CSALÁDOK

200 ezret emeltek le anyjuk bankkártyájáról a gyerekek, durva mire költötték

A talpraesett gyerekek úgy használták édesanyjuk bankkártyáját, mintha az a világ legtermészetesebb dolga volna.

Egy michigani testvérpár egy internetes webáruházból játékokat rendelt magának a mesterséges intelligencia vezérelte, Alexa nevű digitális asszisztens segítségével. A 4 éves kisfiú és 6 éves nővére az édesanyjuk bankkártya adatait használva hajtották végre tranzakciót, összesen 700 dollár, azaz átszámítva nagyjából 200 ezer forint értékben – írja a helyi sajtóra hivatkozva a Metro internetes kiadása.

A kétgyerekes családanya, Veronica Estell észre se vette addig, hogy a jelentős összeg eltűnt a számlájáról, amíg a csomagkézbesítő futár be nem csöngetett a hatalmas küldeménnyel. Mint kiderült, a gyerekek Barbie babákat, Barbie játékházakat, különböző Barbie kiegészítőket és más játékokat rendeltek. Sőt, egy nagy kiszerelésű elemet is internetes kosarukhoz adtak, hogy ki tudják cseréljék a játékaikban az energiaegységet, ha azok lemerültek.

(facebook)

Az internetezők nagy örömére az anya feltöltött egy videót a Facebook-oldalára arról, ahogy számon kéri gyerekeit a váratlan küldeményről. A zseniális felvétel természetesen vírusként terjedt szét a világhálón, és ma már több mint 5 millióan nézték meg, ahogy a kétségbeesett gyerekek nem tudják megmagyarázni a tettüket.

A három perces szösszenet legbájosabb része talán az amikor az anya megkérdezi a kicsiktől, hogy neki rendeltek-e esetleg valamit, ha már ennyi pénzt elköltöttek. A 4 éves kisfia pedig erre lazán visszavágja, hogy ő azt bizony elfelejtette.

Az amerikai anya egyébként végül visszaküldte a játékokat a feladónak és visszakapta a pénzét is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?