Létrehozva: 2017.01.15.

A chiamag csodája: Ez a kenyér megváltoztatja az életed!

Egészséges, diétás, finom és könnyen elkészíthetõ. Ez a kenyér egészen fantasztikus!

Kenyér, ami nem hizlal, egészséges és még finom is? Nos, a chiamagos kenyér pontosan ilyen, és ha ezt választod köretnek, ebből készítesz szendvicset, netán ezt majszolod nassolásként, akkor nem túlzás azt mondani, hogy nagyot fog változni az életed.

De mégis mit tud ez a kenyér, ami miatt ennyire nagyszerű választás? A titka először is a chiamag. Ez az alapanyag ugyanis egészen csodálatos képességekkel bír. Javítja a vérkeringést, antioxidáns hatású, serkenti az emésztést és az anyagcserét, de ami a legfontosabb: tökéletes partnered a diétádban!

Ráadásul ez apró magocska rengeteg nedvességet képes magába szívni. Saját térfogatának tízszeresére duzzad - ha mindez a gyomorban játszódik le, annak az a következménye, hogy hamar jóllaksz, és a

chiamagnak köszöhetően még órákon keresztül nem leszel éhes!

Hosszú távon pedig mindenképp fogyni fogsz, ha ezt a kenyeret választod! Csodakenyér, ebből bátran falatozhatsz! Mindemellett  a napraforgómag és a tökmag szintén jó hatással van a szervezetedre.

Mindezek után nem csoda, hogy

ez a kenyér egyszerűen tökéletes választás, ha szeretnéd a fehér lisztben gazdag pékárukat kihagyni, lecserélni.

Elkészítése rendkívül egyszerű. Mindössze 5 perc az előkészület, a hozzávalók kiméréséhez pedig egyszerűen ragadj egy 2,5 decis csészét, így nem kell grammokat számolni és pepecselni.

Hozzávalók

  • 1/2 csésze chiamag
  • 1/2 csésze napraforgómag
  • 1/2 csésze tökmag
  • 1/2 csésze őrölt zabpehely
  • 1/4 csésze darált hajdina
  • 1 tk oregánó
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk kakukkfű
  • 1/4 tk fokhagymapor
  • 1 csésze víz
  • Így készítsd el

    1. Melegítsd elő 180 fokosra a sütőt. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    2. Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd fokozatosan add hozzá a vizet. A keverék először híg lesz, de ne ijedj meg, ugyanis nagyon hamar megszívják magukat a magvacskák, és kellően besűrűsödik a massza.

    3. Egyengesd el a tésztát a tepsiben, süsd 25 percig. Hagyd még az elzárt sütőben 5 percre, majd vedd ki a tepsit és várd meg, míg teljesen kihűl a magos vekni.

    4. Csak ezt követően szeleteld fel!

    Az ízesítést természetesen ízlésedtől függően változatosabbá is teheted. Kísérletezz bátran a száraz fűszerekkel, az elkészült kenyeret pedig fogyaszd avokádóval, házilag készített zöldségkrémekkel, pirított sajttal vagy amit csak fantáziád és kreativitásod diktál.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

    origo.hu

    Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

    borsonline.hu

    4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

    mandiner.hu

    Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

    ripost.hu

    Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

    vg.hu

    Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

    origo.hu

    Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

    mindmegette.hu

    A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

    ripost.hu

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

    ripost.hu

    Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó