Létrehozva: 2021.10.02.

Így hat a retrográd Merkúr a társas életedre

A Merkúr bolygó hátrálásának egyik legismertebb hatása a kommunikációs galiba. Épp ezért érdemes odafigyelni arra, hogyan hat ez az égi jelenség a másokkal való kapcsolatunkra. Vajon mit ígér ez az időszak a különböző jegyeknek?

Szerző Horváth Gabi

A Merkúr bolygó többek közt a kommunikációnkért felelős, így amikor hátráló mozgásba kezd, minden felbolydul, ami a kommunikációhoz kapcsolódik. Félreértések, szervezési nehézségek várhatók, és az emberi kapcsolataink is megsínylik ezt a hatást. Ráadásul mindez az ingatag Mérleg jegyében történik, amely a négyszemközti kapcsolatokban is problémákat okozhat. Vagyis a társas életünk is más lesz, mint megszoktuk. Ráadásul minden jegy szülötteire másként hat a Merkúr hátrálása, amely szeptember 27-én kezdődött, és egészen október 18-ig tart. Vajon hogyan kerülheted el a drámát ebben az időszakban?

A Merkúr hátrálása rányomja a bélyegét a mindennapjainkra
Fotó: Pixabay.com

Kos: figyelj jobban a barátaidra!

A Kos jegy szülötteinek érdemes betervezniük néhány négyszemközti beszélgetést erre az időszakra a barátaikkal. Négyszemközt könnyebb érthetően fogalmazni és elkerülni a hátráló Merkúr okozta félreértéseket. Ha vannak olyan barátaid, akiket már régen láttál, sőt, esetleg azt is gyanítod, hogy kicsit meg is sértődtek emiatt, most mindenképp hívd fel őket!

Bika: a retrográd Merkúr felboríthatja a terveiteket

Bár mostanában valószínűleg egyre nagyobb kedved van a személyes találkozókhoz, számíts rá, hogy a retrográd Merkúr felboríthatja a terveiteket. Ne érjen meglepetésként, ha valaki az utolsó pillanatban lemondja a megbeszélt időpontot, és készülj fel rá, hogy néha spontán összefutsz valakivel, akivel akár egy óráig is beszélgettek majd.

Ikrek: vezesd le a stresszt társaságban

A megszokott módon pörögsz, de az uralkodó bolygód, a Merkúr hátrálása lelassíthat. Ez persze stresszt okoz, amit a legjobb, ha a barátaid körében vezetsz le. Szervezz közös főzést, vagy egy nagy vacsorát.

Néha elég csak a legközelebbi barátainkkal találkozni
Fotó: Pixabay.com

Rák: most csak a legközelebbi barátaiddal találkozz

Mostanában valószínűleg nem vágysz társaságba, inkább behúzódnál a páncélodba. A legközelebbi barátaiddal és a családtagjaiddal viszont mégiscsak érdemes összejönnöd, hiszen az emberi kapcsolatokra a Merkúr hátrálása idején is nagy szükséged van.

Oroszlán: a retrográd Merkúr idején ne táblázz be minden percet

Mostanában különösen elfoglalt vagy, és szinte minden percedet betáblázod. a Merkúr hátrálása idején azonban épp ez az, amit nem szabad tenni. Vizsgáld felül a terveidet, és gondoskodj magadnak elég szabadidőről. A kevesebb több, jobb, ha most nem rohansz egyik programról a másikra.

Szűz: a hátráló Merkúr rávilágít, ki az igazi barátod

Ebben az időszakban könnyebben fény derül arra, hogy ki az igazi barát, és ki az, aki csak érdekből van a közeledben. Most fény derül arra, kik azok, akiknek a véleménye igazán számít, és akikkel érdemes hosszú távon is tervezni.

Mérleg: húzd meg a határokat

Mostanáig te voltál a békítő a társaságban – de az utóbbi időben alig törődtél magaddal. Hidd el, az igazi barátaid akkor is szeretni fognak, ha meghúzod a határaidat, ideje ezt végre megtenned.

Skorpió: a retrográd Merkúr időszakát töltsd inkább pihenéssel

Mostanában a társasélet puszta gondolata is kimerít. Ne kényszerítsd magad olyasmire, amit nem csinálsz szívesen, inkább töltsd ezt az időszakot pihenéssel. Amikor a te hónapod előtt a Merkúr abbahagyja majd a hátrálást, újult erővel vetheted bele magad a társas életbe.

Nyilas: fogd vissza a létszámot

Ebben az időszakban úgy tűnhet, hogy te tartod össze a társaságot, mivel te vagy az egyetlen, aki képes több oldalról is megvizsgálni a helyzeteket. De ha túl sok különböző embert hozol össze, akkor sok lehet a félreértés, így jobb, ha inkább kisebb összejöveteleket szervezel.

A munkakapcsolatokra is hat a Merkúr hátrálása
Fotó: Pixabay.com

Bak: figyelj oda a munkakapcsolataidra

Ez az időszak a munkakapcsolataidnak kedvez, érdemes felvenni a kapcsolatot a régen látott kollégákkal. Persze figyelj, hogy a beszélgetés során mindig tisztán és érthetően fogalmazz, ne lehessen félreértés a dologból. Mostanság nehéz tisztán látni, így karrier-tanácsot csak a valóban megbízható ismerősöktől fogadj el.

Vízöntő: friss ötletekre van szükséged

Szívesen utaznál, de a Merkúr hátrálása ezt is megnehezíti. Épp ezért, hogy kielégítsd a kíváncsiságodat, vedd fel a kapcsolatot azokkal a barátaiddal, akik friss ötleteket, izgalmakat hoznak az életedbe. Találkozz olyan emberekkel, akiket már régen nem láttál, hogy velük együtt fedezhess fel újdonságokat.

Halak: tisztázd a szőnyeg alá söpört dolgokat

Ha van olyan dolog a baráti kapcsolataidban, amit eddig a szőnyeg alá söpörtél, például egy régi adósság, vagy egy bocsánatkérés, amivel még tartozol, a Merkúr hátrálása most előássa ezt. Egyszerűbb, ha te kezdeményezed a tisztázást, mintha megvárnád, hogy rákényszerülj.

Szerző Horváth Gabi

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mit szólnak a baloldali jogvédők, hogy Magyar Péter kínozta a feleségét?

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

hirtv.hu

A Frizbi interjú után Magyar Péter bejegyzést tett közzé + videó

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

mandiner.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

10 tuti húsvéti sütemény, aminek a locsolók is elkérik a receptjét

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Sorsfordító lesz a tavasz, ezekre a csillagjegyekre nagy lehetőség vár

EZO

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

EZO

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

EZO

Ennek az öt csillagjegynek hatalmas mázlija lesz húsvétkor

EZO

Ezt a 3 csillagjegyet áprilisban megjutalmazzák az égiek

EZO

Mérleg telihold: ez a 3 csillagjegy most tiszta lappal indulhat

EZO

Szeretnél tudatosan álmodni? Nem mese! Megtanítunk rá!

EZO

Így hoz áldást rád a tavaszi boszorkányünnep