Létrehozva: 2020.11.26.

Bosszúszendvics: Alaposan felkavarta a kedélyeket az erős paprikás iskolai uzsonna

Egy magyar anyuka mesélte el az interneten, hogy járt gyereke az iskolában. Társai ellopták és megették a szendvicsét. A szülői féltés különös reakciót szült, és ez nem feltétlenül nyerte el a szülőtársak tetszését.

Arra gondolt a pórul járt alsó tagozatos kisfiú anyukája, hogy megleckézteti az enyveskezű osztálytársakat. Másnap ezért a rendes uzsonna mellé kamuszendvicset is csomagolt, melyet tabascoval és jalapenoval ízesített.

Képünk illusztráció. Fotó: Ripost

Majd miután a gyerkőc elindult a suliba, beszámolt esetükről az interneten. Valószínűleg nem volt teljesen biztos abban, hogy helyesen járt el, ugyanis kikérte a szülőtársak véleményét a bosszúszendviccsel kapcsolatban. És ezen a ponton elszabadultak az indulatok, egyetlen nap alatt több, mint 3000 hozzászólás érkezett. Nagyon sokan tartották szülőhöz nem méltó gyerekes bosszúnak, sőt bűncselekménynek az erős paprikás szendvicset. Mások szerint viszont igenis meg kell leckéztetni a tolvajokat, akkor is, ha kiskorúak. Az anyuka tehát kapott hideget-meleget. Lássunk néhány sarkos véleményt.

„Én a helyedben egy plusz szendviccsel küldeném a gyerekemet a suliba és megkérném, hogy adja oda azoknak, akik előző nap elvették az uzsonnáját. Tegye hozzá azt is, hogy anyukám küldi nektek.”

„Nagyon helyes. Legalább megtanulja máséhoz nem nyúlunk. Ha már otthon nem mondták neki...”

„Ne haragudj, de szerinted ezzel mire tanítod a saját gyerekedet? Egyszerűen fel nem fogom, hogy ezt le merted ide írni. Ennek egyáltalán nem ez az elintézési módja. Jesszus, hova tartunk!?”

„Szerintem jó tanulság. Kb olyan, mint a Harry Potterben a mindenízű drazsé. Anaflexias sokkot nem a chilitől fog kapni.”

„Ezt nem az anyukának, hanem az iskolának kell rendezni. Szólni kellett volna a tanárnak!”

„Semmi durva nincs benne ! Ha nem lopják meg a gyereket akkor enni se fognak belőle, ha meg meglopják, akkor megérdemlik!”

„Hova rakjátok ti az eszeteket, amikor leírjátok, hogy ez mennyire felháborító? Azzal takaróztok, hogy gyerekek? Én 7 évesen is tudtam, hogy nem szabad lopni! Nevelni kéne! Mert lehet, hogy otthon ciki-cuki a gyerek, máshol meg úgy viselkedik mint egy utolsó... hadd ne mondjam... Ha a gyerekem elől ellopnák a kaját, biztos lenne egy-két szép szavam, sőt én is megtettem volna! Mert ez rohadtul nonszensz!”

„Szörnyű ez, hogy bosszúállásra nevelitek a gyereketeket. Ilyen ma az ember? Nem lehet, hogy éhesek voltak, csak őket is rosszul szocializálták? Én a helyedben csináltam volta az éhes gyerekeknek is szendvicset, és elküldtem volna a fiammal nekik azzal a passzussal, hogy ha éhesek vagytok, máskor szóljatok.”

„Abszolút támogatom. Viccnek kicsit durva, de jó lesz az...”

„Nekem minden reggel a kólámat itták meg, ezért tettem bele hashajtót. Egyből ki is derült, hogy ki volt a szarka és többet nem volt kedve a táskámba nyúlni...”

„Miért nem szóltatok a tanító néninek? Normálisak vagytok? És ha valami baja lesz a kis tolvajnak a csípőstől? Fulladás? Az én fiamtól is loptak, de akkor sem erre nevelem. Honnan tudod, hogy miért tette? Lehet, hogy éhes volt...”

„Annyian véditek a kis tolvajokat... Tök jogosan lesznek megleckéztetve! Ha a ti gyerekeiteket terrorizálná pár másik, most komolyan inkább önszántatokból ellátnátok őket is, a gyerekből meg csicskát csináltok? Miközben a kis agresszorok meg igazolást kapnak, hogy elcsórni a másét tök jó? Oké lehet, hogy beszélni kellene a szüleikkel, és/vagy a gyerekekkel is, de ez általában őket nem érdekli. Ha meg éhezik a gyerek? Lehet szólni az illetékesnek, hogy nézzenek utána mi újság...”

„Hát ti felnőttek sem vagytok különbek a gyerekektől. Látom, mit fog tanulni a gyereked tőled!”

„Iskolában történt. Ott az osztályfőnök akinek jelezni lehet, hogy mi történt. Aztán ha igazán jó pedagógus akkor osztályfőnöki órán beszélgetnek ezekről a dolgokról. De amúgy ott a gyermekvédelmi felelős is. Neki is lehet jelezni. Az önbíráskodás sosem megoldás.”

„Engem terrorizaltak gyerekként, anyuék úgy gondolkodtak, mint itt sokan. Szóltak ofőnek... utána még jobban megvertek azok a gyerekek. Aztán meg nem tettek semmit, csak okoskodtak, hogy kerüljem el őket, vagy mondjam, hogy hagyjanak békén, vagy hogy ez butaság, amit csinálnak. Hiába próbáltam ezer módon megoldani, semmi nem használt. 2(!) év múlva, amikor ellopták az ellenőrzőmet és engem rúgtak ki majdnem emiatt, akkor a lányt felkentem a táblára, majd párszor kirúgtam alóla a széket és ha közelített, ordítottam, “jön a lopós”. Utána békén hagyott, de csak a komoly ellenás hozott eredményt, normálisan semmire nem mentem és évekig rettegtem. Én azt mondom, jól tetted! Szülőként mindig állj ki a gyerekedért!”

„Az én fiam egyszerűen megkért, hogy csomagoljak több ennivalót, hogy másoknak is jusson. 7 éves.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mutatjuk hol lesz eső és szélvihar a hétvégén

origo.hu

Magyar Péter bevallotta, hogy loptak

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

magyarnemzet.hu

Szentendre balliberális polgármestere megtiltotta egy keresztény jelkép használatát

ripost.hu

„Csontsovány kislány lettél” - Durva kritikákat kapott Szabó Zsófi legújabb fotói miatt

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Ideje végképp eldöntenünk, hogy tényleg akarunk-e mai nyugati és európai ország lenni

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek bőséget hoz a Bika hava

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban