Létrehozva: 2017.06.28.

Íme, a világ 10 legbizarrabb itala!

Van köztük 55% alkoholtartalmú és bébi egérbõl készült is! A legtöbbnek az ízesítése nem mindennapi. Akad köztük olyan, amit gyógyító ereje miatt isznak.

1. Baconos vodka

A Bakon Vodka egy alternatíva azoknak, akik unják már a vodkanarancsot, és feldobnák valami igazán extrém ízzel.

A bacon ízesítésű vodka ötlete egy kirándulás alatt pattan ki a készítők fejéből, még 2006-ban. Azon tanakodtak, mennyire jó Bloody Maryt (paradicsomos-vodkás-zelleres koktél) lehetne készíteni, ha a hozzá való vodka sült szalonnás ízű lenne! Az ötlet születését két év komoly tesztelési időszak követte a csapos barátok körében. 2008 májusára már 45 államban és 5 országban elérhető volt a baconos vodka. Azóta számtalan nemzetközi koktélversenyen került a győztes pohárba.

2. Yogurito

Ez egy joghurt alapú likőr, ami valódi joghurt hozzáadásával készül. A japán ízlésnek igen ütősnek számító, 16% alkoholtartalmú italt Hollandiában és Franciaországban állítják elő és palackozzák. A fűszeres, sűrű nedű fogyasztható önmagában is, de naranccsal és ananásszal keverve kész is a Pina Colada! Aki Japánban jár, kóstolja meg valamelyik étteremben!

3. Pizzasör

A Pizza Beer pontosan az, mint aminek látszik, egy pizza ízű sör! A „feltalálói”, Tom és Athena Seefurth büszkék a termékükre, amiből egyre többet adnak el. Ami nem meglepő, hiszen a világ -talán- két legjobb dolgát keverték össze. Mamma Mia! nevű pizzás sör iránt egyébként azóta nőtt meg az érdeklődés, amióta a kitalálók rendszeresen nevezik az Államok különböző sörversenyein, és nyernek is vele!

Az egész történet egyébként egy tucat paradicsommal kezdődött. Azon tanakodtak Seefurthék, vajon bele lehet-e varázsolni a sörbe az ízüket? Nem kevés kísérletezéssel, és sörfőző mesterek közreműködésével végül megszületett a düntés: bele!

4. Csokis fánk ízű sör

A Shenandoah csokoládés fánkos söre Virginiában készül. Az angolok nemzeti söréhez hasonló színű italhoz valóban csokoládét adnak a készítése során.  Az illata pedig egy az egyben a csokis fánkéra hajaz. 7% az alkoholtartalma, ami egyel több oka arra, hogy a sört nem kedvelők is megkóstolják!

5. Naga chilis vodka

A Scovilles- skálán 500,000-es értékkel büszkélkedő (iszonyú erős) Naga paprika alapú vodkát csak az kóstolja meg, aki szereti a csípőst. A nagyon csípőset! Másnap is. Az üveg hátoldalán az összetevők után egy hosszú lista található, ami figyelmezteti a vásárlókat a vodka komoly veszélyeire. És ha ez még mindig nem elég eltántorító, egy hatalmas halálfej is van az üvegen. Ha ebből iszunk egy-két pohárral, nem csak „kétszer fog csípni”, hanem lehet, hogy két helyen is!

6. Mókusos sör

A sörök Bugattija 55%-os alkoholtartalmú (egy üveg elfogyasztása garantált alkoholmérgezéssel járna), és ez még nem is a legdurvább tulajdonsága! Az End of History nevű sört a BrewDog sörfőző mesterei készítik. 2010-ben 12 palacknyit csináltak belőle, és piacra dobták Skóciában. Amiről azonnal fel lehet ismerni, az az üvege, amit valódi mókusokba raknak (vagy a mókust húzzák az üvegre). És, hogy mennyibe kerül? A mókusbundás sörnek nincs konkrét ára, az ihat belőle egy üveggel, aki részvényvásárlással támogatta a céget az Ohio-i bővítés idején, amihez legalább 20.000 dollárral (majdnem 6.000.000 Ft) kellett beszállni a cégbe.

7. Kígyóbor

Ezt a vietnami alkoholt gyógyszerként árulják, és az Ázsiában élő emberek „megőrülnek” érte. Legtöbbször Kobrából készül, amit rizspárlatban áztatnak, és egy speciális fűszerkeveréket is adnak hozzá. Néha egy-két skorpiót is beletesznek az üvegbe, csak az íze kedvéért. A rizspárlat alkoholtartalma semlegesíti a kígyó mérgét, így fogyasztása nem veszélyes annak, akinek van hozzá gyomra!

8. Egérbor

Nem meglepő módon ez is kínai ital. A kígyós verzióhoz hasonlóan szintén rizsbor alapú alkohol, de ebbe az italba  bébi egereket tesznek, amik felbontás előtt egy évig áznak a szeszben. A maximum háromnapos egérkéket szó szerint belefojtják a borba, majd hagyják fermentálódni őket. Az itóka állítólag a tüdőtől a májig mindent meggyógyít.

9. Skorpióvodka

Ezt, az egyfajta gabonából (single grain) készült vodkát kis skorpióval bolondítja meg a texasi gyártó. A halálos méreganyag miatt ebben az esetben nem kell aggódni, azt egy különleges eljárással semlegesítik, mielőtt a rovart a vodkába helyezik. Így, ha kiürült az üveg, aki akarja, meg is eheti a skorpiót! Az italokba kerülő skorpiók manapság kivétel nélkül, kifejezetten erre a célra tenyésztett egyedek.

10. Három pénisz likőr

A potencianövelő italban valódi péniszek úsznak, és a hagyományos kínai gyógyászatban használják, vagy csak úgy, szuvenír gyanánt veszik az emberek. A Tezhi Sanbian Jiu likőr címkéjén az áll, hogy fóka, szarvas és cantoni kutya hímvesszőjének felhasználásával készült, és ha iszunk belőle, jelentősen megnő a „kedvünk”! Akinek fáj a foga egy üvegre, annak Shanghaiba kell átruccanni érte, ugyanis csak ott kapható. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Unatkozott a dugóban, egyszerűen zseniális, milyen szórakozást talált ki magának - videó

origo.hu

Az amerikaiak szerint így lesz vége a háborúnak

borsonline.hu

Ezen igazodjunk ki: mutatjuk, hogy milyen időre számíts a következő napokban

vg.hu

Lassan már a kutyának se kell a Prémium Magyar Állampapír

life.hu

Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

hirtv.hu

Hallgatásba burkolózott Magyar Péter az adatkezelési botrány kapcsán

origo.hu

Hatalmas veszélybe kerültek Ördög Nóráék

travelo.hu

Különleges, ám rendkívül mérgező növény nyílik a Hortobágyon és erdeinkben

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Fogadjunk, hogy rájuk sem ismersz! Így néznek ki a Farm, ahol élünk sztárjai ma – galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BIZARR

Sokkot kapott az apa: szellem akarta elragadni alvó kisfiát - Fotó

BIZARR

Rémisztő, mit talált a térképet böngészve: videón a felfedezés

BIZARR

„Az idegenek lilák és nem zöldek” – állítja egy új tanulmány

BIZARR

Figyelmeztet a jós: még ma megtörténik az elképzelhetetlen

BIZARR

Előkerült egy 55 évvel ezelőtt írt cetli a kanapé mögül, felfedte a jövő titkait

BIZARR

Figyelmeztet az élő Nostradamus: hamarosan új fenyegetéssel kell szembenéznünk

BIZARR

Dermesztő jóslattal ált elő az élő Nostradamus: ez vár ránk még idén

BIZARR

Kővé dermedt a pár, a nagypapa hamvai mellett mozdult meg egy szobor