FAZÉK

A sörös hús lett a grillpartik királya, itt a legjobb recept

Fantasztikus ötlet, ínycsiklandozó eredmény! Ilyen finomat már régen ettél!
címkék:

A sörös hús egyszerre ropogós és omlósan puha! A jó hír az, hogy miközben készül, bátran megihatsz egy fél doboz sört is!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A grillpartik legújabb kedvence ez a csirkesült. Ha akad véletlenül lefedhető kerti grill a háznál, mindenképp érdemes azon is kipróbálni!

Ültesd a csirkét sörösdobozra, így süsd ropogósra a sörös húst!

A trükk abban rejlik, hogy sütés közben a sörösdobozból kiáramló gőz gyönyörűen párolja belülről a csirkét, miközben a külseje szép egyenletesen megsül. Sőt, a pipi bőre a pikáns pácnak köszönhetően aranybarnára változik és isteni ropogós lesz. Mennyei lakomára számíthatsz ezzel a vacsival!

Csirke

Sörös hús Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 egész, konyhakész csirke
  • fél literes dobozos sör
  • 20 dkg vaj
  • 2 ek. fokhagyma só
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 ek. barnacukor
  • só, bors ízlés szerint

Így készítsd el

  1. Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj felét és add hozzá a fűszerek felét, és a teljes mennyiség cukrot.
  2. Kend be evvel a csirkét, és pihentesd 20 percig.
  3. Mosd le a sörösdobozt, és idd meg a felét! Tedd bele a maradék vajat és fűszereket, majd állítsd a madarat ügyesen a dobozra. Ha a lábait elrendezed, nem fog felborulni.
  4. 180 fokon süsd kb. 50 percig. Ha nem sült át eléggé, süsd még további 15-18 percig 180 fokon. De grillen is elkészítheted.

Jó étávgyat!

Tipp:

A pácolásnál nyugodtan játszhatsz a kedvenc zöldfűszereiddel is!

Csirkével együtt elkészítheted a köretet is. Ehhez nem kell mást tenni, csak darabold fel a zöldségeket és tedd a csirke köré. Önts rá egy kevés olajat, sót, kakukkfüvet, esetleg rozmaringot.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?