ÉLETMÓDI

Csúcsszuper ecet-trükk, amit még sosem próbáltál!

Leesik az állad, ha ezt kipróbálod.

Vajon tartogat még bármilyen újdonságot a szódabikarbóna és az ecet, melyek fej-fej mellett haladva talán a legcsodásabb varázsszereink a háztartásban? Ha azt gondolnád, már minden trükköt ismersz, akkor jó hírünk van: tévedsz. És hogy mitől olyan jó hír ez? Mert még több lehetőséget ki tudsz aknázni, melyet az ecet kínál számodra a takarítás során.

Fotó: fotó: Ripost

Sütő

Legyen szó bármilyen tiszta és makulátlan otthonról és konyháról is: szinte minden háztartásban kifejezetten nyűg a tűzhely, főleg a sütő rendben tartása. Kényelmetlen, ragacsos, a lerakódott kosz pedig makacs. Háziasszony legyen a talpán, aki jókedvvel és lelkesedéssel esik neki pucolásnak. A sikálás és kemény munka helyett viszont jelentősen megkönnyíti dolgodat az ecet. Nincs más teendőd, mint fele-fele arányban vizet és ecetet önteni egy jénaiba, beállítani a sütőd 220 fokra, belehelyezni az edényt, és engedni, hogy az ecetes pára tegye a dolgát 2 órán keresztül. Nagyszerűen fellazítja a lerakódásokat, arról már nem is beszélve, hogy szagtalanít is. Néhány mozdulat elég lesz ezután ahhoz, hogy áttöröld és ragyogóvá tedd a sütő belső felét.

Vécé

Ha heti rendszerességgel ecetet öntesz a vécébe, akkor nem csupán a fölösleges és nem túl kellemes sikálásnak inthetsz búcsút, de elűzi a kellemetlen szagokat, oldja a vízkövet, bónuszént pedig még a dugulások megelőzésében is segít. Vesd be, hagyd dolgozni egy éjszakán át, és gyönyörködj a tisztaságban!

Mosogatás

Nem csupán a makacs lerakódások áztatásához és fellazításához tökéletes megoldás az ecetes víz, de abban is nagy segítség, hogy poharaid végre tényleg makulátlanul csillogjanak. Bizonyára te is ismered a problémát: hiába mosogatsz, öblítesz és törölgetsz alaposan, az üvegpoharak sokszor vízcseppesek maradnak, belül az aljuk esetleg még enyhén vízköves is, ha nehezen érsz el odáig. Ennek vége, ha az öblítővízbe kevés ecetet raksz!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?