ÉLETMÓDI

Durván megaláztak egy kerekesszékes nőt a Ryanair munkatársai

A mozgássérült nő annyira lealacsonyítónak találta a Ryanair hozzáállását, hogy inkább egy másik légitársasággal repült.

A 25 éves Belen Huesot nem engedték felszállni a Ryanair egyik Sevillából Valenciába tartó járatára, ugyanis a fapados légitársaság munkatársai szerint a mozgássérült nő kerekesszéke túl nagy volt – írja az Independent.

A fiatal spanyol nőnek már a beszállókártyáját sem adták oda a csomagfeladási pultnál. Ezt azzal az indoklással tagadták meg tőle, hogy az elektromos kerekesszéke nem fért volna fel a fedélzetre. A hírek szerint a fapados légitársaság munkatársai azt mondták Belennek, hogy „menjen és nézzen egy másik vállalat után”.


A történtek után ráadásul a Ryanair megtagadta a 70 eurós (23 ezer forint) repülőjegy értékének visszatérítését a nőtől arra hivatkozva, hogy nem a társaság hibázott. A pénzt végül csak azt követően utalták vissza, hogy a hihetetlen eset nyilvánosságot a kapott a sajtóban.

Az incidenst követően Belene egy másik légitársaságnál vásárolt repülőjegyet dupla annyiért, és végül kényelmesen célba ért.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?