ÉLETMÓDI

„Egy csomót találtam a mellemben, amikor 28 hetes terhes voltam„- a neten osztja meg küzdelmeit Emmy

Felhívja a figyelmet a rendszeres ellenőrzésre és segít sorstársain az édesanya.
  • Szerző: Ripost

A 29 éves Emmy szépségterapeuta és sminkes, a somerseti Frome-ban éli. Várandós volt, amikor mellrákot diagnosztizáltak nála, és azóta megosztja nehéz küzdelmét, mindennapjait a közösségi médiában, abban a reményben, hogy segíthet más, hasonló sorsú fiatal anyukáknak – írja a BBC.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

hiannon) által megosztott bejegyzés,

„A csomót a mellemben májusban találtam, amikor fürödtem. Egy nap csak ott volt. Teljesen meglepett„ – kezdi történetét a nő.

„Néhány napon belül úgy döntöttem, hogy elmegyek és kivizsgáltatom. De sajnos a Covid-járvány miatt egyáltalán nem vizsgáltak meg. A rendelőben azt mondták, menjek haza, tegyek hideg káposztaleveleket a mellkasomra, mivel a csomó a hormonális változásoknak köszönhető a terhességem miatt. Mivel ők a szakértők, hittem nekik.”

Négy-öt hét alatt a csomó alaposan megnőtt.Csak nőtt és nőtt, így újra kellett ellenőriztetnem. Visszahívtam az orvosi rendelőt, és 24 órán belül a mellklinikán voltam.”

Ott biopsziát végeztek, mert látták, hogy valami nem stimmel. Átnézték a nő hónalját is.

„Amikor 35 hetes terhes voltam, hivatalosan megtudtam, hogy hármas stádiumú emlőrákról van szó. Teljes sokkban voltam. Mintha a padló kicsúszott volna a lábam alól. Félelmetes volt.„

Azóta már egy egészséges kislánynak adott életet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

E M M Y (@emmyrhiannon) által megosztott bejegyzés,

A kemoterápia miatt elvesztette a szempilláit és a szemöldökét.

„Sminkes vagyok, és egészen a közelmúltig egy szépségszalont vezettem, amelyet be kellett zárnom, mert túl sok feladat hárult rám. Szóval nehéz volt elveszíteni a hajam és a szemöldököm. Most több sminket kell viselnem, hogy embernek tűnjek” - írta Emmy.

A fiatal édesanya arra biztat minden nőt, hogy rendszeresen végezzen önellenőrzést.

A rák az egyik legszörnyűbb dolog, amin valakinek valaha is át kell esnie, de az Instagramon megosztottam a történetemet, hogy felhívjam a figyelmet és remélhetőleg más, hasonló sorsú nőnek segítsek. Sokan fordultak hozzám, mondván, hogy diagnosztizálták a betegségüket, mert az én történetem arra késztette őket, hogy ellenőrizzék a mellüket.”

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?