Létrehozva: 2020.05.08.

Ezért lesz pokoli az újramelegített kávé; inkább így igyad

A rendszeres kávéfogyasztók nagyon is jól tudják, hogy nem csupán rosszabb az íze, de sokkal keserűbb is. A tudománynak erre is van magyarázata, ahogyan arra is, mit lehet felmelegítés helyett tenni...

Ha rendszeresen fogyasztasz otthon kávét, biztosan jártál már úgy, hogy megmaradt reggelről néhány adag, de az is előfordulhat, hogy munka közben kihűlt a reggel előkészített feketéd. Ilyenkor logikus, hogy az ember beteszi egy körre a mikróba – és ekkor jön a meglepetés. A kávé ugyanis sokkal keserűbb lesz, mint főzés után volt…

Fotó: Profimedia

Ráadásul teljesen mindegy, hogyan melegíted újra, mikróban, tűzhelyen egyaránt rettentő keserű lesz még a legminőségibb, legfinomabb kávé is. A kávébabok DNS-ébe ugyanis bele van kódolva, hogy a pörkölés, majd a melegítés hatására olyan savakat és egyéb összetevőket bocsássanak ki, amiktől egyre intenzívebb lesz a keserű íz. A frissen szüretelt kávészemek még tartalmaznak édes ízeket is – aztán a pörköléssel ez változik, a főzéstől pedig még keserűbb lesz a kávé, mondta a Huffington Post magazinnak Emily Rosenberg, egy kávéforgalmazó cég szakértője. Így logikus, hogy minél többször melegítesz fel egy kávét, annál keserűbb lesz az íze.

Fotó: pixabay.com

A kávé újramelegítése a szakértő szerint pontosan ugyanaz, mint egy már készre sült tortát visszadugni a sütőbe: kiszáradna és teljesen tönkremenne, és persze az ízét is elvesztené. De akkor mostantól igyuk hidegen a kihűlt kávét? Természetesen erre nincs szükség; csak néhány dologra érdemes jobban odafigyelni.

Fotó: Pixabay.com

Érdemes első körben olyan kávéfőzőt beszerezni, ami melegen is tartja a feketét, vagy főzés után termoszban tárolni a folyadékot. Ha pedig muszáj mikróban megmelegíteni, vedd vissza a teljesítményt nyolcvan százalékra; tűzhelyen pedig lassú tűzön melegítsd fel. De a legegyszerűbb az, ha mindig annyi kávét főzöl, amennyit meg is fogsz inni. Így hosszabb és tartalmasabb szünetet tudsz tartani munka közben, és mindig friss, finom kávét ihatsz.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

vg.hu

Rákay Philip reagált a Most vagy soha! második hétvégi nézőszámára

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

mandiner.hu

A világ legboldogabb embere lett a magyar válogatottnál már leírt focista

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Ennek az öt csillagjegynek hatalmas mázlija lesz húsvétkor

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

FAZÉK

Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

FAZÉK

Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

FAZÉK

Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

FAZÉK

Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

FAZÉK

9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

FAZÉK

Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó