BIZARR

Megdöbbentő filmszalagot csempésztek ki az 51-es körzet archívumából

A rejtélyes képkockák akkor kerülhettek ki a szupertitkos archívumból, amikor digitalizálták a régi filmtekercseket. Vajon igazi felvétellel van dolgunk, vagy valaki ismét túl nagyot akart hazudni?
  • Szerző: M. Elek

Ki ne hallott volna a hírhedt 51-es körzetről, ahová 1947-ben a Roswellnél lezuhant repülő csészealjat és utasait szállították. Azóta is számos pletyka és összeesküvés-elmélet szól arról, hogy mi folyik Amerika legtitkosabb légi támaszpontjának föld alatti hangárjaiban.

Az Egyesült Államok kormányzata évtizedekig tagadta a kiszáradt tómederben létesített bázis létét, csak 2013-ban ismerték be hivatalosan is, hogy létezik. De állításuk szerint nem földönkívüli technológiát, hanem teljes egészében földi gépezeteket, lopakodó kémrepülőket teszteltek...  Bár a bázis maga csak 1955-ben épült ki, már az 1940-es évek elejétől léteztek katonai leszállópályák és hangárok a területen... 

A hivatalos közlemény szerint manapság már csak egy egyszerű katonai légitámaszpont, ennek ellenére nemrégiben kiterjesztették a biztonsági zónák határát, hogy még véletlenül se láthasson senki semmit... A területet radarállomások és földbe rejtett mozgásérzékelők őrzik a hívatlan látogatóktól.

A körzetben fülön csípett „kirándulókat” általában fegyveres őrök – állítólag az EG&G hadiipari cég alkalmazottai – tartóztatják fel, majd átadják őket a Lincoln megyei sheriffnek. A tiltott területre való behatolást általában nagyjából 600 dolláros pénzbírsággal honorálják, bár egyes látogatókat és újságírókat néhány beszámoló szerint az FBI ügynökei is felkerestek.

Ettől függetlenül az UFO-hívők ezrei zarándokolnak el minden évben a környékre, hogy a legmodernebb optikai eszközeikkel kémleljék a bázis feletti égboltot... És néha tényleg látnak valamit...

A szóbeszéd szerint a most előkerült különösen hátborzongató felvétel is az 51-es körzet egyik titkos laborjában készült, ahová az 1947-ben szerencsétlenül járt idegen jármű pilótáit is szállították. A filmet minden bizonnyal egy belső ember másolhatta le, (több más érdekes felvétellel egyetemben) amikor a régi archívumokat digitalizálták.

A filmrészleten látható lény egy 1964-es arcansasi incidens során került a katonaság markába... Az évtizedek alatt, mióta a körzet létezik, a bennfentesek állítják, hogy minden lezuhant, lelőtt, elfogott, vagy meghibásodott földönkívüli szerkezetet ide szállítottak, utasaikkal egyetemben.

A filmrészlet állítólag a titokzatos Blue Book Project aktái közt is szerepel, bár a közelmúltban nyilvánosságra hozott, több mint 10 ezer akta közt hiába is keresnénk... Az igazán különleges aktákat ugyanis biztosan nem dobnák csak úgy oda nagyközönségnek.

Sokkoló a film vége, ezért sokan arra gyanakodnak, hogy csak egy modern kori filmtrükkről van szó, ugyanis az effajta dramaturgia az elmúlt években volt divat, az úgynevezett "frászvideók" körében. Nézd meg, figyelj jól, hajolj közelebb, és rémülj halálra! Ráadásul túl jó a minősége ahhoz képest, hogy egy 70 éves filmszalagról másolták, ami ki tudja hol porosodott az elmúlt évtizedekben...

Mások viszont szentül meg vannak győződve arról, hogy valódi felvétellel van dolguk. De vajon tényleg így van? Ahogy a jó öreg X-akták sorozatban is mindig felhangzik: Az igazság odaát van! 

Persze ettől nem lettünk okosabbak...

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?