Létrehozva: 2015.12.10.

Légy dögös a karácsonyi ruhádban! Itt a szuperhatékony levesdiéta!

Jön a karácsonyi és szilveszteri partik szezonja, te pedig úgy érzed, nem vagy tökéletes formában? Segítünk! Ettõl a diétától lefogysz, szép lesz a bõröd, csillogni a fog a hajad, és csak úgy szikrázol majd az energiától!

Ha pár napig csak folyékony ételeket fogyasztasz, az emésztőrendszerednek van alkalma megpihenni, és újraindulni. Eddig azonban nem volt túl nagy választék az ilyenkor fogyasztható ételek terén: a léböjtkúrák mellett legfeljebb még a készen kapható fogyókúrás turmixok kínáltak némi változatosságot azoknak, akik gyorsan és hatékonyan akartak lefogyni. Most azonban itt vannak a levesek, és a friss turmixok – próbáld ki őket, és ragyogni fogsz!

A levesdiéta, amelynek Gwyneth Paltrow is nagy rajongója, három nap alatt majdnem másfél kilótól, 5 nap alatt majdnem 2,5 kilótól szabadít meg. Ha hétfőn elkezded, mire eljön a hétvége, nemcsak karcsúbb leszel, hanem az energiáddal sem fogsz bírni. És ne az unalmas káposztalevesre gondolj! Ez a diéta finom gyümölcsturmixokat, és lélekmelegítő zöldségleveseket tartalmaz, egzotikus fűszerekkel ízesítve.

Így leszel szép a levesektől!

A levesek és turmixok könnyen emészthető formában juttatják hozzá a szervezetedet a fontos vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz, rostokhoz, sőt, az egészséges zsírsavakhoz is. A rosttartalom azért is nagyon fontos, mert így sokáig nem leszel újra éhes. A vitaminok és az antioxidáns hatású vegyületek lassítják az öregedést, megszépítik a bőrödet, a hajadat, a körmödet, sőt, még a hangulatodat is javítják.Hogy még tovább fokozd a diéta jó hatását, kerüld a koffeint, az alkoholt, a tejtermékeket, a vörös húsokat és a finomított cukrot, a kenyeret, valamint az adalékanyagokkal dúsított élelmiszereket, a leveseket és turmixokat pedig a lehető legváltozatosabb hozzávalókból állítsd össze. Összesen napi hat adag turmixot és levest fogyassz el.

Így kezdd a kúrát!

Minden napot kezdj közel fél liter szoba-hőmérsékletű vízzel, amelybe belefacsartál egy fél citromot, vagy hozzáadtál egy evőkanál almaecetet. Ez hidratálja a szervezetedet, és eltünteti a méreganyagokat.

Reggelire készíts turmixot ízlés szerinti gyümölcsből és magtejből (például rizstejből vagy mandulatejből). A levesek között aranyérmes a húsleves, amely már régóta ismert egészségvédő tulajdonságairól – különösen éhgyomorra fogyasztva. A hosszú ideig főzött húsleves egyes tanulmányok szerint a csontokat, a körmöket, a hajat és a bőrt is rendbe teszi, sőt, akár az ízületi fájdalmakat is képes visszaszorítani. Készülhet csirkéből, marhából – attól függően, melyik a kedvenced. Bár a vörös húsoktól a kúra idején érdemes tartózkodnod, levesként fogyaszthatod a marhát is.

Ehhez a levesalaphoz bármilyen zöldséget hozzáadhatsz, hogy a kellő változatosságról is gondoskodj. Ne ragadj le a hagyományos sárga- és fehérrépánál, a zöldbabtól az édesköményig nagyon széles a skála.

A turmixoknál még jobban a szabadjára engedheted a fantáziádat. Ha nassolni vágysz, kombináld az uborkát sárgadinnyével, szőlővel, citromlével és kókusztejjel. De akár csokis turmixot is csinálhatsz pár kocka minőségi étcsokiból, kókusz- és mandulatejből egy kevés mézzel édesítve. A vacsorád valamilyen hüvelyesből, például vöröslencséből vagy keményítőtartalmú zöldségből, például édesburgonyából vagy sütőtökből készült leves legyen. És feltétlenül adj hozzá egy kis olívaolajat az egészséges zsírsavak kedvéért.

Ha rád tör az édességvágy, egyél egy marék mandulát, egy-két kocka étcsokit, egy pici mogyoróvajat sok almával, egy kemény tojást, vagy pár uborkaszeletet. Az ilyen extra nassolást azonban naponta legfeljebb egyszer engedd meg magadnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes felfedezés: hatlábú hegyi gazellát figyeltek meg -videó

origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

borsonline.hu

„Hat hete nyertem a lottón – egy új szabály miatt egy fillért sem láttam”

vg.hu

Állampapír: trónfosztás az alapoknál, két vonzóbb befektetést is találtak a megtakarítók

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

mandiner.hu

Frank Füredi a brüsszeli konferenciáról: El akarnak minket hallgattatni!

origo.hu

Családja nélkül hagyta el az országot Lékai-Kiss Ramóna

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 16.: a Halaknak szép napja lesz, a Mérleg választ kap egy kérdésre

ripost.hu

Házasság első látásra: ez történt a házzal, amiben Csabit fogva tartotta volt kedvese

ripost.hu

Megvan Dárdai utódja a Herthánál, teljes a káosz Berlinben

ripost.hu

Tízéves átok alól szabadulnak ezek a csillagjegyek, így találhatod meg a társad idén tavasszal...

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

DIÉTA

"64 éves vagyok, de évtizedekkel fiatalabbnak nézek ki!” - elárulta egyszerű trükkjét a nő

DIÉTA

3 kg mínusz egy hét alatt: csodát tesz a zellerdiéta

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!