Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2016.02.07.

7 népszerű étterem a nagyvilágból... És mind a hét magyar!

Szinte a világ legeldugottabb helyén is találsz magyar éttermet! És bárhol is bukkanjanak fel - mindenhol népszerûek!

A semmivel össze nem téveszthető magyar ízekre a világon szinte mindenhol vágynak az emberek, ez az oka annak, hogy magyar éttermet szinte bárhol találni. A messzire vetődött magyar vendéglősök mind azt mondják,

nemcsak férjet lehet a gyomrán keresztül megfogni,

hanem sok-sok betérő vendéget is! Aki jót eszik, visszajáró kuncsaft lesz. Így a magyar éttermek, legyenek a világ bármely pontján, szívélyesen bánnak a betérő vendégekkel.

Magyar éttermek a nagyvilágból:

1. Novak Restaurant / USA

A magyar származású Novák család étterme Oregon államban működik, és igen nagy a becsülete. A klasszikus konyhájáról híres étteremben már reggel beindul az élet, szívesen térnek be ide a vendégek akár egy kiadós parasztreggelire is. Ebéd és vacsoraidőben biztos nem találsz üres asztalt. S hogy mi a népszerűség oka? A családias légkör, a házias, magyaros konyha! Ez akkor is hatalmas vonzerő, ha az ide betérők legtöbbször kimondani sem tudják a magyar ételek nevét.

Abban azonban nagy az egyetértés, hogy a magyar konyha remek!

A Novák étterem toplistása a töltött káposzta, de a resztelt csirkemáj uborkasalátával ugyancsak népszerű. A házi készítésű magyar süteményekért egyenesen odavannak a vendégek, közülük is a túrós rétest keresik a legtöbben. Az talán magától értetődő, hogy a Novák étteremben magyar borokkal lehet leöblíteni a finom falatokat, aperitifként pedig a legnemesebb magyar pálinkákból kínálják a vendéget.

 

2. Frank & Bella  Étterme / Gambia

Ugorjunk egy hatalmasat, ezúttal Afrikában járunk. Gambiáról sok mindent gondolnánk, de azt biztosan nem, hogy Bakau nevű városában kiváló és rendkívül népszerű magyar étterem működik.

És a világnak ezen az eldugott helyén olyan gulyáslevest főznek, hogy csak na! 

Nem véletlen hát, hogy a kis afrikai városban egyre többen ismerik és szeretik a magyar konyhát. Frank és Bella éttermében a vendégek nemcsak a magyar vendégszeretetből kapnak ízelítőt,  hanem a gasztronómiából is. A helyiek szerint a magyar ételek csodálatosak, bőségesek és kedvező árúak.

"botafiss" azaz a legeslegjobb, így értékelik a vendégek Frank és Bella  bakaui magyar éttermét!

Az afrikai magyar étteremben  a gulyás a nagy kedvenc, abból főzik a legtöbbet.

3. Az Finom / Japán

Míg hazánkban a sushi éttermeknek van nagy divatja, addig a japán embereknek  a magyar csirkepaprikás jelent gasztronómiai élményt. Tokióban  az igazán magyaros ételekről az "Az Finom Étterem" magyar szakácsa gondoskodik. Úgy tudjuk, a húsleves az egyik legnépszerűbb étel náluk, de a fokhagymával és köménymaggal készült sült oldalasért is rajonganak a japán vendégek! A tokiói magyar étteremben több mint 70 fajta magyar borral öblögethetik le a jó ételt. 

4. Corner 75 / Ausztrália

A világ talán egyik legtávolabbi pontján lévő Corner75 étterem magyar származású tulajdonosa, Varga Pál küldetésének érzi, hogy ezen a távoli földrészen is népszerűsítse a magyar konyhát és a magyar vendégszeretetet. A berendezés is magyaros:

fő helyen Papp László boxlegenda hatalmas bekeretezett fotója díszlik a falon, de akad itt csikóbőrös kulacs és magyar rendszámtábla is.

Ausztrália legjobb magyar étterme a helyi lakosok körében rendkívül népszerű. A meggylevestől a cigánypecsenyéig minden megtalálható az étlapon, a legkedveltebb étel a sült kacsa káposztával és a lángos!

5. Igen Migen  / Izrael

Több magyar étterem is található Izraelben,  ezeken a helyeken többnyire a paprikás csirke és a gulyás a legnépszerűbb étel. Az Igen Migen azonban más! A magyar gyökerekkel rendelkező kóser étterem tulajdonosa nem akart lemondani a hagyományos magyar süteményekről sem, így ezeket külön magyar cukrászoktól rendeli,  betartva  a kóser hagyományokat. Az étlap sztárja, amiért rajonganak a helybeliek, egyértelműen a lángos és a szilvás gombóc, a főételek esetében pedig a halászlé és a töltött káposzta viszi a pálmát!

6. The Ox and Gate / Anglia

Bár az étterem neve talán nem a legtalálóbb, a hatalmas magyar lobogók egyértelműsítik, hogy itt bizony jóféle magyar kosztot mérnek. Bizony! És nemcsak a Londonban élő magyarok gyomrát hódította meg a magyar szakáccsal és személyzettel működő étterem. A vendégek egybehangzó véleménye alapján, az Ox and Gate méltán érdemelte ki az Angliában működő legjobb magyar étterem címet. Étlapjukon a legkeresettebb a Hortobágyi húsos palacsinta és a csirkepörkölt. A britek elismeréssel nyilatkoznak a magyar vendégszeretetről, a bőséges és ízletes adagokról.

Azt mondják, a magyar konyha fantasztikus!

London belvárosában a magyar lángos most az egyik legmenőbb street food. Sorban állnak érte a britek, sok tejföllel és sajttal szeretik!

 

7. Végül egy étterem, ami ma már csak legenda

Az egyik leghíresebb magyar étterem Thaiföldön működött. Bankokban a Hungarian Inn több mint 25 éve bezárt, de az éttermet a mai napig emlegetik a helyiek és a turisták egyaránt.

 

  • Guatemalában él az a magyar származású fiatalember, aki nem csak a latin-amerikai országban élő magyaroknak, hanem a helyieknek is szeretné elkészíteni a magyar konyha remekeit.  A még egyelőre "teszt" üzemben lévő vállalkozás szerint egy biztos, lecsó és gulyás lesz az étlapon!
  • Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Mégis, miért remeg Magyar Péter keze-lába, ha szónokol?

    origo.hu

    Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

    borsonline.hu

    "Azt akarom, hogy azonnal szedjék ki a fiamat a föld alól" - döbbenetes, mit vett észre az édesanya gyermeke sírján

    mandiner.hu

    Poénosan akart visszavágni Karácsony Gergely, így sikerült (VIDEÓ)

    ripost.hu

    Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

    mandiner.hu

    Világbotrány: ilyen esélyei vannak az antifasiszta nőnek arra, hogy bejusson az Európai Parlamentbe

    origo.hu

    Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

    mindmegette.hu

    Olcsó, használt műszaki cikket keresel? A Media Markt polcain is találsz majd ilyet

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    "Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

    ripost.hu

    3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

    FAZÉK

    Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

    FAZÉK

    Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre

    FAZÉK

    Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet