FAZÉK

Hoppácska, ezért jó forró vízbe dobni a fokhagymát

Hogy a legjobb megtisztítani a fokhagymát? E téren tényleg ahány ház, annyi szokás. A legújabb verzió mostanában nagyot ment az interneten, de vajon tényleg olyan szuper, mint mondják?
címkék:

Ahány szakács, annyi ötlet a fokhagymapucolásra. Görgethetjük a tenyerünk között, mielőtt leszedjük a héját, de akár a kés lapjával is összenyomhatjuk. A legújabb, nagy sikerű verzió a forró vizes megoldás, amely Anglia egyik népszerű tévés szakácsától indult el. Ő két egész fej fokhagymát is könnyedén megpucolt, úgy, hogy a fejeket előtte egy percre forró vízbe áztatta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fokhagyma 01

Fotó: Pixabay.com

A módszer szerint a fokhagymagerezdeket egy percig kell forró vízben áztatni, majd leszűrni, gyorsan lehűteni, és máris könnyen ledörzsölhetjük a héját. Érdemes óvatosnak lenni és tényleg lehűteni a gerezdeket, nehogy megégesd az ujjadat velük. A módszer kétségkívül működik, de valamivel több időt vesz igénybe, mint a klasszikus eljárások. Ha viszont nagyobb mennyiségű fokhagymát kell megpucolnood, érdemes bevetni, mert összességében megkönnyíti a munkádat.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?