ÉLETMÓDI

Ezért önts ecetet a tojás főzővizébe

Nagyszerű, konyhai trükköket mutatunk, melyek nagy segítségedre lesznek.

Még a leggyakorlottabb háziasszonyokkal is megesik, hogy nem alakul minden éppen úgy a konyhában, ahogyan azt előre eltervezte. Na és persze mindenkinek jól jöhet némi olyan praktika, amely gyakorlott séfek jól bevált módszere, és még gördülékenyebbé teszi a főzést.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ecet a tojás főzővizébe

Ha főzés közben kipukkan a tojás, az kellemetlen, hiszen kezdheted elölről az egész műveletet. Vagy mégsem? Nem kell kihajítanod a sérült tojást, inkább gyorsan önts kevés ecetet a főzővízbe, mely megköti a fehérjét.

Ne öntsd ki a tészta vizét

Kár lenne kiönteni a tészta vizét, inkább használd fel a szószhoz. Amellett, hogy ez takarékos megoldás, még azért is jó, mert dúsítja a szósz ízeit, harmóniát teremt a tészta és a mártás között.

123rf

Mézet a sültekre

Érdemes akkor is használnod kevés mézet a sült húsokra, ha nem szeretnél édes ízt adni nekik. A fűszerek mellett fel sem fog tűnni senkinek ízleléskor ez az apró trükk, viszont mindenki csodálni fogja majd, milyen gyönyörű, pirosas színben pompázik a sütőből kivett finomság ropogós bőre.

Salátalevél a levesbe

Ha a leves kissé zsírosabbra sikerült a kelleténél, és szeretnél megszabadulni a benne úszkáló fölöslegtől, akkor spórolj időt: ne állj neki kanalanként eltávolítani, hanem mártogass salátalevelet bele. Ez összegyűjti, magára tapasztja a zsírpacnikat. Addig ismételgetheted a műveletet, amíg elégedett nem leszel az eredménnyel.

123rf

Ne dobd ki a kenyeret

Ha már szikkadt, de még nem száraz a kenyér, akkor tökéletesen felhasználhatod fasírt készítéséhez, vagy leves mellé pirított feltétnek. Ha azonban úgy látod, hogy még egészen jó állapotban van a kenyér, vagy zsemle, mégsem fogjátok tudni időben megenni, akkor tedd el a mélyhűtőbe. Remekül fog jönni későbbi időpontban, amikor alig 10 perc alatt felenged majd, és frissként fogyaszthatod el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?