Létrehozva: 2018.03.28.

Édesszájúak Paradicsoma: Siófok

Top cukrászdák nyíltak Siófokon és ezt már nemcsak a közönség gondolja így. Hivatalosan is az ország legjobb 10 vidéki cukrászdája közé választották az egyedi ízekkel csábító Villa Grétát, amely nincs egyedül ebben a sorban. Különleges, csak természetes anyagokat használó és klasszikus, patinás cukrászdát is rejteget a Balaton legnagyobb üdülõhelye, Siófok.

Szerző Kiss Rozina

Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz idén a vidéki cukrászdákat is értékelte.

Ebben a kategóriában a tíz legjobb között szerepel a siófoki Villa Gréta. A cukrászdát egy nagykőrösi házaspár, Szilágyi Ágnes és Lajos nyitotta a Petőfi Sétányon. Mind a harminc sütemény saját fejlesztésű, a tulajdonosok úgy gondolják, hogy a hagyományos édességeket máshol is meg lehet kóstolni, ezért inkább újdonságokkal kísérleteznek.

Szilágyi Lajos azt mondta, hogy

az ismert torták közül a Dobostorta az egyetlen, amit megtartottak az eredeti recept alapján, mert az neki is nagy kedvence.

A tulajdonos szerint a karamellás-kókuszos desszertjüknek köszönhető, hogy ilyen előkelő helyre kerültek a vidéki cukrászdák rangsorában. A Villa Gréta a nyárra 32 féle fagylalttal készül. A hűs édességnél megtartják a régi ízeket, de különlegességeket, például málnás grillázst vagy zserbó fagyit is lehet náluk kóstolni. A Szilágyi házaspár hisz abban, hogy a kreativitás végtelen a cukrászatban is, így folyamatosan kísérleteznek új ízekkel, fejlesztik az újabb és újabb finom falatokat.

Az édesszájúak másik siófoki zarándokhelye a Café Melba. Az tulajdonosok a nagymama sütireceptjeit és a New York Kávéházban szerzett tapasztalatokat ötvözve kiváló minőségű süteményeket készítenek. Kizárólag természetes alapanyagokat használnak, legyen szó piskótáról vagy eperkrémről. A legnépszerűbbek itt a krémes torták és desszertek, de igazi olasz fagylaltot is felszolgálnak az olasz kávé mellé.

A balinéz hangulatú Mala Garden tőszomszédságában üzemelő Mandara Caféban minden nap más sütemény kerül a pultba. Étlap nincs, látvány alapján lehet kiválasztani a finomságokat. Itt a Centrál Kávéház egykori cukrásza a desszertfelelős, aki újhullámos tortákkal, nagyon krémes krémessel vagy belga csokitortával várja a vendégeket. Minden diétás örülhet a választéknak, mert a napi kínálatban mindig megtalálható cukor-, glutén- és laktózmentes édesség is, amelyeket datolyával édesítenek.

A klasszikus hangulatot és ízeket Siófokon a Dinasztia Cukrászda képviseli. Három generáció óta foglalkozik cukrászattal a családi vállalkozás, üzletük a város egyik legszebb parkjában a Millenium-parkban kapott helyet.

Bár a Balaton-parti büfék palacsintái, a jégkása vagy a vattacukor valószínűleg soha nem mennek ki a divatból, aki édességre vágyik, annak érdemes kipróbálni ezeket a hagyományostól eltérő cukrászdákat is.

Ezen a téren is igaz tehát, hogy Siófokon “Itt kezdődik a Balaton”.

Siófok 2018-ban egész évben ünnepel, hiszen éppen 50 éve nyilvánították várossá. A húsvéti hétvége például hatalmas fesztivál hangulatban telik majd, ekkor rendezik meg a Húsvéti Nyuladalom rendezvényt, amely március 30-án kezdődik és tart végig az egész húsvéti hétvégén. Érdemes megnézni a programokat, szombat este például a Republic lép fel, vasárnap pedig előbb Gryllus Vilmos, majd utána közvetlenül egy hatalmas 4 órás partyt rendez Gönczi Gábor és a Smile Rock Circus, de még ezzel sincs vége, az estét a 30Y koncertje zárja.

 

További információk:

Szerző Kiss Rozina

Ez is érdekelhet

origo.hu

15 év után szakított a magyar énekesnő

origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

borsonline.hu

Egy újabb álompárnak vége: a műsorvezető bejelentette, külön utakon folytatják párjával

mandiner.hu

Összeomlott a muszlim vezetésű skót kormány

life.hu

Királyi szakértő törte meg a csendet: ilyen állapotban van Károly király

hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

astronet.hu

Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

ripost.hu

Folyamatban az akció, lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!