BIZARR

Védd magad! Hálóvető puska az új női önvédelmi csodafegyver?

Rossz világ jöhet a nőket zaklató bûnözőkre, ha hozzánk is megérkeznek a japánok civileknek készült önvédelmi eszközei, a hálóvető puska és a festékpisztoly.
  • Szerző: M. Elek

Az eszközöknek nemcsak a támadásnak kitett nők, bolti alkalmazottak, hanem akár a biztonsági őrök is örülnek majd. Két-három hálóvetővel csapdába lehet ejteni egy-egy támadni, vagy menekülni próbáló bűnözőt...

Hasonló eszközök persze már léteztek eddig is. Ilyen hálóvetőket főleg vadállatok befogására használnak, vagy rendőrségi üldözések során vetnek be. Mégis inkább az akciófilmekben találkozhattunk eddig velük. Most viszont, több évnyi kísérletezgetés után, egy japán cég elkészítette a hétköznapi emberek számára is használható változatokat.

Bár a japán videó elég bugyutára sikerült a butácskának tűnő lányokkal és a tutyimutyi bűnözőkkel, az eszközök ettől függetlenül igen hasznosak lehetnek egy-egy komoly helyzetben.

A hálóvető puska könnyű, gyors, és egyszerű kezelni. Ha felbukkan a támadó, 2-3 méteres távolságból kell a fegyvert a célpont felé elsütni. A sűrített levegős patronnal működő eszköz jókora hálót repít a támadó felé, ami, a sarkain lévő kis súlyoknak köszönhetően, becsapódáskor egyből rágabalyodik a testére. A célpont egy időre szinte mozgásképtelenné válik, így a megtámadott el tud menekülni.

Kétféle verzió is létezik a hálóvetőből, a szimpla, ami csak kilövi a hálót, és a pórázos, ami egy hosszú, de erős kábellel az eszközhöz rögzíti a hálót, így annak megrántásával a földre is lehet vinni a támadót, vagy ki is lehet kötni valami fix tárgyhoz.

Az sem baj, ha közelről lőnek vele, mert a háló sarkaira rögzített súlyok nagyot ütnek becsapódáskor.

 

És most nézz meg egy kőkemény vadbefogó hálóvetőt is működés közben.

 

 

 

A festékpisztoly szintén elég hatásos önvédelmi eszköznek tűnik, hiszen - a támadó arcába lőve - elvakítja, és egyben meg is jelöli az illetőt. A festék igen nehezen távolítható el, hasonlóan a pénzszállító kazettákba rejthető festékbombához, így a feltűnő színnel megjelölt bűnöző a későbbiekben könnyen azonosítható.

 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?