Újabb háborús veszély: Helikopterbalesetben elhunyt az iráni elnök és az iráni külügyminiszter

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.09.

Magyar Péter migrációpárti képviselőt küldene Brüsszelbe

Árulkodó jelek.

Markánsan baloldali eszméket hirdet a Magyar Péter-féle Tisza Párt európai parlamenti listájának 6. helyezettje, a rezsicsökkentést is ellenző Gerzsenyi Gabriella - írta meg a Mandiner.

Az egykori brüsszeli tisztségviselő korábbi Facebook-posztjában fogalmazta meg migránspárti nézeteit: „Brüsszel sokszínű város, sok ott a bevándorló, de soha nem éreztem veszélyesebbnek, mint a számos nagyváros bármelyikét, ahol életem során megadatott megfordulnom. (...) Egyenjogúként elfogadom a feketéket, zsidókat, melegeket. Vannak közöttük barátaim. Talán ez baloldaliság” írta a 2022-es bejegyzésben

Migrációval az „unalmas” homogenitás ellen

Magyarék jelöltje egy másik, Brüsszelt méltató bejegyzésében egyenesen unalmasnak nevezte a homogén közösségeket, a „sokszínűség és sokféleség” jegyében.

„Mit ad Önnek Brüsszel? Toleranciát. A sokszínűség és sokféleség elviselésének – sőt, esetleg szeretetének – áldott érzését. Azt a tudatot, hogy a 'másfajta' egész egyszerűen másfajtát jelent, nem kevesebbet, nem rosszabbat. Ettől érdekes a világ” – írta 2021-ben.

Gerzsenyi a gyermeke óvónőjének kubai származása kapcsán is a diverzitást magasztalta, de még különböző tárgyakon keresztül is a sokféleséget igyekezett egyfajta pozitív életelvként megjeleníteni: „A sokszínűségnek igyekszem örülni akkor is, amikor azt látom, hogy a konyhai bárpolc különleges, antikolt színe nem igazán köszön vissza a keresztben futó gerendákon. Hogy a nyílászárók, bár anyagukban azonosak a télikert fagerendáival, színben merőben mások lettek. Hogy a padló, a konyhapult és a bútorok színe mind eltérő. Nem baj. Milyen unalmas lenne egy homogén közeg.” 

A rezsicsökkentés ellenségei

Visszakanyarodva a rezsicsökkentés kérdéséhez, korábban megírtuk, hogy az Európai Bizottság tisztviselőjeként Gerzsenyi éveken át igyekezett megfúrni a magyar emberek millióinak fontos, – sokaknak nélkülözhetetlen – könnyebbséget jelentő intézkedést. A nő erről maga írt egy 2023-as posztjában. Mint fogalmazott: „Számtalanszor leírtam jómagam is még brüsszeli tisztviselőként, hivatalos jelentésekben, hogy a rezsicsökkentéssel maga alatt vágja a fát az ország, véget kellene neki vetni. Hasztalan. Hát, most már nincs hivatalos mandátumom, hogy erre javaslatot tegyek”. 

A rezsicsökkentés ellenzésével Gerzsényi Gabriella a baloldal egyik fő programpontját tűzte zászlajára. Az elmúlt években csak a DK-ból jónéhány politikus támadta a rezsiterhek enyhítését, maga Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke pedig nemes egyszerűséggel hülyeségnek nevezte azt. Ehhez kísértetiesen hasonlóan fogalmazott Márki-Zay Péter, aki a 2022-es választás előtt volt a baloldal aktuális messiása, amikor az akkori kampányban néphülyítésként aposztrofálta a rezsicsökkentést.

Arról, hogy a baloldal az államilag alacsonyan tartott energiaárak helyett mit ajánl alternatívaként, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter korábbi energiaügyi tanácsadója beszélt egy korábbi lapinterjúban.

Holoda Attila a 24-hu-nak nyilatkozva azt javasolta, hogy rezsicsökkentés helyett mindenki vegyen fel egy másik melegítőfelsőt, húzzon fel egy vastagabb zoknit, a családok pedig húzódjanak össze egy szobába. 

Datadatos kör

Gerzsenyi Gabriella csak legutóbbi azoknak a baloldaliaknak a sorában, akik a politikai babérokra törő Magyar Péter körül bukkantak fel. Varga Judit exférjének februári előlépése óta szinte naponta jelentek meg Magyar mögött balliberális figurák, sokan a 2010 előtti kormányzás éveiből. A Bajnai Gordon-féle céges holdudvar például több szálon is feltűnt Magyarék hátterében.

Magyar mozgalma honlapjának, a Taplramagyarok.hu-nak az adatvédelmi tájékoztatójában például a Bajnai nevével fémjelzett datadatos körhöz kapcsolható két cég – az Estratos Digital GmbH és a Lundadonate.org, vagy röviden Lunda – is szerepelt egy ideig.

Az Estratos Digital GmbH – korábbi nevén Datadat GmbH – egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség, amely főleg a progresszív politikai mozgalmak segítésére koncentrál. Ügyvezetője a Bajnai Gordon kormányának volt titokminisztere, a Datadat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor Ádám. A Lunda nevű adománygyűjtő platformot pedig a Datadat fejlesztette és egy összetett, számos funkcióval rendelkező eszközt biztosít az adománygyűjtők részére.

Emlékeztetőül: a 2022-es választás előtt a Datadat-cégcsoport az egyesült baloldal digitális kampányáért volt felelős, a guruló dollároknak is a legnagyobb haszonélvezője volt. Közvetetten és közvetlenül több mint 1,8 milliárd forintnyi dollárt zsebeltek be és lényegében az egész baloldal 2022-es kampányát ők bonyolították le.

Miután azonban a Magyar Nemzet megírta, hogy az Estratos Digital GmbH és a Lundadonate.org adatfeldolgozóként volt feltüntetve a Taplramagyarok.hu adatvédelmi tájékoztatójában, mindkét vállalat gyorsan eltűnt a dokumentumból. Magyar később azt a különös magyarázatot adta, hogy más szervezettől vették át az adatkezelési tájékoztatót, hogy időt és pénzt spóroljanak.

A kérdésre, hogy tudja-e, honnan származik az adatvédelmi nyilatkozat, ami a honlapjára fölkerült, Magyar Péter a Hír TV munkatársának azt válaszolta: „Ha tudom, akkor sem fogok erről önnel beszélni.”

A rejtélyes szerző

Néhány nappal később a tájékoztató a szerző kilétét feltüntető rubrikában megjelent Bárdos Barnabás neve. Utóbbi korábban a baloldali tüntetéseken rendszeresen feltűnő színész-aktivista által alapított mozgalomnak, a noÁrnak a pénzügyekért felelős menedzsere volt.

A tevékenységét a minap beszüntető noÁrról ismert: azokkal az amerikai cégekkel dolgoztak együtt, amelyek érintettek voltak a dollárbaloldal-botrányban, vagyis a külföldről finanszírozott kampányfiaskóban. A mozgalom adatkezelését részben a Datadat végezte, így például a Bajnai Gordon érdekeltségébe tartozó céghálóhoz kerültek azoknak a személyes adatai, akik ezeket megadták noÁr webshopjában, akik előfizettek vagy feliratkoztak a mozgalom hírlevelére, vagy az ő felületükön regisztráltak valamely tüntetésre.

Újabb szál Bajnaiékhoz

Bárdos Barnabás személyén keresztül egy további szálon is kapcsolódik Magyarék mozgalma a Bajnai-féle körhöz. Bárdos és felesége nevére van bejegyezve ugyanis a Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft. nevű cég, amelynek a tulajdonában áll az a  II. kerületi, Kelemen László utcai lakás, ahova bejegyezték Magyar Péter szervezetét, a Legyél a változás! Egyesületet. Az Átlátszó 2014-es cikke szerint a Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft. egy offshore ügyben érintett ciprusi cég, a Burnack Holdings Ltd. egyik részvényese.

Az írás arra is kitér, hogy a Bajnai Gordonhoz köthető Wallis Asset Management Zrt. több tagja is valamilyen módon kapcsolható az offshore céghez. Így például Winkler Gyula, aki támogatta Bajnai pártalapítványát vagy éppen Nagy György, aki a Wallis egyik alapítója volt.

Medgyessy miniszterét kérte fel ügyvédnek

Magyar Péter még az ügyvédjének is egy régi baloldali figurát választott Bárándy Péter, a Medgyessy-kabinet egykori igazságügyi minisztere személyében. De részben egy régi balos káderre, Láng Balázs is felbukkant Magyar korteskedésének kommunikációs háttérfeladatai és a mozgósítás körül. Láng néhány esztendővel ezelőtt még Márki-Zay Péterért rajongott, 2019-ben pedig az MSZP kampányának egyik kulcsembereként dolgozott.

A 2006–2008 között a Kincstári Vagyoni Igazgatóság kommunikációs és PR-igazgatója volt, 2007-ben – vagyis szintén a Gyurcsány-kormány alatt – pedig a soha meg nem épült kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgatójaként tevékenykedett. 

És akkor Nagy Ervinről még szót sem ejtettünk, pedig a kormányellenes tüntetéseken rendszeresen felbukkanó színész aktivista gyakorlatilag Magyar Péter harcostársaként jelenik meg utóbbi rendezvényein. Sokatmondó, hogy Magyar március 15-i „zászlóbontásán” is Nagy Ervin szavalása volt az egyik fő attrakció.

Szabó Bálint a backstage-ben

Ugyancsak figyelemreméltó, hogy a március 15-i eseményről készített felvételek egyikén Szabó Bálint, egykori szocialista botránypolitikus látható Magyar Péter színpada mögött, szervezőként. 

Szabó Bálint feltűnt korábban a Fidesz-székháznál egy DK-s tüntetésen, később a szegedi közgyűlésben lett képviselő, 2021-ben pedig saját bevallása szerint egy égő szalmabálához kötözték a cipőfűzőjénél fogva a makói tanyavilágban. Szabó korábban azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy autóval üldözte a miniszterelnöki konvojt, amiért elítélték, és később a szegedi önkormányzati képviselői helyétől is megfosztották.

A baloldali tüntetések szintén visszatérő résztvevője, Pankotai Lili is Magyar Péter támogatói közé állt. – Je suis Magyar! A szó szoros és átvitt értelmében is – írta a trágár slammeléseiről ismertté vált aktivista-tinédzser a közösségi oldalán, amikor Varga Judit exférje március 20-án kihallgatásra ment a Fővárosi Nyomozó Ügyészségre a Völner–Schadl-ügyben.

A Partizánnak adott először interjút

Azt is érdemes felidézni, hogy Magyar Péter az első interjúját a Soros-pénzekből is támogatott Partizánnak adta, a riporter pedig a szélsőbaloldali, marxista nézeteiről ismert Gulyás Márton volt. A február 11-i interjúban Magyar még egyértelműen kizárta a politikai szerepvállalását – konkrétan rossz viccnek nevezte azt – ám hamarosan kiderült, hogy pártalapításra készül. Mivel ekkor már kénytelen volt konkrét programpontot is megnevezni, és a lehetséges szövetségesek és támogatók kérdése is aktuális téma lett, egyre világosabbá vált Magyar valós politikai és ideológiai identitása.

Magyar ugyanis a baloldal egyik fő kampányüzenetét tette magáévá, amikor egy március 6-i bejegyzésében arról írt: egyértelműen kiáll amellett, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

A március 15-re beharangozott úgynevezett zászlóbontásakor – amikor is párt helyett egy mozgalom létrehozását jelentette be – már egyenesen arról beszélt, hogy egy új kormánynak legelső lépésként csatlakoznia kellene a nemzetközi vádhatósághoz. (Ebben a videóban 20:52-től 21:01-ig – a szerk.)

Az Európai Ügyészséggel kapcsolatban egyébként már több esetben is felmerült, hogy Brüsszel politikai fegyverként alkalmazhatja az ellenlábasnak tekintett kormányok ellen.

Titokzatos egyeztetés a jobbikos politikussal

Alig egy héttel a már említett Partizán-interjú után Magyar Péter a Jobbik politikusával egyeztetett. A február 18-án kelt Facebook-bejegyzésében közös képet közölt Sas Zoltánnal, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának jobbikos elnökével. – Volt miről beszélgetni – fűzte hozzá sejtelmesen. Bár egy korábbi Facebook-posztjában Magyar arról írt, hogy 2006-ban a Gyurcsány-féle rendőri túlkapások egyik sérültjét is képviselte, érdemes felidézni, hogy a 2022-es választáson a Jobbik már a DK-val indult közös listán.

 

origo.hu

Óriási viharok lesznek Magyarországon - mutatjuk, mikor

ripost.hu

Te ismered a Rubik-kocka titkát? Lerántjuk a leplet

borsonline.hu

Házasság első látásra: özönlenek a gratulációk Petra és Andris bejelentése miatt

ripost.hu

A Merkúr a Bikába lép: négy csillagjegynek nagy meglepetést tartogatnak az égiek

hirtv.hu

Ebben tuti nincs benne Azahriah

ripost.hu

Kiderült Katalin és Vilmos titka, kitálalt a komornyik

mindmegette.hu

Nincs kedved órákig sikálni a sütőrácsot? Dobd a fűbe egy éjszakára!

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

ripost.hu

Május végén fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Megsemmisült Európa 2. legnagyobb gázkompresszor-állomása

POLITIK

Varsó baloldali polgármestere betiltotta a kereszteket

POLITIK

Nem "magányos" merénylő lőtt rá Ficóra?

POLITIK

Újabb háborús veszély: Helikopterbalesetben elhunyt az iráni elnök és az iráni külügyminiszter