Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2016.07.11.

Hihetetlen, de ennyi mindenre jó a rózsaszirom!

Ha van saját kerted, benne rózsával, esetleg hozzá tudsz jutni friss, vegyszerektõl mentes, organikusan nevelt virágokhoz, boszorkánykonyhádban fantasztikus csodákat alkothatsz a leszedett szirmokból.

Az első és talán az egyik legfontosabb lépés a szirmok begyűjtése.  Legjobb, ha már 2 napja nem esett, kellemes száraz az idő. A könnyen letéphető, teljes érésben lévő szirmok a legjobbak, melyeket érdemes korán reggel szedni, ekkor ugyanis a legerőteljesebb az illóolaj- tartalmuk.

Papírzacskóba vagy háncskosárba szedd, semmiképp ne tedd műanyag edénybe.
 

Rózsaszirmok jégkockába fagyasztva

El szeretnéd bűvölni a párodat vagy a vendégeidet? Dobd fel az italokat virágos jégkockákkal.

ELKÉSZÍTÉS:

1. Jégkockatartóba önts 1/3 részig vizet. Fagyaszd be.
2. Tegyél a tartó minden rekeszébe 1-1 rózsaszirmot vagy pici egész rózsát. Tölts rá vizet és tedd vissza a fagyasztóba.
3. Ha már szilárd, töltsd fel színültig vízzel.

Tipp:

Ha buborékmentes,  kristálytiszta jégkockákat szeretnél, használj desztillált vizet, vagy forralt, majd lehűtött vizet.

Kandírozott rózsaszirom


HOZZÁVALÓK:

  • 2/3 zacskó vaníliás cukor
  • 1 csipet tengeri só
  • ¼ csésze víz
  • 1 csésze szárított rózsaszirom
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Egy laposabb lábosba tedd fel főni a cukrot, vizet, sót.
    2. Közepes lángon melegítsd fel, folyamatosan kevergetve, míg elkezd a cukorszirup sűrűsödni.
    3. Szórd a rózsaszirmokat a a lábosba, és nyomkodd bele a szirupba, hogy mindegyiket jól befedje. Gyorsan dolgozz, mert amint leveszed a lángról, azonnal megkeményedik.


    4. Amilyen gyorsan csak tudod, tedd át a szirmokat egy tepsibe, amit előzőleg kivajaztál és megszórtad cukorral. Csak 1 rétegben terítsd szét a szirmokat, szórd meg újra cukorral és hagyd hűlni.

    Rózsasziromlekvár

    HOZZÁVALÓK:

  • 600 g fehér porcukor
  • 200 g rózsaszirom
  • 600 ml víz
  • 1 citrom leve
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Óvatosan öblítsd le és csepegtesd le a szirmokat. Szórd őket egy nagy tálba 200 g cukorral és a citromlével. Kézzel finoman masszírozd át a szirmokat, amíg lágy, pasztaszerű állagot nem kapsz. A szirmok egészben maradjanak, ne tépődjenek el. A masszázs segítségével a cukor és a citrom hatására kiengedik a színüket, illatukat.

    2. A maradék cukrot öntsd a vízbe, melegítsd föl egy nagy lábasban, míg a cukor el nem olvad. Add hozzá a szirmokat, és folyamatosan kavargatva főzd, míg a szirup be nem sűrűsödik (kb. 30 perc). Ekkor a szirmok már nem úszkálnak. Nem igazán lesz lekvár, inkább egy csodaszép, illatos szirup. Ne főzd túl, mert besötétedik.

    3. Még forrón töltsd tiszta, sterilizált üvegbe, és hagyd kihűlni.
     

    TIPP:

    Nagyon finom natúr joghurtba keverve is.

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

    origo.hu

    Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

    borsonline.hu

    Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

    magyarnemzet.hu

    Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

    ripost.hu

    Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

    vg.hu

    Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

    origo.hu

    Brutális bírságot kapott az RTL Klub

    travelo.hu

    Nem túl jó hír az Ausztriába igyekvőknek

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

    ripost.hu

    Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

    FAZÉK

    Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

    FAZÉK

    Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre

    FAZÉK

    Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet