Nincs

A csoda és az internet segített: 26 évesen talált rá húgára Gina

Alig félórányira laktak egymástól, még közös barátjuk is volt, mégis felnőttkorukban derült ki, hogy testvérek. Gina a Facebook segítségével talált rá húgára, Szandira.
címkék:
  • Szerző:

Szandit születésekor otthagyta az édesanyja a kórházban, ám a szerencse rámosolygott, mert a csecsemőotthonból nevelőszülőkhöz került, akik az igazi családot jelentik számára. Ginát 3 éves koráig édes szülei nevelték, majd nagyszüleihez került. A nagyszülők halála után nevelőotthonba, majd hosszas harc után nagynénjéhez került. A két lány hosszú ideig alig félórára lakott egymástól, mégsem találkoztak soha. A 29 éves Gina annyit tudott, hogy van egy húga valahol a világban.

– Volt egy osztálytársam, akiről kiderült, hogy Szandi közvetlen szomszédja, ráadásul kiskoruk óta jó barátok. Karnyújtásnyira volt a megoldás – mesélte a Borsnak Gina, akinek három éve sikerült megtalálnia anyját, hogy információt szerezhessen Szandiról. Ekkor a lány Facebookon közzétett egy bejegyzést, remélve, hogy megtalálja a testvérét.

– Egyik reggel bejelölt egy lány a Facebookon – kezdte Szandi. – Megnéztem az adatlapját és láttam, hogy a testvérét keresi. Megnéztem az adatokat és megdöbbenve láttam, hogy engem keres. Kiderült, az egyik volt tanárom és az unokatesóm is rám ismert a bejegyzésben és felvették a kapcsolatot Ginával. Megható pillanat volt, amikor a semmiből hirtelen 22 éves koromban lett egy testvérem – mesélte a megható történetet Szandi, aki hamar összebarátkozott nővérével.

– Amióta tudunk a másikról, gyakran meglátogatjuk egymást, sőt mindennap beszélünk telefonon. Kiderült, sok bennünk a közös. Mindketten imádunk énekelni, de még a beszédstílusunk és a mozdulataink is egyformák – mesélte Szandi, aki szociális ápolóként idősekkel foglalkozik. – Hálás vagyok a szüleimnek, mert szerető családban nőhettem fel és szerintem több szeretetet kaptam, mint mások az igazi szüleiktől. Ginával lett teljes minden, aki egy éve Angliában él, így kevesebbet tudunk találkozni, de bízom benne, hogy hamarosan újra találkozhatunk, mert már hiányzunk egymásnak.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?