BIZARR

Ez történt a férfival, akinek a pénisze mellett robbant fel az e-cigi

Leszokott a dohányzásról, és az elvonási tünetek miatt használt elektromos cigarettát. Csakhogy valami balul sült el: az eszköz felrobbant a zsebében. Ami ezután történt, az rémálmaiban is kísérteni fogja...
címkék:
  • Szerző: JD

Habár egyre több információ kerül napvilágra arról, hogy milyen káros hatásai vannak az e-cigarettának, mégis rengetegen használják. Egyes vélemények szerint kevésbé ártalmas, mint a valódi cigaretta, azonban egyelőre még vizsgálatok folynak, milyen káros anyagok vannak a gőzben. Sokan divatból szívják, mások így akarnak leszokni a dohányzásról. Ahogy az a férfi is, akit súlyos baleset ért miatta.

A 46 éves brit férfi zsebében felrobbant ugyanis e-cigarettájának az akkumulátora – mindössze öt centiméterre a péniszétől. Súlyos égési sérüléseket szenvedett, és kész csoda, hogy a férfiassága nem sérült meg, közölték vele az orvosai.

A férfi három hónapja használta a készüléket, amikor egyik reggel a munkahelyén forróságot érzett nadrágja elülső zsebében, méghozzá a legkényesebb ponton, ott, ahol az e-cigi szárát csak a vékony textil választotta el a péniszétől.  Szinte azonnal meg is történt a robbanás. Kigyulladt a nadrágja, a tüzet a kollégái oltották el, majd kórházba vitették a férfit. Rengeteg bőrt elvesztett, és csak a szerencsén múlott, hogy nem volt szüksége bőrátültetésre. Ráadásul három hete történt a baleset, és még mindig nem tud visszamenni dolgozni, mivel az ülés és a járás is fájdalmat okoz neki.

Az egészségügyi szervezetek azt javasolják az e-cigarettát használóknak, hogy ne tartsák a készüléket fém tárgyak, például pénzérmék mellett, mindig a gyártó által adott töltőt használják, ha nedves vagy sérült lesz az akkumulátor, azonnal dobják ki, és ne töltsék túl – vagyis kifejezetten káros, ha éjszakára töltőn hagyják a cigit. A tanácsok betartásával elkerülhetők a hasonló balesetek.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A hólabdától a kókusztortáig
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?