Magyar Péter egyértelműen a háború és az erőszak pártján

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.04.

Deutsch Tamás: Ugyanaz történik Magyar Péterrel, mint ami Vonáékkal és Márki-Zayjal

A baloldalon mindenki mindenkinek a farkasa.

Durván megsérti az Európai Bizottság az uniós jogszabályokat, amikor nem adja oda a pénzt az általa nem kedvelt tagállamoknak – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője egy konferencián. A kormánypárti politikus hangsúlyozta: Európa ma nyakig van a háborúban, aminek az azonnali befejezéséért mindent meg kell tenni. Kitért arra is, hogy az ellenzéki térfélen mindenki mindenkinek a farkasa, de eddig a végén az ő térfelükön mindig Gyurcsány nyert.

 

_CZ_0173

Tragikus folyamatok zajlanak az Európai Unióban, súlyos probléma, hogy birodalmi építkezés zajlik, és erőszakos föderalista törekvések érvényesülnek – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP EP-listavezetője a Reaktor konferencia extra: választások éve című rendezvényén. Az elmúlt öt év történései kapcsán elmondta, hogy az uniós pénzek Brüsszel általi visszatartása a politikai zsarolás érdekében történt, hiszen aki nem ért egyet a Bizottsággal, azt büntetik és megrendszabályozzák.

_CZ_0159
Deutsch Tamás szerint Európában jobboldali-szuverenista pártok megerősödése várható (Fotó: Kurucz Árpád)

 

Brüsszel megsérti az uniós jogszabályokat

Hangsúlyozta: fontos, hogy az idei választások után legyen egy tabula rasa, és az unió vezetői számoljanak el azzal, hogyan is áll az unió költségvetése. 

A Európai Bizottság durván megsérti az uniós jogszabályokat, amikor nem adja oda a pénzt azoknak a tagállamoknak, akiket politikailag nem szeret.

Durva hatalmi fellépés tapasztalható a nyugati tagállamok részéről, amikor az unió költségvetését újrarendezik a centrumországok javára, de ennek ellenére a közép-európai országok eddig mégis képesek voltak komoly növekedést mutatni. Ebben a folyamatban először megsapkázták a nem a centrumhoz tartozó az országoknak jutó uniós fejlesztési forrásokat, aztán a kohéziós pénzek rovására robusztus kutatás-fejlesztési támogatási programot hoztak létre, amely pénzek több mint 80 százalékát a nyugati országok kapták meg, végül pedig jogállamisági kondicionalitási eljárásokat indítottak ellenünk, amivel már egyenesen zárolták a nekünk jog szerint járó pénzeket – idézte fel az EP-listavezető.

 

Erősödnek a szuverenisták

Deutsch Tamás szerint Európában jobboldali-szuverenista pártok megerősödése várható az EP választásokon. Az unióban a méregzöld klímaideológia nevében hadüzenetet intéztek a gazdák és a normalitás ellen, de az elhibázott „green deal” miatt a választásokon visszaesnek majd a zöldek. – Hiteltelen, amit képviselnek. A környezetvédelem ügye fontosabb annál, mintsem hogy a zöldekre bízzuk – mondta a kormánypárti EP-listavezető.

_CZ_0184
Európa ma nyakig van a háborúban, ami teljes háborús pszichózist és százezrek halálát okozza (Fotó: Kurucz Árpád)

Ma már az uniós polgárok több mint 70 százaléka békepárti állásponton van, szerintük azonnali fegyverszünetre és béketárgyalásokra van szükség. Az európai polgárok ekkora többségének a véleménye utat kell, hogy törjön magának a demokratikus politikai akaratképzésben – mutatott rá a Fidesz EP-listavezetője.

Leszögezte: az orosz-ukrán háborút illetően Brüsszel történelmi tévedésben van. 

A háborúpárti álláspont miatt Európa ma nyakig van a háborúban, ami százezrek halálát és teljes háborús pszichózist okoz. Mindent meg kell tenni a háború azonnali befejezése érdekében 

– állította.

 

Az ellenzékben átharapnák egymás torkát

Deutsch Tamás jó döntésnek nevezte, hogy egy időben lesznek az önkormányzati és az uniós parlamenti választások. Kiemelte: ami most a dollárbaloldali ellenzéki oldalon történik, az már háromszor-négyszer lezajlott 2010 óta. Ugyanaz a brancs, ugyanazok a törekvések, ugyanaz a színjáték – jelentette ki.

Ami most Magyar Péter körül zajlik, ugyanaz történt Vonáékkal, Jakab Péterrel, a Momentummal vagy Gyurcsányékkal, de ez történt Márki-Zay Péter esetében is: hirtelen jött a népszerűség, ma viszont már nagyítóval kell őket keresni. 

Az ellenzéki térfélen mindenki mindenkinek a farkasa, de eddig a végén náluk mindig Gyurcsány nyert 

– fogalmazott Deutsch Tamás.

Európa legyen újra békeprojekt, legyen a nemzeti és európai szuverenitás erős projektje, legyen a sokszínűségben egységes, legyen újra az egyenrangú és egyenjogú országok együttműködése, legyen európai, demokratikus és szabad – mondta a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője, a Fidesz–KDNP európai parlamenti listavezetője  Budapesten, a XXI. Század Intézet konferenciáján.

 

null

 

Deutsch Tamás az Utat mutatunk Európának – húsz éve tagja Magyarország az uniónak című konferencián úgy vélekedett, hogy 20 év után az unióban nagyobbak a bajok, mint amilyennek látszanak. Szerinte a problémák abból fakadnak, hogy az EU 15 tagállama nem volt felkészülve a bővítésre, Európa újraegyesítésére 2004-ben, valamint hogy a nyugat-európai elitek gondolkodását az az évszázados mintázat határozza meg, hogy ők mindenben jobbak, gazdagabbak, ügyesebbek nálunk. 

A maastrichti szerződés aláírását ősbűnnek nevezte, mert ezzel – mint mondta – a politikai integrációt alapszerződésbe iktatták. 

További gondnak nevezte, hogy Európa ütemet vesztett a világrendi átalakulásában, a korábban remek teljesítményre képes Európa mellett elszaladtak a versenytársai, ezt azonban nem vette észre. Azt is mondta, hogy Európában progresszív, liberális hatalomátvétel zajlik, új totalitarizmus épül ki, Brüsszelben például ezt a rendezvényt nem lehetne megtartani.

Szerinte az Oroszországgal szemben alkalmazott politika abból a belső szankciós politikából nő ki, amelyet Magyarországon és Lengyelországon kísérleteztek ki, hogy miként lehet a jog szabályait figyelmen kívül hagyva országokat uniós fejlesztési pénzektől megfosztani.

Végül arra is rámutatott, hogy a 2012-ben Nobel-békedíjat kapott unió ma a leghangosabb uszító az orosz–ukrán háborúban. – Ennek ellenére nem járunk az unióval való viszony befejezésénél, most kell még nagyobb szeretettel, törődéssel, lendülettel fordulni felé – fogalmazott a képviselő.

origo.hu

Mindenki Eva Longoria melleit nézte, nem takarta semmivel - fotók

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

magyarnemzet.hu

Azonnali intézkedést rendelt el a Nébih, nagyon megbetegszik, ha ezt a táplálékkiegészítőt elfogyasztja

mindmegette.hu

Meztelencsigák a kertben – ezzel a házi csodaszerrel pillanatok alatt megszabadulhatsz tőlük

hirtv.hu

A kórházból üzent Robert Fico + videó

ripost.hu

Kiderült Katalin és Vilmos titka, kitálalt a komornyik

travelo.hu

Íme, az okok, amiért mindig a repülőgép bal oldalán szállunk fel és le

ripost.hu

Megsúgták az égiek: Ez a 4 csillagjegy törődik a legtöbbet a szerelmével

ripost.hu

Balesetet szenvedett a magyar színész, elmaradnak az előadások

ripost.hu

Jön a megújulás: ennek a négy csillagjegynek fordulatot ígér a nyár

ripost.hu

Május végén fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Tízezer embert menekítettek ki Harkiv körzetéből

POLITIK

Magyar Péter egyértelműen a háború és az erőszak pártján

POLITIK

Oroszországban lefoglalták a Deutsche Bank vagyonát

POLITIK

Az ukrán külképviseletek újra próbálkoznak az elmenekült hadkötelesekkel