ÉLETMÓDI

A divat kifordult önmagából? És nem a koronavírus miatt

Ne fogjuk a divatvilág egyre vadabb, sőt már aberrált ötleteit a koronavírusra. Már a járvány előtt kezdte elveszteni a józan eszét a divatvilág.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Teljesen elgurult a gyógyszere a tervezőknek, de az őrületekre mindig van vevő! Most már tényleg csak a fejünket kapkodjuk… Ne ijedjen meg a kedves olvasó, senki se várja el, hogy a vészesen megvadított cuccokban mászkáljon a belváros utcáin, néhány furcsa tekintetre vadászva. Ellenben, nem árt, ha óvakodunk, mert a divatházak bizony eléggé furcsa dolgokat dobtak piacra, amikkel nem valószínű, hogy jó szívvel azonosulni lehet.

Úgy tűnik, a divattervezők végleg megunták, hogy a férfiak egyhangú ruhákban mászkáljanak az utcán. Persze elég jó gondolat, hogy a pasikat is illesse meg a divatos és változatos öltözködés joga, na de azért mindennek van határa! 2020-ra koncentrálva viszont az összes létező határt átlépték, sőt egyenesen túlszaladták a dizájnerek. Rég láttunk olyan röhejes darabokat, mint amiket erre a szezonra alkottak. De akármennyire is szidjuk a tervezőket, meg az általuk kreált divatförmedvényeket, a kifutókról fénysebességgel szivárog az utcákra az új férfimódi. Egyre többen öltenek magukra a bizarr darabokból. Hogy ez jó-e nekünk vagy sem, nem tisztünk eldönteni, ám ha valaki érez magában ambíciót ahhoz, hogy feltűnően öltözködjön, összeállításunkból meríthet ihletet.

1.

A jelek szerint egy magára valamit is adó férfi például legjobb, ha idén papagájnak öltözik, méghozzá minél rikítóbb színekkel. Szettjéhez mindenképpen viseljen bubifrizurát.

2.

A klasszikus öltönyöknek befellegzett, a korábban elegánsnak és férfiasnak számító öltözéknek legalábbis elvetemült színűnek, például citromsárgának kell lennie az új divat szerint. Aki nem éri be ennyivel, járjon kaftánban, de annak anyaga legyen minél feltűnőbben díszítve. A csontvázas minta épp megfelel…

Öltönyökkel kapcsolatban megoldás lehet még, ha a zakó alatt semmit nem visel a férfi, csak a meztelen testét. De ha véletlenül nem vállalná be a szőrös mellkasvillantást telibe, egy teljesen áttetsző neccpólóval még bőven üdébbé teheti nappali öltözékét.

Azoknak a régimódi úriemberek is elképesztő távlatokat kínál 2020 divatja, akik még ismerik és szeretik az öltönyt – sőt, akár mellényt is szívesen viselnek zakójuk alatt. A megoldás egyszerű: rikító pufi dzsekit kell húzni az öltöny fölé, esetleg hozzá lehet igazítani a nyakkendő árnyalatát. Viszont a lazaság jegyében a tornacipő szinte kötelező!

5.

A tervezők gondoltak azokra is, akik farmer helyett inkább szövetnadrágban szeretnek járni – ezt a darabot alapul véve számos módon lehet kialakítani trendi öltözéket. Ám ezúttal egy nyilvánvaló túlkapásról van szó. Szerintünk nincs olyan férfi, aki szívesen indulna magas sarkú lakkcipőben reggel a munkába. Hol van már az az idő, amikor maximum a zokni-szandál kombináció verte ki a biztosítékot az utca stílusos népénél! Nagyon messze, amit mi sem mutat jobban, mint az, hogy előkerült a zöld szőrme bunda és a nagypapáink kedvenc, műanyag papucsa. Mindezt sorttal.

Ha az ember nem egy titokban telefonba hörgő perverz, aki alig várja, hogy valaki végre jól elnáspángolja, akkor valószínűleg nem fog több százezer forintot kiadni egy igazi luxus láncért, amit a mellkasán, vagy a nyakán futtat át. Pedig állítólag ma ez is beletartozik a korszerű férfi ruhatárába.

Minta csak a szexboltok kínálatát nézegetnénk. És vajon mi jön ezután, mi jön jövőre? Tippeljünk arra, hogy a maszkviselet fogja megtermékenyíteni a divattervezők egyre eszelősebb fantáziáját?

 

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?