CSALÁDOK

Ezek a jelek azt mutatják: te vagy a család fekete báránya

Minden családban van egy fekete bárány, aki kilóg a sorból, és nem követi a hagyományokat. Vajon a saját családodban te vagy az? Mutatjuk a jeleket.

A fekete bárány nem feltétlenül a család számkivetettje. Van, akit nagyon is szeret az egész rokonság, mégis úgy néznek rá, mint a különcre. Ám olyan helyzet is van, amikor a „fekete bárány” valóban nem találja a helyét a saját családjában. Vajon milyen jelekből láthatod, hogy a te családodban te vagy ez a különleges személy? Megmutatjuk, mi utal rá.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fekete bárány 01

Furcsán érzed magad a családi összejöveteleken? Lehet, hogy túlságosan kilógsz a sorból!
Fotó: Pixabay.com

Külsőleg is kilógsz a sorból

Valahogy senkire nem hasonlítasz igazán, mintha a születésedkor elcseréltek volna a kórházban. Az igazi fekete bárány már ránézésre is kilóg a család összképéből.

Feladtad a család értékrendjét

Legyen az vallás, vagy bármilyen más értékrend, te nem követed úgy, ahogy azt a felmenőid elvárták volna. Lehet, hogy nem is tudatos döntés volt ez, egyszerűen csak azt követed, amit a bensőd diktál. Akik viszont generációk óta ugyanazok szerint a szabályok szerint élik az életüket, nem igazán örülnek naki, hogy te megszakítod a láncot.

A fekete bárány nem érzi magát közel a családtagokhoz

Ha valahogy nincs igazi bizalmasod a családban, és nehezen tudsz kapcsolatot teremteni a rokonokkal, akkor jó esély van rá, hogy te vagy a különc a családban. Olyan, mintha véletlenül kerültél volna ebbe a környezetbe.

Fekete bárány 02

Egészen más karriert választottál, mint ami a család szerint illendő lett volna?
Fotó: Pixabay.com

Más karriert választottál

Orvoscsaládba születtél, de művész lett belőled? A szüleid szerint vidéken kellett volna maradnod, de te a nagyvárosba költöztél? És mindez azóta is vitatéma a családban?

A fekete bárány belsőleg sem hasonlít a családra

Ha egy sportos családban te vagy az egyetlen, aki egész nap a számítógép előtt ül, vagy visszahúzódóként egy extrovertált családban próbálsz érvényesülni, nem lehet könnyű dolgod.

A fekete bárány, mint a család szégyene

A családod meg van győződve róla, hogy ők tökéletesek, te viszont foltot ejtettél ezen a kiválóságon. Minden hibádat kihangsúlyozzák, miközben ők maguk mindig a legjobb arcukat mutatják.

Túl sikeres vagy

Az is a fekete bárány szerepébe kényszeríthet, ha sokkal sikeresebb vagy, mint a családtagjaid. Lehet, hogy egyszerűen irigyek rád – és egészen addig fúrnak a hátad mögött, amíg nincs valamire szükséged tőlük.

Téged hívnak meg utoljára

A családi rendezvényeken mindig a fekete bárány az, aki utoljára kapja meg a meghívót – ha egyáltalán meghívják. Persze a látszat kedvéért azért illik meghívni, de olyan rokon is akad, aki jobban örül, ha visszautasítod a meghívást.

Fekete bárány 03

A családhoz tartozni jó dolog. De a szívedet követni még jobb
Fotó: Pixabay.com

A legrosszabbat várják tőled

Amikor rólad esik szó, nem várnak tőled sokat, és persze a segítség is késik, ha épp arra lenne szükséged. Egyszerűen elkönyvelték, hogy te nem fogsz sokat hozzátenni a család hírnevéhez.

Titokban tisztelnek

Bár te vagy a fekete bárány, sok családtag titokban tisztel a függetlenségedért és azért, hogy mertél szakítani a hagyományokkal.

Mi a teendőd, ha te vagy a fekete bárány?

Először is, szeresd magad olyannak, amilyen vagy. Szabj határokat, és döntsd el, meddig engeded a családot belefolyni az életedbe, és mindig tudd, hogy a fekete bárány státusz akár áldás is lehet. És teremts szoros kapcsolatot a barátaiddal, akik olyannak szeretnek, amilyen vagy.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?