ÉLETMÓDI

Brutális vaddisznótámadás a Hajógyári-szigeten

Évek óta rendszeresen észlelnek vaddisznókat a szigeten, számítani lehetett rá, hogy újra baj történik. Az állat különösen akkor veszélyes, ha kicsinyei vannak; a csütörtök esti támadásnak is ez lehetett az oka. A veszély még nem múlt el!
  • Szerző:

Súlyos sérüléseket szenvedett az a vizsla, amit gazdája csütörtök este sétáltatott a Hajógyári-szigeten, írja a Kutyabarát magazin. A fiatal kutyát labdázás közben támadta meg a vaddisznó, agyara a kutya térdét szúrta át, és felsértette a szalagokat.

A házikedvencen másfél órás műtétet hajtottak végre, és nagyjából négy hónap lehet, mire teljesen felépül. A Hajógyári kutyások Facebook csoportban többször felhívták már a figyelmet arra, hogy előfordulhatnak a szigeten vaddisznók, amik békések – de, ha kicsinyeik vannak, agresszívan viselkednek. Azt javasolták, hogy ha valaki lát egyet, hívja magához a kutyáját, hogy elkerülje a baleseteket. Kiránduláskor, ha vaddisznóval találkozunk, ne álljunk az útjukba, és a csíkos kismalacokhoz semmiképpen ne nyúljunk, sőt, minél előbb hagyjuk el a helyszínt. Az Óbudai Kutyás Egyesület arra kér mindenkit, hogy ne menjenek ki a szigetre a kutyájukkal, míg nem kapnak értesítést arról, hogy a veszély elmúlt.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?