Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2017.08.13.

Ez a nők tökéletes étrendjének titka

A kor elõrehaladtával nemcsak az életmód és az érdeklõdés változik, hanem a tápanyagszükséglet is. Vagyis az az étrend, ami huszonéves korodban bevált, nem biztos, hogy késõbb is jó lesz. Megmutatjuk, mire figyelj az egyes évtizedekben.

Szerző Ripost

Huszonéves korban

Ilyenkor vagyunk a legaktívabbak, és ilyenkor a leggyorsabb az anyagcserénk is, így ekkor még nyugodtan ehetsz egy kicsit többet. Persze arra nem árt figyelni, hogy ne értéktelen élelmiszereket fogyassz, hanem tápanyagokban gazdagokat, például teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt, zöldséget, hüvelyeseket, tojást, húst és halat.

A B-vitamin extra energiával lát el, így a természetes élelmiszerek mellett érdemes akár táplálékkiegészítő formájában is magadhoz venni. A pattanásokat és egyéb bőrhibákat a cink tünteti el hatékonyabb, így egyél minden héten tökmagot, szezámmagot, csicseriborsót és sovány vörös húst.

30 felett

Ha még nincs gyereked, de szeretnél, érdemes a termékenységeddel is törődni: hagyd abba például a dohányzást, az alkoholfogyasztást. És ez nemcsak a nőkre vonatkozik, a férfiak termékenységét ugyanúgy befolyásolja az életmód!

Ebben az évtizedben az élet stresszesebbé válhat: nehezebb a munka, a család is igénybe vesz, sőt, esetleg pénzügyi nehézségeink is lehetnek. Ilyenkor is a B-vitamin segít, de a különösen nehéz időszakokban akár a ginseng étrendkiegészítők is hasznosak lehetnek.

Az első ráncok megjelenése ellen jó orvosság a rengeteg gyümölcs és zöldség, illetve ezek antioxidáns-tartalma. Táplálkozz minél színesebben, és a napi öt adag zöldség és gyümölcs helyett igyekezz elérni a hét adagot.

40 felett

A negyvenes időszak a legtöbb család életében különösen stresszes, és van, akinél már a hormonális változások is beindulnak. A férfiak hormonháztartása is felborulhat, ők is megélik a változókort. A stressz kiüríti a szervezet magnéziumraktárait, amelyeket sok zöld leveles zöldséggel és táplálékkiegészítőkkel tölthetsz fel. A magnézium segíti a stressz kezelését, és a jó alvást.

Az öregedés jelei, a ráncok ellen antioxidánsok szedésével védekezhetsz. A máj is segítségre szorul ebben az évtizedben, így jó, ha sok sötétzöld zöldséggel, hagymával és fokhagymával, valamint brokkolival, kelkáposztával és káposztával segítesz neki.

50 felett

Ebben az évtizedben előtérbe kerül a szív egészsége, a szív- és érrendszeri problémák ugyanis ilyenkor már nemcsak a férfiakat, hanem a nőket is veszélyeztetik. Figyelj oda az ételeid sótartalmára, egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, amelyben rengeteg a rost és az antioxidáns. És persze mozogj rendszeresen!

A látás romlása ellen a luteintartalmú ételek válnak be, ilyen például a spenót, a kelkáposzta, a brokkoli, a paprika, a sütőtök, valamint a tojás, amelynek a sárgája szintén sok luteint tartalmaz. Étrendkiegészítő formájában is pótolhatod a luteint.

A bőr öregedése ellen szintén a karotinoidokat tartalmazó narancssárga, sárga és zöld színű zöldségek és gyümölcsök hatnak, de kollagéntartalmú étrendkiegészítőt is szedhetsz.

60 felett

Ebben a korban a csontjaidra kell különösen odafigyelned: a kalcium és a D-vitamin a legfontosabb. A tejtermékek mellett a zöld színű zöldségekkel, a diófélékkel és a magvakkal, valamint egyes étrendkiegészítőkkel gondoskodhatsz a kalcium pótlásáról, de a rendszeres súlyzós edzés, valamint a kocogás, a tánc és a tenisz is segíthet a csonttömeg megőrzésében.

A halak húsában és a tengeri ételekben található omega-3 és omega-6 zsírsavak a bőröd öregedése ellenében hatnak, így ha sokat fogyasztasz belőlük, fiatalabbnak nézhetsz ki a korodnál. Az idegek és az agy működését a B12-vitamin támogatja, ez szintén a zsíros halakban és húsokban van nagyobb mennyiségben.

70 felett

A korosodással az izmok veszítenek erejükből és tömegükből, ez pedig mozgási problémákat okozhat. Épp ezért érdemes aktívnak maradni, rendszeres mozgás beiktatni az életedbe. A kurkumát és halolajat tartalmazó étrendkiegészítők is hasznosak, mivel gátolják az ízületek gyulladásos folyamatait. A hal, az omega-3 és a kolin (ez utóbbi a legnagyobb mennyiségben a tojásban található) segíti az agy működését és a szellemi frissességet, de a gingko biloba is támogatja az agyi keringést.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szenzáció: Zidane nyártól sztárcsapat edzője lesz

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

hirtv.hu

Zalatnay Sarolta üzent Magyar Péternek

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

hirtv.hu

Két vezető munkatárs is felmondott a HVG-nél, többen átmennének a 444-hez

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

ripost.hu

„Soha többé nem akarlak látni” – durva balhé tört ki a Házasság első látásra műsorában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

DIÉTA

"64 éves vagyok, de évtizedekkel fiatalabbnak nézek ki!” - elárulta egyszerű trükkjét a nő

DIÉTA

3 kg mínusz egy hét alatt: csodát tesz a zellerdiéta

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot