonat: ezeknek a csillagjegyeknek hoz szerencsét

mindmegette.hu

Eltűnhet a föld színéről a világ egyik legegészségesebb gyümölcse

ripost.hu

„A kapcsolatunk az nekünk szól, nem pedig az embereknek” – Pető Brúnó a magánélete körüli pletykákról vallott

ripost.hu

Hihetetlen: szállítás közben kiesett egy beteg a mentőautóból, életét vesztette

ripost.hu

Két perc alatt rúgták ki, megalázták BL-döntő előtt a világsztárt

ripost.hu

Rozsdás a muskátli levele? Így mentsd meg, hogy újra egészséges legyen

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Rövidesen indul a Békemenet

POLITIK

Németországban máris kezdeni akarják a sorozást

POLITIK

Világháborúval fenyegető, Ukrajnát támogató javaslatokról egyeztet a NATO Prágában

POLITIK

NATO különleges küldetés indulhat Ukrajnában: mi áll a háttérben?

POLITIK

Így verték át Karácsonyék az embereket és a hatóságokat

POLITIK

Meghalt az iszlamista merénylő által megkéselt német rendőr

POLITIK

Trump: Az elnökválasztás lesz az igazi bosszú

POLITIK

Zűrzavar és agresszió. Ezt hozta össze Magyar Péter