CSALÁDOK

Így adott életet babájának a koronavírus-fertőzés miatt kómába került kismama

A kis csöppség a germán eredetű Ava nevet kapta, aminek a jelentése az „élet lélegzetvétele”.

Csodával határos módon egészséges kisbabának adott életet egy koronavírus-fertőzés miatt mesterséges kómában tartott kismama az Egyesült Államokban - írja a Sky News.


A Washington állam észak-nyugati részén található Vancouverben élő Angela Primachenkót március 24-én diagnosztizálták a kínai koronavírus-fertőzéssel. A 27 éves kismama ekkor még csak magas lázra és enyhe torokfájásra panaszkodott, de pár nap leforgása alatt az állapota annyira leromlott, hogy az orvosok mesterséges kómába helyezték és lélegeztetőgépre kötötték, mert a szervei elkezdtek leállni.

Miután a terhessége 33. hetében járó nőt gépekre kapcsolták, a szakemberek úgy döntöttek, hogy mesterséges úton megindítják a szülést, mert úgy látták, ez az egyetlen módja annak, hogy megmentsék a baba és az édesanyja életét is. Csodával határos módon a veszélyes beavatkozás közben semmilyen komplikáció sem lépett föl, és Primachenko egészséges kislánynak adott életet, aki az Ava nevet kapta.

A fiatal nő végül csak április hatodikán tudta meg, hogy édesanya lett, amikor levették a lélegeztetőgépről és felébresztették a mesterséges kómából.

„Senki sem gondolta, hogy ilyen beteg leszek, amikor bementem a kórházba, szóval ekkor még nem azzal számoltam, hogy megszülethet a lányom. A gyógyszerek okozta kábulat és minden más után egyszer csak észhez tértem és arra eszméltem, hogy nincs már terheshasam. Ez a felismerés szó szerint sokkolt”

- fogalmazott az amerikai sajtónak Primachenko, aki valószínűleg csak napok múlva foghatja a kezébe először újszülött lányát, hogy véletlenül se adja át neki a Covid-19 nevű fertőzést. Az orvosok elmondása szerint az újdonsült édesanyának két tesztje is negatív kell hogy legyen a nagy találkozó előtt.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?