Létrehozva: 2017.08.30.

Ezért változik minden 7. évben az életünk

Testünk összes sejtje megújul minden hetedik évben és ezalatt bensõnk is szüntelenül változik. A sejtszintû és a lelki változások természetesen kihatással vannak egész életutunkra. Ismerd meg te is e bámulatos folyamatot és hatásait!

Sejtjeink megújulásával minden 7. év végére megváltozik a bensőnk is, és akkor új ciklus kezdődik. Életvonalunk a születéskor indul,  és 10 egymást követő cikluson át vezet minket egészen a 70. életkorig.

Összeszedtük a 10 ciklus hatásait, melyek az életutadat befolyásolják:

1. ciklus (0-7 év)

Az első 7 év során a gyermek önmagára koncentrál, mintha a világ középpontja lenne. Az egész család körberajongja, hogy kielégítse minden vágyát, és ha ez nem így történik, akkor annak hangot ad.  Egész addig tart a figyelemfelhívás, amíg meg nem történik az, amire vágyik.

Az első hét évben a gyermek tökéletes egoista. Teljesen elégedett magával, semmi mást nem érez, csak azt, hogy ő maga a teljesség.

2. ciklus (7-14 év)

Már nemcsak önmagára koncentrál, hanem mások felé is nyit, méghozzá rengeteg kérdést felvetve. A szülők megdöbbenve tapasztalják, hogy egyre inkább filozófus, szkeptikus kutató, aki mindent meg akar érteni.

Elpusztítja a játékokat, mert látni akarja hogyan működik, megöli a rovart, hogy lássa, hogyan is néz ki belülről.

Érdeklődése sznte kizárólag azonos neműekre vonatkozik, velük barátkozik leginkább. Pszichológusok szerint a második hétéves terminust akár "homoszexuális" szakasznak is nevezhetnénk.

3. ciklus (14-21 év)

A 14. év után új ajtót nyit ki a fiatal: elkezdődik az érdeklődés a másik nem iránt és ébredező szexualitását tapasztalja meg.

A szexuálisan érett fiú és lány a szexre gondol és álmait szexuális fantáziák uralják. Kezdetét veszi az udvarlás és a romantika korszaka.

4. ciklus (21-28 év)

A 21. évtől kezdve, ha minden rendes körülmények között alakul, akkor a fiatal férfi/nő kezd egyre nagyobb érdeklődést tanúsítani az anyagiak és az elismerés iránt, egyre ambiciózusabb célokat tűz ki maga elé.

Anyagi javak és a siker hajtja, megmutatja, hogyan kell versenyezni és harcolni a karrier megteremtéséért. Vonzza a hatalom, a presztízs és az, hogy miként tehet ezekre szert.

5. ciklus (28-35 év)

Nagyjából 28 évre van szükség ahhoz, hogy megértsük, nem kaphatunk meg mindent, amit csak akarunk. Tisztába kerülünk azzal, hogy sok vágyunk lehetetlen és inkább egy másik ajtó megnyitásának lehetőségeire koncentrálunk.

Kényelemre és biztonságra összpontosítunk, nem pedig kalandra és törekvésre. Az úgynevezett gondtalan élet a 28. évvel véget ér, ilyenkor nyitnak a legtöbben megtakarításhoz bankszámlát és ekkor válik fontossá a letelepedés és megállapodás.

A folytatáshoz lapozz!


6. ciklus (35-42 év)

35 éves életkor befejeztével az életenergia eléri az Omega pontot: az életciklus felén túllépünk. Ettől a pillanattól kezdődik az energiacsökkenés. Ebben az életkori szakaszban már nemcsak a biztonság és a kényelem fontos, hiszen sokkal alkalmazkodóbbá válunk. Ami bizonytalanná teheti életünket, az tabuvá válik.

A hagyományos világ részévé válunk, az egység részévé: elkezdünk hinni a hagyományokban, a múltban, a vallásban. A szabályok már nem ijesztenek meg, a rend és fegyelem a saját világunk szerves részévé válik.

7. ciklus (42-49 év)

A 42. életkortól megjelenhetnek a mentális és fizikális betegségek, és az életenergia csökkenése komolyabban elkezdődhet. A haj őszülni kezd, a bőr megereszkedik. Ez a legveszélyesebb kor, ilyenkor fokozottabban kell odafigyelni a tudatos életre - mind lelki, mind fizikális szinteken.

Ebben a korszakban jobban kinyílik a tudat a vallás iránt, a hit egy magasztos erőbenSokan ekkor kezdenek el meditálni, spirituális tanokat befogadni.

8. ciklus (49-56 év)

A szexuális vágy és hanyatlás elkezdődik és vele minden bűntudat, ami ezzel jár. A társadalom ráadásul erős nyomást gyakorol, hiszen a folyamatos aktív szexuális szerepet hirdeti normaként. Sokan lelkiismeret furdalást éreznek miért nem tudják többé azt a funkciót betölteni, amit a társadalom elvár.

9. ciklus (56-63 év)

56 évesen elveszítjük az érdeklődést a többiek iránt, a formalitásokhoz és a cég, ahol dolgozol. Sokkal inkább az igazság, maga az élet értelmének keresése tölti be a munka szerepét. Ez a korszak egyfajta felemelkedés magunkra koncentrálva, mint a gyermekek.

Belépünk a belső életbe, éppúgy mint gyermekkorban, de a már megszerzett tudással, érettséggel megértve és elfogadva azt. A halált ugyan nem várva, de készen és nyugodtan elfogadva azt, tudatában annak, hogy azért jöttünk a világba, hogy tanuljunk másoktól és magunktól.

10. ciklus (63-70 év)

A 70. évben már teljesen felkészülten állunk a végkifejlethez, azaz életünk utolsó pillanataihoz. Ha az élet folytatta természetes mintát  követjük, akkor a halál előtt mindössze kilenc hónappal már tudatában van az egyén, hogy földi útja hamarosan véget ér.

Ez a természetes folyamat, az élet ciklusa!

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Pornósnak állt a bombatestű focistanő - képek

origo.hu

Az amerikaiak szerint így lesz vége a háborúnak

borsonline.hu

"Félünk" – Aggasztó jeleket vettek észre Lajos hercegen, egyre jobban hasonlít Harryre?

mandiner.hu

Elájult a román utazóblogger attól, amit Magyarországon látott

life.hu

Elnyílt a tulipán? Így gondozd tovább, hogy jövőre is gyönyörű virágot hozzon

mandiner.hu

Politikai dráma Pest vármegyében: nemcsak Magyar Péter, legújabb szövetségese is a nagypolitikába vágyik

origo.hu

Hatalmas veszélybe kerültek Ördög Nóráék

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Romantika a levegőben, erre a 3 csillagjegyekre tavasszal rátalál a szerelem

EZO

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

EZO

Veszélyt jeleznek az égiek: ezeknek a csillagjegyeknek kell most óvatosnak lenniük

EZO

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

EZO

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életét forgatja fel gyökeresen a telihold!

EZO

Ha ezt a hét dolgot megteszed a Bika havában, megváltozik az életed

EZO

Három csillagjegy, akikre még áprilisban rátalál a nagy szerelem

EZO

Mindig ugyanaz jelenik meg álmodban? Így üzen a tudatalattid!