Létrehozva: 2019.01.26.

Boros Vali elárulja: Ettől lesz gyönyörűen tiszta a nagyi húslevese

Összefut a nyál az ember szájában, ha meglátja a fényképet a szabolcsi háziasszony húslevesérõl. Olyan, mint gyerekkorunkban, aranysárga és tiszta. De vajon mi lehet a titka? Valika elárulta...

A jó húsleves valódi orvosság, főleg ebben a járványos, borzongós, hideg téli időszakban. No, de nem minden háziasszonynak lesz tökéletesen tiszta és átlátszó, hiába tesz meg mindent. Boros Vali elárulta a titkot! A szabolcsi háziasszonyra érdemes hallgatni, nem először osztja meg a titkait a százezer fős követőtáborával.

Vali korábban azt is megsúgta a háziasszonyoknak, hogyan lesz tökéletes a húsleves (a receptért kattints ide), de most kiderült, hogyan lehetséges, hogy az övé ennyire tiszta és aranyló sárga, mint a felvételen:

Nos, a titok nyitja a jó alapanyag: Vali kizárólag házi tyúkból készíti a húslevest, és abból sem mindegy, milyen fajta: húshibridből soha nem főzne, hiszen az olyan, mint a bolti csirke. A minőségi csirkehúson kívül fontos a lassú tűz, ahogy ő fogalmaz: icipici láng a húslevesnek. Pluszban nem mindegy, mennyi zöldséget tesz bele az ember; sokan hajlamosak túlzásba esni, és édes lesz a répától a húsleves, elvész a tyúk gazdag íze. Érdemes megfogadni a tanácsokat, ha szeretnél olyan tiszta húslevest készíteni, amilyet nagyanyáink!

ÍGY KÉSZÜL:
1. Mindig hideg vízben kezdjük el főzni a levest. Legalább 5 literes fazekat használjunk, hogy kényelmesen elférjen minden, ami kell bele. Amikor felhabzik, szedjük le teaszűrővel a habot.

2. A sót csak az után adjuk a leveshez, ha már egyszer lehaboztuk. 5 literes fazékba 3 teáskanál só kell. A sóval is hagyjuk 5 percig nagy lángon főni a levest. Ekkor újra szedjük le a habját, majd fél órán át hagyjuk csendesen főni a húst a vízben.

3. Ha letelt a fél óra, mehet bele a zöldség: 3 nagy vagy 4-5 kisebb sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 1 karalábé felszeletelve, 1 zeller, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 fél hagyma, 1 cikk fokhagyma. 1 evőkanálnyi - lehetőleg házi - vegetát is rakjunk bele egy nagyméretű teatojásba téve, így csak az íze fő bele. Ha van gyenge kelkáposztalevelünk, illetve karfiol, ezekből is tehetünk a levesbe - de inkább a főzés vége felé.

4. A jó húslevest 4-5 órán keresztül nagyon kicsi lángon kell főzni. Ha így készítjük, nem is kell leszűrni, mert áttetszően tiszta lesz.

TIPP!

Fontos, hogy a tésztát mindig külön főzzük ki - akár egy kevés levesben, akár vegetás vízben. Leszűrve tegyük a leves mellé az asztalra, így nem ázik szét és mindenki szedhet magának, amennyit kíván.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Érdemes várni a tankolással, remek hírt kaptak a magyar autósok

magyarnemzet.hu

Xavi fura családi drámája: ki kell rúgnia a segédedzőjét, aki a bátyja

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

ripost.hu

Erre vártak a magyar autósok: Jelentős árcsökkenés jön a benzinkutakon, ekkor érdemes tankolni

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk