Létrehozva: 2019.03.19.

Nagyon durva, mi történt a nővel a mellimplantátumai miatt

Tudományos bizonyíték egyelõre nincs arra, hogy a mellimplantátumok képesek mániákus depressziót okozni, de nõk tízezrei szerint minden jel arra utal, hogy létezik ilyen összefüggés.

Az amerikai Mississippi államban élő Erika Rae Ritschard azt követően lett mániákus depressziós és majdnem öngyilkos, hogy mellnagyobbító műtéten esett át. A 28 éves anyuka a második gyermeke szoptatása után, 2012-ben döntötte el, hogy D-s szilikonnal hozza formába melleit, összesen 7 ezer dollárért (1,8 millió forint). A műtét sikeres és komplikációktól mentes volt, a beavatkozást követően azonban pár hónappal később mégis kóros súlyvesztés, memóriazavar, extrém fáradtság, bőrkiütések és a legkülönfélébb fertőzések kezdték kínozni a nőt – írja a Mirror.

A hivatalos szakvélemények szerint nincs tudományos bizonyíték arra, hogy létezne a köznyelvben csak „mellimplantátum-betegségnek” nevezett állapot. Sokan mégis úgy gondolják, hogy a testidegen implantátumok ki tudnak váltani olyan, múlni nem akaró tünetegyüttest, amit Erika Rae Ritschard is tapasztalt az utóbbi évek alatt.

Bele se merek gondolni abba, hogy valami olyasmi tette tönkre az életemet, amit magam rakattam a mellembe. A végén majdnem saját kezűleg vágtam ki magamból az implantátumaimat. Még az öngyilkosságon is többször elgondolkoztam

– nyilatkozta az amerikai nő, aki 22 éves korában döntött a műtét mellett. A beavatkozás után minden jól alakult, viszont három hónap múlva furcsa mentális tünetek jelentkeztek. Első körben szorongás és depresszió jelentkezett. Erika a legkeményebb antidepresszánsokat kapta, de ezek csak tüneti szinten enyhítették a problémáit.

A fiatal anyánál később szívritmuszavar jelentkezett, majd csúnya vese- és emésztőrendszeri fertőzést kapott. Gyakran elviselhetetlen migrén gyötörte, ami miatt többször is az intenzív osztályon kötött ki. A látszólag különálló tüneteket viszont egyetlen orvos sem kötötte össze. Egyikőjük sem gondolt arra, hogy minden baj forrása ugyanaz lehet.

Az évek múlásával aztán a nő állapota folyamatosan romlott. 2017-ben például 63-ról 45 kilóra fogyott. Erika összesen 15 különböző orvosnál járt, de egyetlen szakember sem talált semmit. Erikát végül elküldték egy pszichológushoz, aki bipoláris depressziót állapított meg nála.

Ezt követően mintegy 5 éven keresztül szenvedett a bizarr és összetett tünetegyüttestől. Ez idő alatt pedig egyetlen orvos sem tudott rájönni, hogy mi az igazi probléma. Aztán Erika – nagyjából 1,5 évvel ezelőtt – internetezés közben megismerte az úgynevezett „mellimplantátum-betegséget”, és hamar rájött, hogy nagy valószínűséggel a melleiben megbújó két hatalmas szilikonpárna minden bajának az oka.

Az implantátumokat végül bő egy évvel ezelőtt, 2018 februárjában távolították el Ritschard melleiből. A nő állapota a műtét után rohamosan javulni kezdett. Nemcsak fizikailag, mentálisan is pozitív javulást tapasztalt. Az anya pedig ma már teljesen egészségesnek mondja magát, sőt, meggyőződése, hogy jobb a közérzete, mint az implantátumok bekerülése előtt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tragikus hír érkezett a kávéról

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

mandiner.hu

Puzsért is felhívta Bohár Magyar Péter ügyében (Videó)

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

vg.hu

Brutális felvételek kerültek elő a moszkvai terrortámadás megkínzott vádlottjairól

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BIZARR

„Érzem a jelenlétét” - Démonnal küzd egy veszprémi anya, riasztó, miket művel a lény

BIZARR

József szelleme megkereste a Széchenyi-díjas mágust - Videó

BIZARR

Kitálalt a jövőlátó: közelebb van a III. világháború, mint bárki hinné

BIZARR

Nem semmi! Így néznek ki a földönkívüliek az AI szerint - fotók

BIZARR

„Földönkívüli szúnyogok” – Rejtélyes füstkarika okozott pánikot - Videó

BIZARR

„Mi a franc ez?” - Rejtélyes UFO jelent meg az ukránok felett - Fotó

BIZARR

Halálra rémült az apuka: hátborzongató, mi nyúlt be a kisfia ágyába

BIZARR

Mike Tyson 1995-ös mérkőzésének felvétele bizonyíték az időutazásra