kulcsár edina
Egy ütõs epres sütivel szeretnél elõrukkolni, de nincs sok idõd? Ezzel a tortával 20 perc alatt elkészülsz!
Így készítsd:
Az epret mosd meg, csöpögtesd le, és vágd fel tetszés szerint. A krémhez verd kemény habbá a jól behűtött tejszínt a porcukorral. A piskótát kend meg vastagon a tejszínnel majd pakold tele eperszemekkel. A karamellhez egy kevés olajon hevítsd fel a kristálycukrot, előbb megolvad, majd megbarnul. A karamellizálódott cukrot csorgasd vékony sugárban olajjal kikent tányérra. Vigyázz, nagyon forró! A megdermedt karamelldarabokat szórd a torta tetejére, igazán különleges lesz!
TIPP:
Ha kicsit több időd van, a tejszínhab alá tehetsz sűrűre főzött vaníliapudingot is, úgy még finomabb! Ebben az esetben várd meg, hogy a puding kihűljön, csak utána tedd a tortára tejszínhabot.
Íme, még egy szuperkönnyű finomság eperszezonra: epres-mascarponés habsüti!
Babazsúrra epres finomságot gondoltál? Ennek a cuki eperregimentnek egy gyerkőc sem tud ellenállni!