Létrehozva: 2021.10.28.

Így támogatják életedet és segítenek utadon a kristályok

A kristályok és féldrágakövek nemcsak szépek, sokan gyógyító hatást is tulajdonítanak nekik. De vajon melyik mire jó? Máris mutatjuk!

Eddig csak ékszerként, a szépségük miatt viseltél kristályokat, de egyre többet hallasz a gyógyító és spirituális hatásukról? Ha tennél egy próbát a kristályok életminőség-javító hatásával, máris mutatjuk, melyiktől mit várhatsz.

Minden kristály más-más fizikai és spirituális hatással bír
Fotó: Pixabay.com

A kristályok a fizikai és a lelki egészségre is hatnak, és sokféle spirituális célt szolgálhatnak. Megnyugtathatnak, megajándékozhatnak a tisztánlátás képességével, nehéz időkben pedig biztonságérzetet adnak, oldják a szorongást, és segítik az optimista gondolkodást. Épp ezért egyre többen fordulnak hozzájuk, ha nehéz időszakokat kell átvészelniük. Sokan ékszerként, például medálként vagy karkötőként viselik őket, de marokkőként, meditációs segédeszközként is használatosak – ilyenkor egyszerűen csak a kezünkben vagy az ölünkben tartjuk őket, miközben elcsendesülünk. Egyesek szerint az álmainkon keresztül is hozzásegíthetnek egy-egy probléma megoldásához, ha a párnánk alá tesszük őket. Ha szeretnénk valamit bevonzani, írjuk le, amire vágyunk, majd a kristályt a kezünkbe véve olvassuk fel hangosan, amit írtunk, és a szemünket behunyva képzeljük el mindazt, amit szeretnénk megteremteni.

Időnként meg kell őket tisztítani

A kristályokkal foglalkozó spirituális szakértők között mindez a kristályok egyedi rezgésének köszönhető, amely az egyensúlyából kibillent emberi szervezet rezgését is képes stabilizálni. A kristályt az első használat előtt, valamint minden használat után meg kell tisztítanunk az alacsony rezgésű energiáktól. Ez történhet folyó víz alatt, de úgy is, hogy egy vékony üvegedényben sóba tesszük (az üvegedényre azért van szükség, hogy a kristályt ne károsítsa a só). Ezután tegyük ki a kristályunkat a napfényre, hogy feltöltődjön az energiájával, és már használhatjuk is újra.

A kristályaidat időnként meg kell tisztítani a negatív energiáktól
Fotó: Pixabay.com

Kristályok kezdőknek

A kristályok végtelen választéka áll a rendelkezésünkre, de vajon melyiket válasszuk, ha egyelőre még nem vagyunk túl járatosak a kristályokkal való munkában?

Turmalin

A turmalin biztonságérzettel ajándékoz meg
Fotó: Pixabay.com

Ez a kristály biztonságérzettel ajándékoz meg, és eltünteti a negativitást. Ha kicsit optimistábban szeretnél gondolkodni, a legjobb választás a közeledben tartani. A két agyféltekét is segít összhangba hozni

Ametiszt

Az ametiszt az intuíció működését segíti
Fotó: Pixabay.com

Ha az intuíciódat szeretnéd feléleszteni, miközben elhárítod a negatív energiát, ez a csodás lila kő lesz a kedvenced. Ha valami foglalkoztat, csendesedj el, egy ametiszt-kővel a kezedben, majd írd le a problémádat, hogy gondolatban kikerülj a százszor kitaposott kerékvágásból, és tisztábban láthasd a lehetőségeket. Erős nyugtató hatásáról is ismert.

Rózsakvarc

A rózsakvarc a feltétel nélküli szeretet követ
Fotó: Pixabay.com

A szeretet köve – de nem csak a mások felé, hanem a magad felé irányuló szereteté is. Ezért is jó esténként egy rózsakvarcból készült görgővel végigmasszírozni az arcodat. A csalódások okozta fájdalmat is enyhíti.

Szelenit

A szelenit spirituális fényt hoz az életedbe
Fotó: Pixabay.com

Ezt a kristályt akkor érdemes használnod, ha úgy érzed, hogy egy ügyben ködösen látsz, vagy egy kis spirituális takarításra van szükséged a lelkedben. A spiritualitás szakértői szerint a szelenit olyan a kristálygyógyászatban, mint a fény. A teret is megtisztítja a negatív energiáktól. Vízben nem szabad tisztítani, füstölővel tudod megtisztítani a negatív energiáktól.

Karneol

A karneol felszítja a belső tüzet
Fotó: Pixabay.com

Ha nincs elég önbizalmad, vagy eltűnt a szenvedély az életedből, ez a vörös kő segít, hogy újra összekapcsolódj a vágyaiddal. A karneol felkelti a belső tüzet, önbizalmat, bátorságot ad, képessé tesz arra, hogy bízzunk az ösztöneinkben, és lángra gyújtsuk magunkban a szenvedélyt. Akkor használd, ha önbizalomra van szükséged, például randi vagy állásinterjú előtt. Fejfájás esetén is hatékonynak tartják.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit kizárólag kalapemelést és szalutálást érdemel – a történetben szereplő Péter pedig mély megvetést és egy vödör sz*rt

origo.hu

A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

vg.hu

Elüldözi Németországból az idegengyűlölet a szakképzett külföldi munkásokat

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

mandiner.hu

Beindult a mémgyár: mutatjuk a legfelkapottabb Magyar Péterről szóló mémeket

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Sorsfordító lesz a tavasz, ezekre a csillagjegyekre nagy lehetőség vár

EZO

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

EZO

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

EZO

Ennek az öt csillagjegynek hatalmas mázlija lesz húsvétkor

EZO

Ezt a 3 csillagjegyet áprilisban megjutalmazzák az égiek

EZO

Mérleg telihold: ez a 3 csillagjegy most tiszta lappal indulhat

EZO

Szeretnél tudatosan álmodni? Nem mese! Megtanítunk rá!

EZO

Így hoz áldást rád a tavaszi boszorkányünnep