Létrehozva: 2015.08.01.

5 padlizsánkrém ínyenceknek

Imádod a padlizsánkrémet, de már unod az egyszerû receptet? Összeszedtük a legfinomabb elkészítési módokat, hogy a család minden tagja megnyalja mind a tíz ujját.

Lehet diós, vagy fetasajtos, de készítheted görög joghurttal is. Ha szereteted a padlizsánt, a következő receptek közül biztosan találsz valami újat, amivel kísérletezhetsz.

Íme, 5 mennyei padlizsánkrém recept!

1. Erdélyi padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán

  • 3 db vöröshagyma

  • 2 ek. napraforgóolaj

  • só ízlés szerint

    Elkészítés:

    A padlizsánokat tekerd alufóliába és süsd a sütőben addig, amíg megpuhulnak.

    A vöröshagymát vágd apró kockára, majd kevés olajon párold meg. A megpuhult padlizsánról húzd le a héját, törd össze villával és keverd bele a hagymát. Végül sózd ízlés szerint.

    2. Diós padlizsánkrém

    Hozzávalók:

  • 2 kg padlizsán

  • 10 dkg dió (durvára vágott)

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 dl olívaolaj (extra szűz)

  • 3 ek. vörösborecet

  • só ízlés szerint

  • bors ízlés szerint (őrölt)

  • petrezselyem ízlés szerint (aprított)

    Elkészítés: Az előbbi receptben leírtak szerint süsd meg a zöldséget, húzd le a héját, majd az összes hozzávalóval együtt turmixold össze. Ízesítsd ízlés szerint.

    3. BBQ padlizsánkrém

    Hozzávalók:

  • 5 db padlizsán (közepes méretű)

  • 3 db tojássárgája

  • 3 dl olívaolaj

  • 1 csokor medvehagyma (6-8 levél elegendő, de ízlés szerint)

  • 1 teáskanál füstölt pirospaprikapor

  • 1 kk. mustár

  • 1 kávéskanál só

    Elkészítés: Süsd meg a padlizsánokat, majd húzd le a héjukat. Körülbelül egy órán át hagyd lecsöpögni a felesleges nedvességet. A majonézhez hűtsd le a tojásokat és az olajat. Verd habosra a tojássárgáját, majd keverd hozzá a mustárt, a paprikaport és a sót. Folyamatos keverés közben csepegtesd bele az olajat, majd add hozzá az apróra vágott medvehagymát. Végül keverd össze a villával szétnyomkodott padlizsánt.

    4. Fetás padlizsánkém

    Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán (közepes méretű)

  • 25 dkg feta sajt

  • 3 ek. olívaolaj

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 kk. oregánó

  • bors ízlés szerint (őrölt)

  • 1 kk. citromlé

    Elkészítés: Süsd meg a zöldséget, majd pucold meg. A zöldségvelőt tedd egy tálba, majd add hozzá fokhagymát és morzsold bele a fetát. Ízesítsd olajjal, borssal és citromlével.

    5. Görög padlizsánkrém

    Hozzávalók:

    • 1 padlizsán

    • 1 db olajban eltett szárított paradicsom

    • 2 ek. görög joghurt

    • 1 gerezd fokhagyma

    • 1 ek. citromlé

    • 1-2 ek. olívaolaj

    • 1-2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld

    • bors

    Elkészítés: Az előzőekben leírtak szerint készítsd elő a padlizsánt. Majd a húsához keverd hozzá az összes hozzávalót, és turmixold össze. Sóval, borssal ízesítsd.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

    origo.hu

    Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

    borsonline.hu

    Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

    hirtv.hu

    Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

    ripost.hu

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    origo.hu

    Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

    travelo.hu

    Áprilistól ismét közvetlenül repülhetünk Budapestről ebbe az egzotikus fővárosba

    ripost.hu

    Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

    ripost.hu

    Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó