Létrehozva: 2020.05.05.

Szilágyi István özvegye most is szereti a fiát

Hiába ölte meg imádott férjét, mindenki Lópici Gáspárját, Joli néni továbbra is szereti és hiányolja fiát. Pétert mielőbb szeretné meglátogatni a börtönben, s a gyilkosság helyszínén akar tovább élni – írja a mai Bors.

A kerítés tövébe elhelyezett virágok és mécsesek már az utcán jelzik, hogy melyik az a ház, ahol vasárnap reggel egy kalapáccsal végzett fia a 82 éves Szilágyi István színművésszel. A kapu nyitva, bárki bemehet. A gazos kertben, az omladozó ház tövében, nagykabátban ült egy sámlin Jolika néni. Körülötte a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai étellel, itallal kínálták a megtört asszonyt, aki a gyilkosság óta egy falatot sem evett. A Bors munkatársához is kedvesen beszélt a gyászoló özvegy, a fiát elvesztő édesanya.

Fotó: Sulyok László

– Hiányzik a fiam, és amint lehet, szeretném meglátogatni őt, mert szeretem. Igaz, haragszom rá a papa miatt, de akkor is a fiam. Van egy unokám, ő Brüsszelben él, de nem is akarom, hogy megtudja ezt a szörnyűséget. A papa jó ember volt, jól megvoltunk együtt, hiányzik nagyon – csuklott el az özvegy hangja, akihez közben fia legjobb barátja is megérkezett. A kerületi férfi gimnáziumi osztálytársa volt Péternek, s évtizedek óta ismeri a művész családot. Tőle azt kérdeztük, hogy mennyi annak a valóságalapja, amit a házba beszaladt szemtanú is mesélt, miszerint a zavarodott gyilkos, apja holtteste felett azt állította, hogy gyerekkorában őt is bántotta a színész.

– 14 éves kora óta ismerem Pétert, megbocsájthatatlan amit tett, de nem szakítom meg vele a kapcsolatot. Pista bácsi és ő folyton verekedtek, egy zoknin képesek voltak összeveszni, de következő pillanatban már egymást átkarolva nevetgéltek. Semmi sem fekete vagy fehér, csak ennyit tudok mondani, mást nem is szeretnék – komorodott el a család barátja, akit láthatóan nagy szeretettel fogadott Joli néni.

A beszélgetés végére több újság és televízió stábja érkezett az aprócska kertbe. Így mindenki szem- és fültanúja volt annak, hogy a Baptista Szeretetszolgálat emberei arról próbálták meggyőzni Joli nénit, hogy költözzön önkormányzati lakásba vagy idősek otthonába, és hagyja el a romos házat, ahol gáz és áram sincs. Ráadásul azon az ágyon töltötte az éjszakát, ahol még férje vérnyomai is látszanak.

Fotó: Ripost

Joli néni egyik percben helyeselt, a másikban pedig ingatta a fejét, hogy ő inkább marad. Végül arra jutott a Babtista Szeretetszolgálat és az önkormányzat, hogy ma megkezdik a ház szanálását, mert az asszony ragaszkodik eddig lakhelyéhez.

– Az önkormányzattal a felújítás mellett döntöttünk. Jolika hajthatatlan, míg korábban legalább néhány órára át tudták vinni egy másik épületbe, most már egyetlen percre sem akarja elhagyni hirtelen kiüresedett otthonát – mondta a Borsnak Baricz Dezső a szeretetszolgálat munkatársa.

Bűnismétléstől tartanak Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság rendelje el Sz. Péter letartóztatását. “A megalapozott gyanú szerint egy 49 éves férfi 2020. május 3-án a reggeli órákban, a XVII. kerületi otthonában test szerte – részben egy kalapáccsal – bántalmazta az édesapját, az országosan ismert színművészt, aki emiatt életét vesztette” – áll a hivatalos közleményben. A Fővárosi Főügyészség azért is kérte Sz. Péter letartóztatását, hogy kizárja a bűnismétlés veszélyét. A nyomozási bíró várhatóan a szerdai napon dönt.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kétségbeesetten próbálja eltüntetni Magyar Péter a Bajnai Gordonhoz vezető nyomokat

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

„A színfalak mögött” - Ágyban heverészve kapták le Palvin Barbit

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-