ÉLETMÓDI

A kutatók megfejtették, lehet-e férfi és nő közt barátság

Lehull a lepel: íme a válasz az örök kérdésre.

Vannak, akik szentül állítják, hogy igenis létezik férfiak és nők közt barátság. Mások viszont ezt lehetetlennek tartják. Vajon kinek van igaza?

A Wisconsini Egyetemen végeztek kutatást a témáról, és arra a megállapításra jutottak, hogy a nők nem kéretik magukat vagy játszadoznak a férfi nemű barátaikkal, hanem egész egyszerűen nem vonzódnak hozzájuk. Persze azokról a kapcsolatokról beszélünk most, ahol valódi barátságokról és valódi kötődésről van szó. Akadnak ugyan kivételek, mégis elmondható, hogy a nők mindössze 29%-a tartja vonzónak azt a férfit, akit barátjának tekint. Többségük tehát inkább nemtelen partnerként tekint az ilyen jellegű társra.

Ugyanakkor a férfiak számára kevés lelombozóbb élmény van, mint amikor bekerülnek a „barát-zónába”, és ennek nem csak a hiúság és büszkeség az oka, hanem az is, hogy a pasik fele igenis vonzódik női barátjához, tehát egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy kapcsolatba kerüljön vele, sőt talán még egyenesen vágyik is erre a fordulatra.

A férfiak és nők közti barátságra tehát elméletben van esély, de nagy a valószínűsége annak, hogy ez vékony jég. Már csak azért is, mert a nők, természetükből adódóan érintésekkel, öleléssel, kedvességgel mutatják ki szeretetüket, melyet a vonzódó férfi könnyen félreértelmezhet. Így érdemes felkészülni rá, hogy egy-egy ilyen barátságban jó eséllyel felbukkan majd egy szerelmi vallomás.

És ezeket olvastad már?