konyhai trükk

28 találat
FAZÉK

Ne öntsd ki a sonka főzőlevét, mutatjuk, mi mindenre jó

Mennyei ételeket készíthetsz belőle később!

FAZÉK

Túl erős a torma? Így szelídítsd meg!

Néha annyira brutális, hogy nem lehet megenni.

FAZÉK

Így lehet könnyedén megpucolni a főtt tojást

Pillanatok alatt lejön, sérülés nélkül!

FAZÉK

Nem csak melegszendvicset készíthetsz szendvicssütőben

Mutatjuk, mi mindent süthetsz meg benne!

FAZÉK

Mindenki rosszul használja a konzervnyitót, mutatjuk a tuti módszert!

Ezzel a módszerrel nem esik a dobozba a tető.

FAZÉK

Soha többé nem ég le a rizs, ha ezt a nagy trükköt megismered

Az egyik leggyakoribb baki.

ÉLETMÓDI

Drága az uborka? Mutatjuk, hogy kezdd el idén a kovászolást

Ez a zsenge zöldség kovászolva is mennyei!

FAZÉK

Pörög a TikTokon egy parádés citromtrükk, ez megváltoztatja az életed

A citromfacsarás a világ legegyszerűbb dolga, mégis sokan utálják csinálni. Nem csoda, hiszen minden tiszta ragacs lesz közben. Ezzel az életmentő trükkel azonban ilyen gondod nem lesz...

YESSS

Ezért kellene mindig citromlevet tenned a rántottába

Citrom a tojáshoz? Tudjuk, furcsán hangzik. Mégis ettől lesz a rántotta olyan finom, hogy az egész család a csodájára jár majd. Mutatjuk a trükköt.

FAZÉK

Így lesz szuper ropogós a rántott hús, ezt a trükköt ismerned kell

A rántott hús az ételek királya, nincs ember, aki ne szeretné! Ám ahhoz, hogy a panír igazán ropogós legyen, kell némi leleményesség. Mutatjuk a titok nyitját!

FAZÉK

Így lesz szuper ropogós a sült krumpli, mutatjuk a trükköt!

Szeretnéd, ha otthon is olyan ropogósra sülne a sült krumpli mint a gyorséttermekben? Ennek is megvan a trükkje, de egyszerűbb, mint hinnéd! Mutatjuk!

FAZÉK

Mi köze a tojásnak a fokhagymához? Ettől eldobod az agyadat

Lehet bármilyen rutinos egy szakács, a tojás szétválasztása okozhat kellemetlen pillanatokat. Ezzel a módszerrel azonban lehetetlen elrontani; mindössze egy fokhagymagerezdre van szükség...

FAZÉK

Nem fröcsköl többet a máj, ha így sütöd meg

Az egyik legolcsóbb és leglaktatóbb gyors vacsora a sült máj. Csak ne fröcskölne a forró olajban! Szerencsére erre is van tuti trükk, mutatjuk, mire esküsznek a háziasszonyok!

FAZÉK

Ez történik a szalonnával, ha beteszed a mikróba

Nincs időd, de tartalmas reggelire vágysz? Ehhez kihagyhatatlan a ropogósra pirított szalonna! Kevesen tudják, hogy mikróval készül a leggyorsabb és legfinomabb verzió!

OTTHONKA

Ezért ne dobd el soha a befőtt vagy a konzerv levét

Kár lenne elpocsékolni, inkább használd fel a konyhádban!

DIÉTA

Így sűrítsd a levest, ha nem akarod, hogy hizlaljon a rántás

A leves sűrítése nem épp diétás konyhai eljárás – legalábbis akkor, ha a hagyományos módon, rántással csináljuk. Szerencsére remek trükkök vannak arra is, hogy a levesed finom, sűrű, és mégis diétás legyen.

FAZÉK

A profik így hámoznak fokhagymát: kipróbáltunk 5 szuper trükköt

Lefogadnánk, hogy a legtöbben gyűlölnek fokhagymát pucolni! Pedig vékony héját egyszerűen is lehet szedni. Kipróbáltuk a legjobb internetes trükköket.

FAZÉK

Ez történik a tojással, ha héjastul dobod a forró serpenyőbe

A hobbiszakácsok mindig kitalálnak egy új trükköt! Most épp a tökéletes tükörtojáshoz. Nincs más dolgod, mint belevágni héjastól a tojást a serpenyőbe!

FAZÉK

Így marad friss a legtovább a kenyér

Megszárad vagy megpenészedik – nem egyszerű frissen tartani. De vajon milyen trükkök segíthetnek, hogy minél kevesebb kenyér kerüljön a szemétbe?

FAZÉK

Ne vízben főzd a tésztát, isteni étel lesz belőle

Az olasz tészta akkor is finom, ha nem a hagyományos módon csinálod. Ettől a paradicsomos tagliatelle-től minden olasz szakács megnyalná a tíz ujját! Pedig nem is úgy készül, ahogy elsőre elképzeled a tésztafőzést!

FAZÉK

Íme, a legszuperebb paradicsomtrükk Boros Valitól, ezt nézd!

Az biztos, hogy ez a módszer nemcsak a tartósítást, de később a főzést is megkönnyíti! És, ahogy azt a szabolcsi csodaháziasszonytól megszokhattuk, az ötlet egyszerű és zseniális!

FAZÉK

Önts ecetet a nyers húsra, döbbenetes lesz a hatás

Azt mondják a tapasztalt háziasszonyok, hogy egy kis ecettől vagy ecetes páctól puhább lesz a hús. De vajon tényleg így van, vagy ez csak mendemonda? Mesterszakácsok megmondják!

FAZÉK

Az ökölcsapás-módszernél nincs jobb: próbáld ki hagymával

Nemhogy drasztikusnak, hanem egyenesen brutálisnak tűnik az eljárás. Annyira, hogy a legtöbb háziasszony meghökken, amikor meglátja. De: működik, méghozzá nem is akárhogy! Ezt figyeld!

ÉLETMÓDI

Elképesztő: megfejte a nő az uborkát

Hihetetlen dologra mutatott rá egy nő: tovább lesz friss az uborka egy egyszerű trükktől.

FAZÉK

Ezért lesz pokoli az újramelegített kávé; inkább így igyad

A rendszeres kávéfogyasztók nagyon is jól tudják, hogy nem csupán rosszabb az íze, de sokkal keserűbb is. A tudománynak erre is van magyarázata, ahogyan arra is, mit lehet felmelegítés helyett tenni...

FAZÉK

Ezt a 12 dolgot mindig érdemes tartanod a mélyhűtődben, zacskókba porciózva

A fagyasztó remek dolog, nem csak arra szolgál, hogy ott tartsd a bevásárolt húst, és lefagyaszd a gyümölcsöt, ennél sokkal többet tud. Mutatjuk, mit tarts mindig benne kiporciózva, hogy soha ne jöhess zavarba, ha gyors vacsorára van szükség.

ÉLETMÓDI

Itt a sütiszezon, a legjobb trükkök, hogy tökéletes legyen a felvert tojáshab

Jönnek az ünnepek és tele lesz a ház finomabbnál finomabb sütikkel. Ahhoz, hogy a hab a legegyszerűbben készüljön el, elárulunk néhány fantasztikus ötletet.

FAZÉK

Óriási hiba a konyhában! Sose öntsd ki a tészta főzőlevét

Te is azonnal megszabadulsz tőle? Nagy kár! Elképesztő ugyanis, hogy a tészta vizét milyen konyhai trükkre lehet felhasználni; az eredmény pedig magáért beszél...