Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2017.10.19.

A szerelem bűvöletében - interjú Tomor Anitával

Az Álmodtam már rólad és a Helló újra, kedves exem! sikerkönyvek szerzõje mesél sikerekrõl, inspirációkról és jövõbeni terveirõl.

Tomor Anita egyszerre elismert szerző, családanya és blogger. A saját maga által illusztrált gyerekkönyvek után már a felnőtt közönséget is megszólította. Számtalan olvasó várja izgatottan újabb könyveit, amelyek központi témája a szerelem. Az írónővel múltról, jövőről és a mindennapok kihívásairól beszélgettünk.

%RIPOST% Mikor kezdtél el írással foglalkozni?

Tomor Anita: Gyerekkoromban, de akkor még nem gondoltam komolyan, hogy a történeteimből egyszer igazi, kézzel fogható könyvek lesznek. Kábé tizennégy éves lehettem, amikor a barátnőimmel elkezdtünk folytatásos történeteket írni, egyik héten az egyik barátnőmnél volt a füzet, a másik héten a másiknál, a harmadik héten pedig nálam. Ott kellett folytatni a történetszálat, ahol a másik abbahagyta. Akkoriban nem volt mobiltelefonunk, nem ment ennyi film a moziban, beszélgettünk, olvastunk és sztorikat írtunk a szabadidőnkben. Az első regényemet aztán az egyetem alatt kezdtem el írni, de csak, miután lediplomáztam, fejeztem be. Azóta pedig, amikor csak az időm engedi, írok.

%RIPOST% Gyerekkorodban volt kedvenc íród, aki inspirált?

T.A.: Kifejezetten kedvenc íróm nem volt, de az tény, hogy amikor édesanyám mesélt nekem, akkor nagyon szerettem az Andersen meséket és a Hamupipőke történeteket. Később, amikor magam is tudtam már olvasni, inkább mindig az inspirált, hogy mi az, amit még nem olvastam. Számomra minden olyan könyv érdekes volt, amit még nem vettem a kezembe.

%RIPOST% Hogyan gyűjtesz anyagot a készülő könyvedhez, és mi az, ami megihlet?

T.A.: Bármi megihlethet. Egy beszélgetés, egy film, egy újságcikk, egy rádióban hallott téma. Csak egy jó alapötlet kell, aztán megy minden magától. Általában olyan témáról írok, amit ismerek, és olyan helyszínekről, ahol jártam, de ha előfordul, hogy valamiben nem vagyok kellőképpen tájékozott, akkor rendszerint megpróbálok a téma szakértőitől kérdezni, vagy utánaolvasni a szakirodalomban, hogy valóban úgy van-e minden, ahogyan gondolom.

%RIPOST% Hogyan lehet összeegyeztetni a családi életet a karriereddel? Nem nehéz feleségként, anyaként és írónőként is egyszerre helytállni?

T.A.: Valóban nem egyszerű. Néha én magam is úgy érzem, kevés egy napra a huszonnégy óra. Lehet, hogy furán fog hangzani, de én nagyon szeretem a határidőket. Azok tudnak a legjobban inspirálni. Kiszámolom, mire mennyi időm van, és ahhoz alkalmazkodom a munkában. Amikor nincs suli vagy ovi, és a gyerekeim otthon vannak, akkor igyekszem minél több időt velük és a férjemmel tölteni. Nem állítom, hogy minden pillanatban úgy érzem, száz százalékosan helyt tudok állni mindhárom szerepkörben, de azt vallom, minden nap új nap, ha ma nem sikerült valamiben a maximum, akkor majd holnap megpróbálom újra.

 

%RIPOST% Sokan örülnének, ha az Álmodtam már róladnak folytatása lenne. Engedsz a rajongók kérésének?

T.A.: Igen, tervben van a folytatás. Még mindig rólad álmodom lesz a címe, már dolgozom a kéziraton.

%RIPOST% Miért döntöttél úgy, hogy a gyerekkönyvek után más közönséget is megszólítasz?

T.A.: Mert amikor a gyerekkönyveim a könyvespolcokon voltak, az első regényem már ott lapult az „asztalfiókomban”, pontosabban a laptopomon, csak nem mertem vele elindulni. A gyerekkönyvek sikere után nagyobb bátorsággal mutattam meg a regényeimet is.

%RIPOST% Több műfaj keveredik a regényeidben, direkt akartad ezt a műfajkeveredést, vagy így hozta az írás?

T.A.: Ez a műfajkeveredés nem volt tervezett a részemről. Amikor írtam az eddigi regényeimet, csupán egyetlen dolog motivált, mégpedig az, hogy írjak egy jó könyvet. Olyat, amit nem tudok letenni. Akkor még nem gondoltam, hogy rajtam kívül más is olvasni fogja a könyveimet. De nagyon örülök, hogy így alakult, és hogy a regényeim nem „csak” szimplán szerelmi történetek. Igazi kuriózumnak tartom, hogy van mindegyikben valami plusz, az Álmodtam már róladban kaland és egy csipet fantasy, a Helló újra, kedves exem!-ben pedig egy kis krimi.

%RIPOST% Központi témád a szerelem és az exek. Többször felmerült a kérdés, hogy ennek van-e valami valóságalapja?

T.A.: Igen, az exes témával kapcsolatban gyakran teszik fel a kérdést, hogy a saját életemből merítettem-e az ötletet. Ahogyan rengeteg nő, így én is átéltem már szakítást, talán ezért is tudtam jól hozzányúlni ehhez a témához, de ez a történet egy fikció, nem megtörtént esetet írtam le, bár több olvasóm is írta már nekem, hogy teljesen olyan a sztori, mintha az ő életéről szólna. Sőt, már tanácsot is kértek tőlem azzal kapcsolatban, hogy újra összejöjjenek-e az egykori szerelmükkel, vagy sem. Örülök, hogy a szerelem vonal mellett egy másik olyan témát is találtam, ami ennyi embert érdekel és foglalkoztat.

%RIPOST% Mik a terveid a jövőre?

T.A.: Szeretném még jó sok fantasztikus történettel meglepni az olvasóimat. Rengeteg regényötlet van még a fejemben. A következő fontos dátum a november 21-e lesz, akkor jelenik majd meg a következő regényem, Nyolc éjszaka címmel.

%RIPOST% Te mit üzennél az olvasóidnak?

T.A.: Azt, hogy nagyon-nagyon köszönöm, hogy olvassák és szeretik a könyveimet! A legnagyobb öröm, amikor olyan visszajelzéseket kapok tőlük, hogy nem tudják lerakni a regényeimet, mert annyira jók. Bízom benne, hogy mindegyik regényem ilyen hatással lesz rájuk.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

magyarnemzet.hu

Hiába volt előválasztás Hegyvidéken, a DK keresztbe tesz a Kutyapártnak

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

mandiner.hu

Világbotrány: ilyen esélyei vannak az antifasiszta nőnek arra, hogy bejusson az Európai Parlamentbe

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek bőséget hoz a Bika hava

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

Kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a Kossuth Lajos utcában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban