Létrehozva: 2021.05.12.

Így készül a legfinomabb csípős csirkeszárny!

Szeretsz finom, fűszeres, sült csirkeszárnyat ropogtatni? Akkor ez a recept neked való. Ez a csirkeszárny olyan ízkavalkáddal ajándékoz meg, hogy az egész család megnyalja mind a tíz ujját.

A csípős csirkeszárny egyrészt a ropogósságával, másrészt pedig a fűszerezésével lopja be magát a szívedbe és persze a hasadba. Ráadásul a diétádat sem borítja fel! Ez a finomság nem csak ebédre vagy vacsorára, körettel telitalálat, hanem akkor is, ha valamilyen ezerízű rágcsálnivalóra vágysz. Nem véletlen, hogy egész Észak-Amerikában például ez az étel a meccsnézés kötelező kelléke. A receptet is egy Kanadában élő magyar háziasszony, Czipoth Katalin osztotta meg egy Facebook-csoportban, ahol rendszeresen inspirálja a magyar háziasszonyokat finomságaival. Mi is elkészítettük, minden téren jelesre vizsgázott!

Az egész család rajong majd ezért a finomságért!
Fotó: Ripost

Ha kipróbálod ezt a fantasztikus receptet, biztos lehetsz benne, hogy az egész család megnyalja minden ujját, és repetát fog követelni. Az egésznek csak annyi a veszélye, hogy mostantól legalább hetente egyszer ezt kell majd készítened, hiszen mindenki alig várja majd, hogy az asztalra tedd. Így viszont sosem kell majd azon törnöd a fejed, hogy mit is főzz ma: a csípős csirkeszárny mindig kisegít a bajból.

Csípős csirkeszárny

Fűszeres és ropogós, ráadásul a diétádat sem borítja fel!
Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 púpos teáskanál só
  • 2 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • Fél kávéskanál gyömbér
  • Fél kávéskanál szerecsendió
  • Fél kávéskanál szegfűszeg
  • A páchoz:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál rizsecet vagy balzsamecet
  • 1 teáskanál ketchup
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • Így készítsd el:

    1. A fűszereket, a lisztet és a sütőport keverd össze alaposan, és ebben a keverékben forgasd meg a csirkeszárnyakat úgy, hogy a fűszerek mindenhol befedjék.

    Forgasd meg a csirkést a fűszerekben, és süsd puhára!
    Fotó: Ripost

    2. Tegyél egy tepsibe rácsos betétet, erre helyezd rá a csirkeszárnyakat. Előmelegített sütőben 220 Celsius-fokon, 50 perc alatt süsd meg úgy, hogy félidőben megfordítod a szárnyakat. Nem kell lefedni a tepsit, a csípős csirkeszárny így lesz igazán ropogós.

    Ha megsült, kenegesd meg a páccal
    Fotó: Ripost

    3. Amikor megsült a hús, kend át a páccal a szárnyak minden részét. 10 percre tedd vissza a sütőbe, hogy a csípős csirkeszárny még finomabbra süljön.

    10 perc alatt rásül a pác, és még finomabbá teszi a csirkét!
    Fotó: Ripost

    4. Ízlés szerinti körettel, krumplival, rizzsel, párolt zöldséggel, salátával tálalhatod, de kenyérrel, vagy akár magában is nagyon ízletes.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter - videó

    origo.hu

    Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

    metropol.hu

    „Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

    hirtv.hu

    Bayer Zsolt: Maximilian Steinmann

    ripost.hu

    Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

    hirtv.hu

    Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

    origo.hu

    Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

    astronet.hu

    Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

    ripost.hu

    Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

    ripost.hu

    Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó