Létrehozva: 2021.11.10.

Egy aprócska trükk és mennyei lesz a palacsinta

Mindenki a receptet fogja követelni, ha ezzel kínálod a vendégeket, hiszen így sokkal finomabb ez a mindenki által ismert desszert. Egyetlen apróságon múlik, hogy ilyen isteni íze legyen...

Túrós, lekváros, kakaós... palacsintát mindenki tud készíteni, és nincs, aki ne szeretné ezt az egyszerű desszertet. Van egy apró trükk, amitől még finomabb lesz: a citromos palacsinta ugyanis sokkal frissebb és teltebb, mint a hagyományos, és mindenki megnyalja utána a tíz ujját. A trükk roppant egyszerű: a tészta készítésénél reszelj egy leheletnyi citrom- vagy narancshéjat a masszába. A citromos palacsinta ezután ugyanolyan töltelékkel készülhet, mint a hagyományos társa. A citrom- vagy narancshéj nem nyomja el a túró, lekvár ízét, sőt, mennyei, ahogy kiemeli.

Apróságnak tűnik, mégis sokkal frissebb lesz a palacsinta ettől a trükktől (Fotó: pIxabay.com)

Így készítsd el

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • ízlés szerint só
  • 1 citrom vagy narancs reszelt héja
  • 0.5 dl szódavíz
  • 5 evőkanál olaj a sütéshez
  • Egy csipet citrom- vagy narancshéjjal eszméletlen finom lesz a palacsinta (Fotó: pixabay.com)

    Elkészítés:

  • Verd fel a tojást, majd add hozzá a lisztet, cukrot, sót, és alaposan keverd el a tejjel. Hígítsd a szódával, és végül reszeld bele a citrom- vagy narancshéjat.
  • Közepes lángon, kevés olajjal süsd ki a palacsintákat, majd jöhet bele a töltelék: túró vaníliás cukorral vagy mazsolával, kakaó, fahéj vagy házi baracklekvár.
  • Fotó: pixabay.com

    Gondosan válassz citromot és narancsot! A citrusféléket, mint a narancs, citrom és mandarin sokszor vegyszerekkel felületkezelik, hiszen a hosszú szállítás során máskülönben megromlanának. Érdemes alaposan áttanulmányozni a gyümölcsök címkéjét, hiszen nem mindegyiknek szabad felhasználni a héját. Ha süteményhez szeretnéd reszelni a héjukat, válassz mindig bio jelölésű citrusféléket, hiszen ezek biztosan nincsenek vegyszerrel, gombaölővel kezelve. A legtöbb boltban már feltüntetik, ha a héj emberi fogyasztásra alkalmatlan.

     

    Fotó: pixabay.com

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

    origo.hu

    Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

    borsonline.hu

    Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

    magyarnemzet.hu

    Ajánlásgyűjtés: eltűntek Karácsony Gergely támogatói

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

    vg.hu

    Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

    origo.hu

    Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

    travelo.hu

    Bemutatkozott Malaika, a Magán Zoo legfiatalabb bundás lakója

    ripost.hu

    Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

    ripost.hu

    Sztárok bulizás közben - Galéria

    ripost.hu

    Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk