Létrehozva: 2018.05.22.

Elindult a 6. MOL Nagyon Balaton

A Pünkösdi nyitóhétvégével hivatalosan is elrajtolt a 6. MOL Nagyon Balaton, mely a Balaton Régió eseményeit májustól-októberig átfogó, nagyfesztiválokat, kulturális programokat, különleges gasztroeseményeket, világsztárokat és több száz hazai zenészt felvonultató programdömpinggel várja idén a több mint egy millió turistát. A tavalyi sikernek köszönhetõen idén is megjelent, és országszerte fellelhetõ a Balaton Magazin és a Best of Summer kiadvány, benne a legizgalmasabb balatoni eseményekkel és a legjobb helyek ajánlóival.

„A MOL Nagyon Balaton indulása óta fontos küldetésnek tartjuk a Balaton hírnevének és megítélésének erősítését mind a magyarok, mind a külföldről idelátogató turisták számára. Ehhez a legjobb lehetőséget éppen azok a színvonalas balatoni fesztiválok, események, piacok, éttermek adják, amelyek jórészt a MOL Nagyon Balaton partnerei. Az elmúlt évben 30 eseményre több mint egymillió turista érkezett a Balaton Régióba, idén pedig majd’ 40 programon, a tavalyinál is több látogatóra számítunk.” – mondta el Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton főszervezője.

 „A MOL arra bíztat mindenkit, hogy évről-évre, újra és újra fedezze fel a Balatont, hiszen rengeteg kincset rejt ez a környék. Számos remek strand, étterem, program várja az embereket, és a MOL Nagyon Balaton jó kiindulópont lehet ezek megismeréséhez. A MOL töltőállomások az egész országot behálózzák, így a Balaton szerelmesei is folyamatosan számíthatnak ránk. Függetlenül attól, hogy éppen biciklivel vagy autóval túráznak a tó körül, vagy éppen csak egy jó kávéra vágynak, ránk bármiben számíthatnak” – mondta Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

„A közmédia az esemény fő médiatámogatójaként természetesen idén nyáron is kiemelten foglalkozik a Nagyon Balaton eseményeivel. Csatornáink közül az M1 az M5 a Duna Televízió az M2 Petőfi TV, valamint a Petőfi Rádió is beszámol majd a különböző programokról,  kitelepülésekről. Tudósítóink bejárják majd a fesztiválokat, ott leszünk a STRAND Fesztiválon, ami először ad otthont a már jól ismert első számú magyar zenei díjátadónak, a Petőfi Zenei Díj gálának.” – tudtuk meg Vaszily Miklóstól, az MTVA vezérigazgatójától.

 

Egy tó, tengernyi program

A MOL Nagyon Balaton idén is összegyűjtötte a Balaton Régió legjobb programjait, legyen szó gyerek- vagy sporteseményekről, gasztro-, bor- vagy jazzfesztiválokról, nagy zenei- vagy épp összművészeti fesztiválokról. Ennyi program között egészen biztosan mindenki megtalálja a számításának megfelelő elfoglaltságot, akár egy hétvégét, akár a nyári vakációt tölti a Balatonon, de a régióban élők is szívesen látogatnak el a környező települések által szervezett rendezvényekre.

„Túl azon, hogy a MOL Nagyon Balaton a Régió legizgalmasabb eseményeit gyűjti csokorba, évről-évre újabb eseményeket indítunk útjára. Ilyen a Balaton Piknik, amely egy igazán kultikus helyen, a balatonboglári Gömbkilátónál a 25 éves Kruder & Dorfmeister párossal naplementéig várja a Balaton szerelmeseit, a Balaton közepén, kompokon ad koncertet a Halott Pénz, a Margaret Island és Ákos, az 50 éves Siófok kiemelt eseményeként pedig Lovasi András életműkoncertjére készülünk, sok-sok vendéggel.” – emelte ki Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció vezetője.

Siófok 1968-ban vált várossá, ami azt jelenti, hogy az egyik legnépszerűbb üdülőváros idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Ezt a jubileumi eseményt egy különleges, tíz nagy rendezvényből álló programsorozattal ünneplik majd a déli parton

 

A Balaton környékén ezen a nyáron sem lesz hiány borfesztiválokból: június 8-10. között Balatonfüreden a Könyv-Bor-Jazz Fesztivál az országos könyvhéthez csatlakozva várja 3 napon keresztül a jazz, könyv és bor kombináció szerelmeseit. 

Június 9-10. között harmadik alkalommal rendezik meg a népszerű vitorlásversenyt, a Nemzeti Regattát a 172. éves Balatoni Hajózási Zrt szervezésében. A fárasztó versenynapokat délután koncertekkel zárják, fellép Király Viktor, a TNT és a Kowalsky meg a Vega is.

Napközben pihenés és napozás a fehér homokos parton, csobbanás a Balatonban, koktélozás a medence szélén, este pedig buli a csillagos ég alatt, a Balaton parton – ugye mindenkinek hiányzik már a Siófoki PLÁZS? Szerencsére június 16-tól ebben sem kell hiányt szenvedni, hiszen kezdetét veszi a partidömping. 

A balatonfüredi Anna-bál egészen biztosan nem szorul bemutatásra, azonban idén ezen az éjszakán a Blaha Lujza utca bálteremmé változik és a hagyományos bál alternatívájaként az Anna-utcabál várja az ide érkezőket. 

Júliusban Veszprém pár hétre fesztiválközponttá alakul, hiszen július 11-15 között, immáron 15. alkalommal rendezik meg a VeszprémFest-et. 

Idén július 20. és 29. között rendezik meg a Balaton legnagyobb összművészeti fesztiválját, a 28. Művészetek Völgyét Kapolcson, Vigándpetenden és Taliándörögdön. 

Egyszer a nyári vakáció is véget ér, ezt már-már hagyományosan a zamárdi STRAND Fesztivál és az idén új helyszínre költöző, B my Lake zárják. Idén először a Petőfi Zenei Díj gálája is itt, a STRAND Fesztivál nyitónapján kerül megrendezésre.

Fluor a Balatonon! Az idei nyáron Fluor Tomi kis túlzással a Balatonra költözik. Saját kis kamerájával vesz részt a MOL Nagyon Balaton eseményein, de nem csak koncertekre, bulikra érkezik ide: kipróbál és megmutat mindent, ami szerinte érdekes a Balatonon. A road movie május 17-én, Siófokon, Tihanyban, a Halott Pénz kompkoncertjén és a Balaton Caminon indult. Hogy mit lát Tomi kamerája, azt hamarosan a saját csatornáján és a We Love Balaton oldalon mutatjuk meg.

Túl azon, hogy szervezők, vendéglátók, szolgáltatók százai egész évben azért dolgoznak, hogy még büszkébbek lehessünk a kedvenc tavunkra, fontosnak tartjuk azt is, hogy a „rejtett kincseinket” és azokat a helyeket is megmutassuk, amelyek szezonon túl is tárt karokkal várják a vendégeket. A kijelölt MOL–kutakon július 1–15. között lehet beszerezni a BALATON PASS elnevezésű füzetet, amelyben ötven valóban értékes ajánlatot tartogatunk azoknak, akik velünk szeretnék felfedezni a Balatont. Eldugott helyektől, családi programok szervezőitől, megszállott vendéglátóktól gyűjtöttünk össze különféle kedvességeket.

 

Egy tó – tengernyi program.


Erről szól a MOL Nagyon Balaton. A legtöbbet azonban minden bizonnyal az a pillanat jelenti, amikor az év bármely napján először megpillantod a Balatont, és érzed, hogy megérkeztél…

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

mandiner.hu

Putyin elmondta, hogy megtámadná-e Európát

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Videó: Ez a somogyi település a húsvéti dekorációk mogulja

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!