ÉLETMÓDI

A kutatók szerint ez a biztos tipp a hosszú, boldog párkapcsolathoz

Kiderült, mi a titka a boldogságnak.

Sajnos nincs olyan varázslatos kulcs, amely minden ajtót kinyitna, és természetesen arra sincsen jól bevált, mindenkinek tökéletes recept, hogy mitől és hogyan marad örökké lángoló a szerelem. Van azonban mégis valami, ami a kutatók szerint szinte garantáltan erős és hosszú kapcsolatot épít egy szerelmespár tagjai között. Több tanulmányt is végeztek a témában, és több alkalommal is ugyanarra a megállapításra jutottak. A legnagyobb felmérés 15 ezer embert érintett és több, mint 30 éven át tartott, így aztán igencsak hitelesnek és alaposnak tűnik… A recept ez alapján nem más a boldogsághoz, mint a humor!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Na, de nem mindegy, hogy milyen típusú humorról beszélünk, hiszen egy vicc akár rombolni is képes, nem csak építeni. A két aranyszabály, ami mentén mélyül a viszony és erősödik a szerelem, nem más, mint a hasonlóság és a kedvesség.

Rengeteg típusa és árnyalata van a humornak. Amit az egyik ember imád, azt egy másik talán nem is érti. Ezért az a kapcsolat működik igazán jól, ahol sikerül kialakítani ebben is a közös stílust, a hasonló irányt. Így érhető el a közös nevetés. A közös nevetésnél nagyobb összekovácsoló erő és afrodiziákum szinte alig akad.

A kutatók ezen felül azt is megállapították, hogy érdemes azért résen lenni. Sok pár ugratja egymást, a szarkazmus és az irónia is remekül tud működik az erre fogékony feleknél. Itt viszont vékony a jég, és tudni kell észrevenni, hogy hol van a határ. Ha azt fedezzük fel magunkon vagy partnerünkön, hogy egyre gyakrabban túllő a célon, akkor érdemes inkább átbeszélni a problémákat, mert valószínű, hogy ez valamiféle feszültséget vagy problémát jelez.

És ezeket olvastad már?