ÉLETMÓDI

5 aranyszabály nőknek autóvásárláshoz: Erre figyelj, különben átvágnak

Használt autót venni nem kis felelősség, pláne, ha ha valaki nem igazán szakértő. Összeszedtünk néhány fontos szempontot, ami segíthet a döntéshozatalban. Vásárlás előtt elengedhetetlen az alapos mérlegelés.
  • Szerző:

A legbátrabbak – tipikusan férfiak – már online kereskedőkre bízzák az autók beszerzését, állítja Kollár István Steve autókereskedő. A nők viszont még mindig a megérzéseikre hagyatkoznak a kiválasztáskor, számukra különösen fontosak az alábbiak:

Fotó: 123rf

 

1. Nézze át a kocsit egy szakértő!

Egy tapasztalt autókereskedő sokszor már öt méterről meg tudja állapítani, ha például az autó fényezve volt. A motor hangja is sok mindenről árulkodhat, és a nyitott motorháztetőnél könnyen megállapítható, ha szakszerűtlen javítás történt. Fontos, hogy a vétel után átnézessük egy szakemberrel a járművet!

Képünk csak illusztráció.

2. Ellenőrizzük az online adatbázisokat

Ha így is bizonytalanok lennénk a korábbi sérüléseket és javításokat illetően, a jármű szervizéletének itthoni és nemzetközi online adatbázisokban is utána lehet nézni. A német használt autókat importáló WOOWW Carsnál ez az ellenőrzés is a szolgáltatás része, így még a vétel előtt meggyőződhetünk róla, milyen „előéletű” autót kapunk. A szállító ráadásul személyesen is átvizsgálja a járművet, mielőtt az a vevőhöz kerülne.

3. Határozzuk meg a legfontosabb szempontokat

Fotó: 123rf

Használtat vagy újat szeretnénk? Milyen márka és mikori gyártmány legyen? Mennyit fogyasszon? Milyen célokra használjuk majd? Érdemes az online autókereskedések kínálatát is átböngészni, hiszen itt minden felmerülő szempont szerint szűkíthetjük a találati listát, amíg el nem jutunk a számunkra legmegfelelőbb választásig. Steve-ék netes platformja például a mobil.de oldalt szinkronizálja, ahol sok százezer autó közül válogathatunk. Ezek egy részére még gyári garancia érvényes.

4. Nézzünk utána a kereskedőnek!

Az autópiacon könnyű kamuhirdetésekbe vagy lehúzásokba ütközni. Ezért érdemes körültekintően leellenőrizni a kiválasztott eladót! A szakértő szerint a 2015 után gyártott autók esetében nyilván kevesebb a problémalehetőség.

5. Gondoljuk át, hogyan jövünk ki anyagilag a legjobban

Magánszemélyként vásárol, esetleg céges befektetésnek szánja az új autót? Érdemes alaposan átgondolni, hogy a különböző lehetőségek – így például a tartós bérlet vagy a nyílt végű lízingszerződés – közül melyik lenne a legelőnyösebb!

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?