ÉLETMÓDI

Ezért szórj szódabikarbónát a mikróba – zseniális trükk!

Alig fogsz majd hinni a szemednek.

Környezetbarát, olcsó, ezernyi praktikára kitűnően használható, könnyen beszerezhető és gyerekjáték vele bánni... Hogy mi az? Hát nem más, mint a szódabikarbóna! Persze mostanra már te is pontosan tudod, mekkora jolly joker otthon ez a csodaszer. De most megmutatjuk, hogyan tudod még inkább kihasználni varázslatos erejét!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123 RF

Mikrózd meg

Akármennyire is vigyázol, szinte kizárt, hogy időnként ne éktelenkedjen kifröccsent ételmaradék, zsíros és makacs lerakódás a mikrohullámú sütődben. Felejtsd el a fárasztó sikálást, dörzsölést és vegyszereket! Szórjál egy bögre vízbe két evőkanál szódabikarbónát, tedd a mikróba 3 percre a legmagasabb hőfokon, ezt követően pedig élvezd, milyen könnyedén tudod ragyogóan tisztára áttörölni a készülék belsejét.

Szórd az ágyba

Az ágy matraca finoman szólva sem tartozik azok közé a holmik közé, melyet a mosógépben tisztává varázsolhatsz. Pedig lepedő ide vagy oda, bizony erre is ráfér időnként a tisztítás. Bizonyára te is szívesebben alszol olyan ágyban, melyen érződik a frissesség. Nincs más teendőd, mint egyenletesen megszórni a matracot szódabikarbónával, kissé belemasszírozni az anyagba egy kefe segítségével, majd hagyni, hogy hasson az anyag egy órán át. Ezután porszívózd ki alaposan, és már teheted is rá az illatos lepedőt, valamint az ágyneműt. Hasonló trükköt nyugodtan bevethetsz párnád esetén is. Szuper megoldás!

Hintsd a kanapéra

Szerencsés vagy, ha olyan ülőgarnitúrád van, melynek levehető és mosható a huzata. De még ebben az esetben sem biztos, hogy szeretsz gyakran bajlódni a kanapé levetkőztetésével és felöltöztetésével. Járj el hasonlóképpen, mint az ágy matraca esetén, és máris megoldódik a problémád. Sőt ha már úgyis lendületben vagy, akkor egyúttal a szőnyeged is megtisztíthatod ugyanígy.

Öntsd a szemetesbe

A kellemetlen szagok egyik legjobb harcosa a szódabikarbóna. Szórj a szemetes aljába belőle, mielőtt belehelyezed a kukába a zacskót. Nagyszerűen tompítani fogja a kidobott hulladék olykor nehéz szagát.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?