BIZARR

Döbbenetes, mit találtak a hamburgerben! Nem hiszed el

Az eddig is nyílt titok volt, hogy a gyorsétterem láncok hamburgerei nem a leggusztusosabb körülmények között készülnek. Amiről viszont most hullt le a lepel, az több mint gyomorforgató!

A Clear Labs nevű élelmiszerek bevizsgálásával foglalkozó amerikai laboratórium a hamburgerek minőségét vette górcső alá. 79 márkát, többségében nagy nemzetközi gyártók húspogácsáit vizsgálta meg a legnagyobb alapossággal. Összesen 258 darab szendvicsen hajtottak végre úgynevezett molekuláris vizsgálatot. Kiértékeléskor azonban nem nevezték meg az egyes termékek előállítóit.

Az eredmény sokkoló!

3 darab buciban patkány DNS-t, egyben pedig emberit (!) találtak. Ez közvetett bizonyíték a két élőlény jelenlétére, valamilyen formában. A vizsgált ételek 4.3 %-ban paraziták maradványait találták. Ezek mellett eltörpül a tény, hogy több vegetáriánus burgerben is találtak hússzármazékokat.

A tanulmány tükrében jobb, ha mindenki megfontolja kétszer, hogy fogyasszon-e a nemzetközi gyártók burgereiből. A kézműves streetfood eddig is jobb választásnak tűnt! Ezután pedig ez már nem is kérdés.

(Independent)

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?