ÉLETMÓDI

Előtte-utána fotók: Hihetetlen átalakuláson ment keresztül a drogfüggő lány

A fiatal nő azért állt a nyilvánosság elé a történetével, hogy minden kábítószer függőnek inspirációt nyújtson a leszokáshoz.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Egy előtte-utána fotókollázst osztott meg a közösségi oldalán egy heroinfüggő amerikai lány, hogy felhívja a többi kábítószerfüggő embertársa figyelmét arra, hogy igenis van kiút a drogok fogságából.

„A nevem Jamee, és gyógyuló félben lévő heroin- és metamfetamin-függő vagyok. A két kép között két év telt el. A második akkor készült, amikor megkaptam a diplomámat. A gyógyulás lehetséges.”- írta a fiatal lány a Facebook oldalán.

(facebook)

Elmondása szerint a drogfüggőségének legsötétebb időszakában gyakran előfordult, hogy éjszakánként egy parkolóban ült a kocsijában és arra várt, hogy a dílere leszállítsa neki az aznapi drogadagot. A ma már tiszta életet élő Jamee 13 évesen kezdett dohányozni, majd 15 éves korában már morfiumot használt. A morfium után szokott rá több ópiumszármazékra, például a heroinra is.

Jamee egy ponton túl nem tudta finanszírozni a kábítószerfüggőségét, ezért rengeteg lopásos bűncselekményt követett el, hogy a drogokért fizetni tudjon. A fiatal lány 19 éves korára már többször ült börtönben kisebb-nagyobb rablásokért, egyszer pedig öngyilkosságot is megkísérelt a fogdában.

Az utolsó szabadulása után elhatározta, hogy kitör a függőségből és jelentkezett egy leszoktató programba. Az elvonó után a 20 éves lány életében új fejezet kezdődött, csakhogy nem sokkal azután, hogy maga mögött hagyta a kábítószereket, teherbe esett, majd elvetélt és újra összeomlott. Csakhogy az újabb traumát egyedül már képtelen volt feldolgozni és egy új programba kezdett, aminek eredményeképp mára teljesen normális életet él, és az egyetemi tanulmányait is sikerült befejeznie – méghozzá kiváló minősítésű diplomával.

címkék:
És ezeket olvastad már?