EZO

Ezt a négy jegyet érinti a legdurvábban a novemberi telihold

A november 19.-én kiteljesedő telihold komoly változásokat hoz a különböző asztrológiai jegyeknek. De vajon mely csillagjegyek érzik meg leginkább a hatását?
  • Szerző: H. G.

November 19.-én a Bika jegyében teljesedik ki a telihold, és egy holdfogyatkozás is jár a nyomában. Ez pedig azt jelenti, hogy minden jegy számára alapvető változások következnek. Most még a legvisszahúzódóbb jegyeknek is ki kell bújniuk a csigaházból. Ez persze nem biztos, hogy baj, hiszen végre megvalósulhatnak a régóta dédelgetett álmok, amelyeknek eddig az önkorlátozó hiedelmek álltak az útjában. Mindez azonban a Bika jegy gyakorlatias, sőt, néha csökönyös energiájával párosítva azt jelenti, hogy a régi és az új közötti kötélhúzásnak lehetünk tanúi vagy éppen elszenvedői. De vajon mely csillagjegyek érzik majd meg leginkább a Telihold hatását?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Telihold 01

A telihold novemberben a Bika jegyében teljesedik ki
Fotó: Pixabay.com

Bika: a telihold megváltoztatja az énképét

A stabil, gyakorlatias Bika jegyűek számára ez a telihold elsősorban az énjükben, az identitásukban jelent komoly változást. A Bika szülöttek nem nagyon szeretik a változást. Sokkal többre becsülik a stabilitást, most viszont végre nekik is ki kell lépniük a komfortzónájukból. Gyökeres átalakulások várhatók az énjüket érintő kérdésekben. Ám a telihold azt is megvilágítja, mennyi mindent értek el eddig – és azt is, hogy ezt rendre elfelejtették megünnepelni. A testkép., az önkifejezés kap most nagy szerepet, és végre elhárulnak az útból a felesleges akadályok, amelyeket a Bika jegyűek sokszor maguk nehezítik meg a saját dolgukat.

Oroszlán: erőt vehet rajta a megfelelési kényszer

Az Oroszlán jegyűek esetében a telihold hatása a külvilág felé mutatott képüket érinti a legjobban, és különösen sebezhetővé teszi e jegy szülötteit. Az Oroszlánokon most úrrá lesz a megfelelési kényszer, késztetést érezhetnek arra, hogy viselkedésükkel kivívják a többiek elismerését. Ám ha mindezt túlzásba viszik, könnyen kiégés lehet a vége. Épp ezért az Oroszlán jegyűeknek meg kell találniuk magukban a stabil alapokat ahhoz, hogy ne a többiek véleménye irányítsa a tetteiket, és visszataláljanak az önazonosságukhoz.

Telihold 02

A Skorpió jegy szülöttei számára a kapcsolatok kerülnek a középpontba
Fotó: Pixabay.com

Skorpió: a telihold rávilágít a kapcsolati igényeire

A mostani telihold idején a Skorpió szülöttek számára a kapcsolatok állnak a középpontban. Sokaknak különöse fordulatok jönnek a legközelebbi kapcsolataikban, mások pedig végre megfogalmazzák az igényeiket a kapcsolaton belül. A telihold idején a Skorpió szülötteknek érdemes elgondolkodniuk azokról a problémákról, amelyek a társas kapcsolódásaikban felléphetnek. Ebben az időszakban nem szabad a szőnyeg alá söpörni a figyelmeztető jeleket és a fájó eseményeket, mert ez csak fokozza a szenvedésüket. Fel kell lépniük a saját érdekeik és határaik védelmében, és olyan emberekkel kell körülvenniük magukat, akik valóban támogatják őket.

Telihold 03

A Vízöntő jegyűeknek sokat segíthet ebben az időszakban a rendszeres meditáció
Fotó: Pixabay.com

Vízöntő: szentimentális időszak következik

A Vízöntő jegyűek számára kifejezetten szentimentális időszakot hoz a novemberi telihold, amely a múlt emlékeit is visszahozza. A Vízöntőknek igénye támad a fizikai és lelki takarításra, selejtezésre, megtisztulásra, a régiből az újba lépésre. Itt az ideje annak, hogy magukkal foglalkozzanak, mivel épp életük új szakaszába készülnek lépni. Békét kell kötniük az énjük azon részeivel, amelyek már nem segítik az útjukat, és meg kell tanulniuk más erőforrásaikra támaszkodni. A meditáció mostanában különösen sokat segíthet, hogy világosan lássák a céljaikat és az útjukat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?