ÉLETMÓDI

Bors: Győrfi torta, szóvivő-fagyi, imádják a vevők

Talán nincs is az országban olyan ember, akiről fagyit, vagy tortát neveztek el. Győrfi Pál mentőszóvivő alig várja, hogy megkóstolja a Győrfi páleszt, vagyis a róla elnevezett pálinkás fagyit – írja a Bors.
  • Szerző: Bors

Valóságos őrület alakult ki az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál körül. A szakember lépten-nyomon jelen van a hétköznapjainkban – legyen szó tévéről, rádióról vagy újságról –, arra kér és figyelmeztet mindenkit: ha tehetjük, maradjunk otthon! A szóvivő mint a járvány élharcosa elképesztően népszerű lett, személye két cukrászt is megihletett.

Fotó: Bors

Az újfehértói Bahama Kézműves Fagyizó cukrásza, Pokoraczki Ágnes például egy Győrfi Pálesz névre hallgató finomsággal rukkolt elő.
– Számos képes viccet láttam a neten, ami Győrfi Pálról szólt, így ugrott be az ötlet, hogy nekem is kellene valami ilyesmivel előállni – mondja a Borsnak a 2019-es év fagylaltja díj győztese. – A Győrfi Pálesz egy szabolcsi ízvilágú fagyi, helyi fürtös meggyből és szatmári szilvapálinkából készül. Gluténmentes és természetesen alkoholos, szóval vigyázni kell vele! Nagyon szeretik a vevők – meséli nevetve a cukrász.

A szóvivő a tortaszakmát is meghódította, egy komáromi cukrászmester Győrfi Pál nevű sütit kínál.

Fotó: Bors

– Az egyik vendég dobta fel a Győrfi Pál-torta ötletet, én pedig természetesen vevő voltam rá. Egyeztettem a polgármesterrel, és szeretném a tortákat jótékony célra felajánlani, így segítvén a koronavírus-járvány ellen küzdő helyi mentősöket és kórházi dolgozókat – meséli Sztaracsek Ádám, aki a 2018-as ország tortájának, a Komáromi Kisleánynak a megalkotója. – Ez egy aszalt szilvás torta, mandulás-diós tésztával, szilvazselével, vaníliás-madártejes krémmel – teszi hozzá az elismert cukrász. A szóvivő alig várja, hogy megkóstolja a finomságokat.

– A viccek és mémek kategóriájába sorolom a rólam készült tárgyakat, édességeket is, amikhez ugyan senki sem kért engedélyt tőlem, de ez a divat amúgy is rövid életű lesz, hiszen a járvány visszahúzódásával az ilyen fajta „marketing értékem” is csökkenni fog. A fagyit és a sütit azért majd megkóstolom, persze csak akkor, ha nem lesz már érvényben a kijárási korlátozás! – mondta mosolyogva a Borsnak Győrfi, aki szerint az is hozzájárulhatott a népszerűségéhez, hogy ahol lehetett, a humort is bevállalta, ami gyógyírként hathatott a szorongással teli napokban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?